Felle lipstick zakelijk dragen

Het is inmiddels alweer een paar weken warm in Nederland. De kleurige outfits komen uit de kast en ook de make-up wordt langzaam vrolijker. Ja, het is eigenlijk gewoon het ideale weer om felle lipsticks te dragen. Gewoon, omdat het zo mooi staat met je bruine huid of omdat het past bij je outfit. Of gewoon omdat je met deze hitte zin krijgt om jezelf eens goed te laten zien. Hoe dan ook, het is dé tijd van het jaar om je lippen eens een frisse kleur te geven. Heerlijk! Maar hoe draag je jouw favoriete kleur op het werk? Met welke outfit kun je het mooi combineren en waarmee moet je oppassen?

 

Do’s 

Ik raad je aan om ten eerste op zoek te gaan naar jouw ideale zomer-lipstick. Je kunt 100 soorten in je lade hebben liggen maar tijdens haastige ochtenden wil je niet teveel nadenken over de juiste kleur. En wees niet te bescheiden. Een zomerse lipstick mag best lekker fel zijn en opvallen. Het gaat er om dat jij de kleur mooi vindt. Dat het niet perfect past bij je haar of zwarte pantalon is geen probleem. Je kunt jezelf leren hoe jij je lipstick kunt combineren met je outfit. Dat ga ik je laten zien aan de hand van een voorbeeld.

Herken je deze lipstick uit de StyleTone box van juli? Het is de Kost Make-up Store Vetvet Mat Lipstick in nummer 12. De kleur is fel roze met een rode ondertoon. Dit is echt een lipstick kleur die ik geweldig vind. Keer op keer val ik voor dit soort tinten als ik in de winkel sta. Ik vind het krachtig en vrouwelijk tegelijk.

 

 

Bij dit soort felle kleuren kun je het beste zowel je outfit als de rest van de make-up rustig houden. Of probeer in ieder geval om zoveel als mogelijk rustige tinten op elkaar af te stemmen.

Op bovenstaande foto draag ik de lipstick van Kost Make-up Store. Door een effen jumpsuit te dragen zorg ik ervoor dat de outfit qua kleur rustig is. Ik kies voor bijpassende oorbellen in een blauwe tint en een colbert in een neutrale, beige kleur. Ook de make-up heb ik basic gehouden door mijn ogen aan te zetten met een zwarte eyeliner. Om ook mijn ogen een rustige uitstraling te geven heb ik gekozen voor een gebroken witte oogschaduw over mijn gehele ooglid en een klein beetje licht bruin in mijn arcade boog. De bruine kleur zorgt ervoor dat de natuurlijke vorm van je ogen wordt geaccentueerd. Een oog met één kleur oogschaduw kan namelijk ook de aandacht trekken. Omdat die ene kleur dan sterk naar voren komt.

Fel roze staat niet bij mijn lichte huidskleur en donker rode haar maar op deze manier kan ik het wel dragen. Ik houd de rest zo neutraal mogelijk en geef de lipstick op deze manier de mogelijkheid om duidelijk aanwezig te zijn. Want daar is deze kleur natuurlijk voor bedoeld.

 

Dont’s

Zoals je hebt kunnen lezen is er een hoop mogelijk met felle lipstick. Je kunt de meeste kleuren gewoon dragen op het werk, mits je deze op een goede manier combineert met de rest van je outfit en make-up. Maar er zijn natuurlijk een aantal zaken waardoor je echt de mist in kunt gaan. Ik ga dit opnieuw laten zien aan de hand van een persoonlijk voorbeeld.

Deze lipstick zouden jullie ook kunnen herkennen van een Unboxing artikel. Deze Hikari Lip Crayon ontving ik in de StyleTone box van mei. In tegenstelling tot de vorige lipstick neigt deze roze kleur meer naar oranje dan naar rood.

 

Deze lipstick heeft tevens een koele ondertoon en om die reden had ik bedacht om hem te combineren met kleding in koele kleuren. Ik koos voor een jurk met een zwarte kokerrok en een bovenstuk in verschillende blauwe tinten. In de taille droeg ik een zwarte riem met een grote zilveren gesp.

Dit was geen goede combinatie. Ten eerste zaten er teveel kleuren in dezelfde outfit om de lipstick tot zijn recht te laten komen. Met neutrale make-up was deze kleding combinatie wel een goede keuze geweest. In dat geval was vooral de blauwe top naar voren gekomen.

Ten tweede is mijn oog make-up te donker in combinatie met de felle lipstick. Nu wordt zowel de aandacht bevestigd op het oog als op de lippen. Het is simpelweg teveel van het goede.

 

Samengevat

  • Kies een kleur lipstick die je erg mooi vindt.
  • Leer jezelf om de rest van je kleding en make-up af te stemmen op de lipstick.
  • Probeer de rest van je outfit zo rustig mogelijk te houden. Combineer neutrale kleuren.
  • Zorg ervoor dat de lipstick naar voren kan komen door enkel de aandacht te vestigen op je lippen.

 

Wat is jullie favoriete zomerse kleur lipstick? Of ben je er nog naar op zoek? Laat het mij hier onder weten in een comment.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge