Frivolite collectie

Vorige week vertelde ik jullie op Facebook al over mijn ontmoeting met sieraden ontwerpster Femke Toele. Ik kreeg veel vragen over deze update en de sieraden die ik de laatste tijd draag. Hier is dan eindelijk het artikel over de prachtige sieraden uit de Frivolite lijn. Maar eerst zal ik Femke even voorstellen…

 

Femke Toele

Ze is 26 jaar, al bijna 10 jaar edelsmid en ontwerpt ook nog eens computers. Onder de naam FAT maakt ze onder anderen kunst objecten,  verschillende sieraden en voert ze reparaties uit. Ja, Femke Agnes Toele is een jong talent dat niet stil zit.

Als ik haar ontmoet straalt de passie ervan af. Deze knappe, bescheiden dame weet wat ze wilt. Haar ogen gaan stralen op het moment dat ze haar sieraden aan mij laat zien. Vol enthousiasme vertelt ze over haar Frivolite collectie waar ik online als een blok voor viel. En in het echt zijn ze nog veel mooier, net zoals zij zelf trouwens.

Ik ben overdonderd. Ze heeft een handwerktechniek verwerkt in sieraden. En niet met de minste materialen. Nee, dit doet ze met zilver en goud en allemaal met de hand. Hoe is het mogelijk? Ik heb geen idee maar het is mooi, heel mooi wat ze maakt. En daarom ben ik blij dat ik dit met jullie kan delen. In dit artikel laat ik niet alleen mijn favorieten uit deze collectie zien, ik vertel jullie ook hoe je ze kunt dragen én waar je ze kunt kopen. Kijk je mee?

 

Oorbellen ‘Elegance’

Deze oorbellen zijn absoluut mijn favoriete item uit de Frivolite collectie. Wat een geweldige creatie! In eerste instantie leken ze erg groot maar toen ik ze ging dragen viel het erg mee. Ze zijn 6,2 bij 3 cm ongeveer even groot als mijn eigen oor. Dus dat valt mee. Wel even uitkijken met grote, grove sjaals. Hier kunnen lange oorbellen snel in blijven haken.

Vooral in combinatie met een effen zwarte outfit vind ik ze erg stijlvol. En zeker met opgestoken haar komen ze het beste tot hun recht. Op die manier komt de lichte zilveren kleur mooi naar voren en blijft het geheel elegant, precies zoals de naam van de oorbellen al zegt.

Je kunt deze oorbellen online kopen via Etsy.com. Normaal gesproken betaal je hiervoor €148, maar met de kortingscode van Prettybusiness betaald je €126. Vind je de vorm mooi maar zie je deze liever terug in een ketting? Dan kun je deze oorbel ook als hanger bestellen (van €73 voor €62). Onderaan dit artikel kun je meer lezen over deze actie.

 

Oorbellen ‘Pendeloque Grande’

De Pendeloque oorbellen zijn wat kleiner maar zeker niet minder mooi. Basic en galant, daar houd ik van. Het voordeel van dit model is dat je het ook prima zakelijk op je werk kunt dragen. En ondanks het er erg fijn en gedetailleerd uit ziet zijn ze (net zoals alle andere Frivolite sieraden) toch stevig. Met een dikte van 2 millimeter en zilver als materiaal, zullen ze niet snel buigen . De oorbellen kosten normaal €97 en nu via Prettybusiness €82. Je kunt deze oorbellen ook kopen als hanger die je kunt dragen aan een ketting.  Er bestaan 2 varianten: een kleine  met 5 oogjes aan de zijkant(van €61 voor €52) en een grote (van €67 voor €57).

 

Ringen ‘Petite Rocks’

Afgezien van mijn trouwring ben ik eigenlijk geen ringen-type. Ik vind het vaak kriebelen en ze liggen daardoor binnen een paar uur weer op tafel. Maar omdat ik deze 2 schatjes wel érg leuk vond heb ik het geprobeerd. En het viel mee. Sterker nog, ik voelde ze eigenlijk niet zitten. Deze ringen zijn zó smal dat je het gewoon niet door hebt. Ze worden gemaakt in 2 kleuren: zwart en wit zilver.  Daarnaast kun je kiezen voor een ring met steentje (keuze uit verschillende kleuren, van €40 voor €34) of zonder (van €30 voor €26).  Ik vind het erg leuk om ze te combineren door ze bij elkaar aan één vinger te dragen.

 

Kettingen ‘Petale’

En als laatste de Pentale ketting. Jeetje, wat heb ik hier veel positieve reacties op gekregen vanuit mijn omgeving. Net zoals bij de ringen heb ik beide kleuren gecombineerd. Het zwart-zilveren kettinkje is iets langer waardoor ze als een soort strikjes (2×3 cm groot) onder elkaar hingen.  Om beide kleuren te accentueren koos ik voor een witte ‘drape’ top die ik combineerde met een donker blauw/zwart colbert. Deze kettingen kun je in verschillende maten kopen. Je kunt kiezen uit maten die variëren van 42 tot 60 cm. En in plaats van €97 betaal je nu €82.

 

Samenwerking met FAT

Zoals jullie lezen ben ik enorm enthousiast over deze sieraden lijn. Alle items uit dit artikel heb ik getest en ik ben erg tevreden. En om jullie voordelig kennis te laten maken met deze sieraden krijgen de lezers van Prettybusiness deze maand (maart 2015) 15% korting. Profiteer hiervan door de kortingscode PRETTYBUSINESS (hoofdletters en aan elkaar) in te voeren bij de FAT shop (link) op Etsy.com.

Voer deze code in bij het afrekenscherm en het bedrag wordt meteen verrekend.

 

Groetjes,

Aileen

*Natuurlijk zijn de sieraden ook verkrijgbaar in het goud. Voor prijzen kun je het beste contact opnemen met Femke via Etsy.com of via mij persoonlijk d.m.v. de contact pagina.

 

Dit artikel bevat product(ten) wat is verkregen door een bedrijf of merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge