Konjac Sponge; gezichtsreininging zonder chemicaliën

Eind december vertelde ik in een artikel hoe mijn huid is opgeknapt sinds ik vitaminepillen ben gaan slikken. Niet alleen de structuur van mijn huid maar daardoor ook de producten waarmee ik mijn gezicht reinig zijn veranderd. En sinds kort ben ik weer terug naar mijn oude liefde gegaan, namelijk de Konjac Sponge; gezichtsreininging zonder chemicaliën.

 

Spons voor het gezicht

Ik leerde deze spons anderhalf jaar geleden kennen door de StyleTone, een beauty abonnement waarbij ik maandelijks nieuwe producten ontving. In oktober 2015 zat er een Konjac Sponge in de doos en na één keer gebruiken was ik meteen verkocht. Wat een topproduct is dit!

De Konjac Sponge is een – het ligt voor de hand – spons. Maar in eerste instantie lijkt het hier niet op. Zonder water is hij namelijk keihard en heeft het eerder iets weg van piepschuim.

Deze spons is gemaakt van de Amorphophallus Konjac, een plant die hoofdzakelijk groeit in China, Japan, Korea, Taiwan en Indonesië. In deze landen wordt de plant al lange tijd gebruikt voor o.a. schoonheidsproducten, om af te vallen en als middel tegen pijn. Multifunctioneel dus. Even een paar kenmerken van de spons op een rij:

  • De spons is 100% natuurlijk en daardoor ook biologisch afbreekbaar.
  • De vezel van de plant bevat veel vitaminen, proteïnen, essentiële vetzuren en mineralen. Deze zijn allen goed voor de huid.
  • Als de spons eenmaal nat is geworden dan is hij super zacht. Ik kan hem dan ook makkelijk gebruiken voor mijn huid, ook als ik veel last heb van acne.
  • Je kunt de spons met en zonder reinigingsgel gebruiken.
  • Het is heel eenvoudig om de spons te reinigen. Je hoeft hem alleen in een bak heet water te leggen.

 

Gezicht reinigen met de Konjac Sponge

De spons is super makkelijk om te gebruiken. De eerste keer moet je de spons een paar minuten onder water houden voordat hij zich volledig heeft volgezogen met water. Daarna knijp je de spons uit en wrijf je er mee over je gezicht. Meer hoef je niet te doen.

Na gebruik hang ik de spons op aan het koortje dat er aan vast zit. Bij dagelijks  gebruik is het voldoende om de spons een halve minuut onder het water te houden voordat je hem gaat gebruiken. Bij mij hangt hij ook vaak in de douche want op die manier is hij lekker snel klaar om te gebruiken. Door de damp van de douche wordt hij namelijk al snel vochtig.

 

Maar waarom ben ik er nu zo een fan van?

  • Als eerste omdat het een natuurlijk product is. Dit merk ik duidelijk. Er zitten geen vreemde luchtjes aan en het is niet agressief voor je huid.
  • Dat is ook meteen het tweede voordeel; de Konjac Sponge is écht lief voor je huid. Het is zo zacht, zowel qua structuur als qua werking. Het glijd echt langs je huid en maakt het op milde wijze schoon. In verband met mijn acne heb ik al zoveel agressieve producten gebruikt en dan is dit echt een verademing. Je hebt ook geen trekkerig gevoel nadat je het hebt gebruikt. Mijn huid voelt gewoon zacht en schoon aan.
  • Je hebt geen extra producten nodig. Oké, je zou een reinigingsgel kunnen gebruiken in combinatie met deze spons maar dat is absoluut niet nodig. Ik heb het geprobeerd hoor, maar ik vind de pure spons toch het fijnste.
  • Het is betaalbaar én makkelijk verkrijgbaar. Er bestaan verschillende soorten en prijzen maar je hebt al een basic spons voor zo’n €12. Met één spons kun je ongeveer 2 tot 3 maanden mee doen, afhankelijk van hoe voorzichtig je ermee omgaat. Je kunt de spons kopen bij de groene webshop Biggreensmile.nl of bij Douglas.

 

Ik weet dat ik niet zo vaak een review schrijf over producten maar ik ben hier zo enthousiast over, dat ik het gewoon even met jou wilde delen. Mocht je net zoals ik ook een beetje klaar zijn met alle chemische producten voor je huid, dan kan ik je de Konjac Sponge van harte aanraden.

 

Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel bevat een affiliate links, lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge