Kérastase – Fusio Dose

Als je wel eens een haarmasker of kuur gebruikt dan ken je het gevoel van twijfel vast wel. Je staat in de winkel of bij de kapsalon en kunt niet kiezen uit alle soorten die er zijn. Je hebt bijvoorbeeld droog haar én dunner wordend haar of gekleurd haar én zwak haar.  En alles is gefocust op één behoefte of haartype. Welk masker of behandeling moet je dan kiezen?

Kérastase heeft nu een behandeling die je kunt laten doen bij de kapsalon. En hierbij hoef je niet meer te kiezen tussen het ene of het ander. Met de Fusio Dose treatment kun je namelijk kiezen voor een basis behoefte én een extra boost, afhankelijk van jouw haartype. Op deze manier kan je een kuur samenstellen dat speciaal gemaakt is voor jouw haar. Hoe fijn is dat?

Ik mocht de kuur uitproberen bij  Schultheis Coiffures in Haarlem.

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Fusio Dose display ziet er mooi uit. In het midden zie je de boosters, een soort flessen die op z’n kop staan. Het doet mij meteen een beetje denken aan de reageerbuisjes die ik vroeger zag tijdens de scheikunde lessen. Zo kleurrijk en vrolijk om te zien. Alleen vind ik deze flesjes nét iets interessanter.

Aan de zijkant zitten de concentrés: de kleine flesjes waarin de meest voorkomende basisbehoeftes voor het haar zit.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

V.l.n.r: voor fijn/dunner wordend haar (geel), weerbarstig haar (licht oranje), gekleurd/gevoelig haar (roze), zeer droog haar (donker oranje) en beschadigd/overbehandeld haar (groen).

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

V.l.n.r: voor gekleurd/gevoelig haar (roze), zeer droog haar (oranje) , beschadigd/overbehandeld haar (turquoise) en fijn/dunner wordend haar (goud).

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tijd voor een before-selfie. Mijn haar is duidelijk droog, dof en voelt stug aan. Dat is ook niet zo raar aangezien ik mijn haren kleur, regelmatig krul, föhn en ook diverse styling producten gebruik. Ik kan wel een goede boost gebruiken!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Als eerste worden mijn haren goed gewassen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In overleg met mij wordt er gekozen voor een basis voor beschadigd en overbehandeld haar (het kleine turquoise potje) in combinatie met een booster voor gekleurd haar (de roze fles).

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De dop van de roze fles wordt geopend en gekoppeld aan het kleine flesje.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De roze vloeistof loopt snel in het flesje en mengt zich met de witte booster.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nu wordt er een spuitdop op het flesje gedraaid en door te schudden worden de vloeistoffen door elkaar gemengd. Het resultaat is een doorzichtig, roze kuur.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De inhoud van het flesje wordt gespoten over mijn haar. Het ruikt heerlijk zacht en eenmaal op het haar zie ik niets meer terug van de roze kleur. De vloeistof lijkt nu meer doorzichtig.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik krijg een kapje over mijn haren dat is gemaakt van zilver folie. Ha! Ik lijk wel een marsmannetje. 🙂 Nu even een paar minuten onder de warme lamp wachten…..

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kuur wordt uitgespoeld. De donkere kleur die je in het water ziet is afkomstig van mijn haarkleur. Deze rode kleur geeft namelijk de eerste 2 tot 3 weken nog af wanneer het nat wordt.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mijn haren worden eerst nog even gedroogd met de handdoek…

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

…en dan is het tijd om opnieuw plaats te nemen onder de warme lamp. Tijd om het haar te laten drogen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En het resultaat mag er zijn! Mijn haar glanst en voelt enorm zacht aan.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat meteen opvalt is dat het haar niet slap is geworden van de kuur. Bij de meeste behandelingen ligt je haar meteen plat op het hoofd en voelt het zwaar aan. Mijn haren zijn nu juist luchtig en zonder stijl- of krultang zit er een natuurlijke, lichte slag in. Zoals ik van mijzelf ook heb, maar dan ziet het er nog gezonder uit. Wauw!

 

IMG_7399

Deze selfie maakte ik 3 dagen na de kuur, op de dag dat ik mijn haren weer ging wassen. Meestal zakt mijn haar na het wassen een beetje in en moet ik er echt iets mee gaan doen zodat het in model blijft zitten. Maar zelfs zonder krultang zit de lichte slag er nu nog in en voelt het zacht aan.

 

Wil jij ook je haren dubbel voeden, zonder dat het zwaar wordt? Je kunt de Kérastase Fusio Dose behandeling voor €12,50 laten doen bij o.a. Schultheis Coiffures in Haarlem.

 

Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel bevat product(ten) die ik heb ontvangen van een bedrijf of merk. 

Vind je het een leuk artikel? Laat het anderen weten!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Reddit
Reddit
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge