Kérastase Chronologiste Kaviaar

Kaviaar: het zwarte goud, een delicatesse die je misschien ooit heb geproefd. Maar heb je ook een idee wat dit kan doen voor je haar? Inderdaad, kaviaar in je haar. Je leest het goed. Sinds kort bied het luxe merk Kérastase een behandeling aan die je kunt laten doen bij de kapper. Met kaviaar als één van de belangrijkste ingrediënten. In dit artikel zal ik jullie laten zien hoe zo’n behandeling er uit ziet, wat het effect is en waar je dit kunt laten doen. Maar eerst vertel ik jullie hoe ik hier aan ben gekomen….

 

Schultheis

In het centrum van Haarlem, naast de Grote Houtstraat bevind zich de Gierstraat. De straat die je leert hoe het is om te fietsen in een stad tussen winkelende mensen. Voor mensen uit een dorp lijkt het wat chaotisch, voor Haarlemmers is het een gezellige straat waar je de mooiste boetiekjes en exclusieve winkels kunt vinden. En aan het einde van de straat vind je tussen de gezellige botermarkt en de V&D  kapper Schultheis. Een kleine kapsalon waar ik inmiddels alweer 8 jaar kom.

Verwacht hier geen gladde verkoop praatjes over dure producten en hippe kapsels. Of kapsters die van lipgloss en bizarre haarkleuren hun levenswerk hebben gemaakt. Nee, in deze kapsalon kom je thuis. Er worden grapjes gemaakt, sfeervolle muziek gedraaid en af en toe zie je een klein blond meisje door de zaak heen huppelen. Ja, Jeroen en Marlies Schultheis runnen op de begane grond een kapsalon en daar boven een  gezin met kleine kinderen. Deze combinatie zorgt hier voor een huiselijke en open sfeer.

Ben je sacherijnig, dan vragen ze wat er aan de hand is. Ben je vrolijk of heb je wat leuks mee gemaakt, dan zijn ze oprecht blij voor je. Ze vragen door waar het kan en laten je met rust als je daar behoefte aan hebt. Deze balans zie je terug in alles wat ze doen. Je haar wordt met beleid gewassen en de cappuccino smaakt goed. In beide gevallen niet te sterk of te slap. Ja, ze kijken hier goed naar wie jij bent en wat jij wilt.

 

Kérastase Chronologiste

Dus nog voordat prettybusiness bestond wist mijn kapper al hoe gek ik ben op het testen van nieuwe producten. Zonder op te dringen wordt ieder nieuw product met enthousiasme gepresenteerd. Op die manier kwam ik een paar jaar geleden al in aanraking met de kaviaar kuur van het merk Kérastase. Een behandeling waar mijn haar echt een enorme boost van kreeg. Ik was fan en heb deze kuur lange tijd geregeld laten doen bij Schultheis. Tot Kérastase besloot om te stoppen met het aanbieden van deze behandeling via kapsalons. Ik baalde hier enorm van.

Tot afgelopen week, toen ik er achter kwam dat Kérastase terug is met deze behandeling. Ik kon de vernieuwde kaviaar kuur weer ondergaan bij de kapper! En vandaag laat ik jullie zien hoe dit er uit ziet.

De Kérastase Chronologiste kaviaar behandeling komt niet uit één tube. Nee, deze behandeling bestaat uit verschillende onderdelen en wordt speciaal voor de klant aangemaakt.

 

De kaviaar extracten zijn verpakt in grijze bolletjes en gemengd met een doorzichtige gelly vloeistof. Dit alles zit in een klein cupje dat voldoende is voor één behandeling. Na opening van dit zwarte goud wordt het ronde bakje gekoppeld aan een soort trechter.  Deze zorgt ervoor dat balletjes open gaan en er een witte, gelly vloeistof ontstaat.

 

Het kaviaar wordt vervolgens gemengd met een zachte crème. Na goed door roeren is de vloeistof klaar voor gebruik. Ik ben benieuwd!

 

Nog voor de opening van het kaviaar is mijn haar als eerste gewassen. Deze behandeling wordt namelijk gedaan op schoon gewassen haar. Het witte mengsel wordt verdeeld over gelijke plukken en aangezet vanaf de haar wortel. In tegenstelling tot andere maskers en behandelingen die het haar verzwaren en daarom alleen in de punten wordt aangebracht,  is dit juist goed voor het hele haar. Dus ook de eerste centimeters haar worden meegenomen en de rest wordt door  het kammen van mijn haar goed verspreid. Vervolgens wordt mijn haar gewikkeld in een handdoek en een aantal minuten verwarmt onder een haardroger.

 

Nadat het masker is ingetrokken wordt mijn haar goed uitgespoeld. Voor wat extra versteviging wordt Kérastase Spray a Porter (€24,30) gebruikt. Ow, wat ruikt dit heerlijk en wat een prachtig blauw flesje. Zo chique en elegant. Ja, ik heb een serieuze liefde voor mooie verpakkingen.

Maar na het fohnen ben ik dit flesje alweer vergeten…

 

Wauw! Mijn haar heeft super veel volume gekregen en voelt heerlijk zacht! Met de Kérastase Elixer Ultime (€32,50) word mijn haar nog eens extra glanzend gemaakt. Ik kan er maar niet over uit. Wat wordt ik hier blij van.

 

Het fijne van deze behandeling is dat je haar ook nog relatief lang zo mooi blijft. Zeker tot de dag dat je het gaat wassen blijft het zo zacht, glanzend en volumineus. Dat kun je ook zien op bovenstaande foto’s. De linker foto is gemaakt op de dag dat ik de behandeling heb gehad. De andere foto is gemaakt op dag 3 (!), vlak voordat ik mijn haar weer ging wassen. En op deze foto heb ik werkelijk niets aan mijn haar gedaan en ben ik net het bed uit gestapt. Ja, het is echt een luxe om met zulk haar je bed uit te stappen.

Na het wassen wordt het effect natuurlijk minder. Hoe vaker je het wast, des te minder je ervan gaat zien. Na gemiddeld 2 weken zul je de oude haar structuur weer terug zien. Maar dat betekend niet dat het enkel goed is voor je haar in de eerste 2 weken. Uit ervaring weet ik dat het haar bij een regelmatige behandeling sterker wordt en ook op de lange termijn er steeds beter uit gaat zien.

 

Kérastase Chronologiste voor thuis

Naast deze kappersbehandeling komt Kérastase ook met een thuis lijn: Chronologiste. De shampoo (€26), scrub (€33,50), masker (€41)  én de olie (€39) kun je allemaal kopen bij kapsalon Schultheis.

 

Aanbieding!

Wil jij ook zacht, glanzend en volumineus haar? Tot en met het einde van deze maand (februari 2015) kun jij deze behandeling extra voordelig ervaren. In plaats van €32,50 betaal je deze maand bij kapper Schultheis in Haarlem namelijk maar €19,95.

En omdat de salon in juni 85 jaar bestaat, is er nóg een leuke actie. Van juni t/m december 2015 wordt er namelijk iedere 2 weken een fles O’Right shampoo (t.w.v. ongeveer €21,50) verloot onder alle Facebook likes. Dit merk creëert haarproducten op natuurlijke basis waarbij zelfs de verpakking is gemaakt van plantaardig afval. Nieuwsgierig geworden? Like Schultheis op Facebook (en Prettybusiness natuurlijk, mocht je dat nog niet hebben gedaan) en houd deze website in de gaten. Binnenkort verschijnt er namelijk een review van deze ‘groene’ shampoo online.

 
 

Groetjes,

Aileen

De prijzen zoals genoemd in dit artikel worden gehanteerd in kapsalon Schultheis, te Haarlem.

 

Dit artikel bevat product(ten) en behandelingen wat is verkregen door een bedrijf of merk.

2 Comments

    • Hoi Sophie, het resultaat is inderdaad echt super goed. En zeker voor mensen met dun haar die meer volume willen is het geweldig. Laat je het me weten als je het hebt laten doen? Ben benieuwd naar jouw ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge