(kort) kerst kapsel, deel 2

Na het eerste deel van kerst kapsels kwam een lezeres met de vraag of ik ook advies had voor dames met kort haar. Natuurlijk heb ik dat! En daarom gaat deel 2 vandaag over korte kerst kapsels.

Omdat ik zelf geen kort haar heb ben ik op zoek gegaan naar ideeën en inspiratie. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het creëren van een feestelijk kapsel met kort haar nog best een uitdaging is. Het vraagt wat creativiteit maar je kunt er zeker feestelijk uit zien!

 

Glans, glans en nog eens glans

Dames met kort haar mogen dan beperkt zijn op het gebied van haar dracht, met glans spray kunnen ze vreselijk los gaan. Waar lang haar er snel vettig uit gaat zien met teveel glans is dit bij een kort kapsel juist super mooi en feestelijk. Let maar eens op de rode loper foto’s. Kris Jenner, Rihanna, Michelle Williams, Victoria Backham: ieder kort kapsel straalt met een (over) dosis glans. Dus wil je er feestelijk uit zien zonder uren voor de spiegel te staan? Koop een goed glans spray en spuit deze lekker leeg over je haar. Moet jij eens zien wie er straalt deze kerst!

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden als je los gaat met de glans spray. Ten eerste komt je haar het mooiste naar voren als de rest van je gezicht mat is. Gebruik dus wel even een matterende poeder voordat je de deur uit stapt. Zo voorkom je dat je als een soort glimmend bolletje over straat gaat. En als tweede raad ik je aan om een echte glans spray te kopen en niet een haarlak met glans er in. Het verschil tussen deze 2 producten is namelijk groot. Waar een glans spray je haar laat glanzen geeft haarlak je haar vooral stevigheid en een klein beetje glans. Daarnaast is een kort koppie met een overdosis haarlak vaak niet zo mooi. Het haar wordt hard en het ziet er daardoor erg onnatuurlijk uit.

Voor de dames met liefde voor make-up raad ik aan om glansspray in combinatie met highlighter te gebruiken. Een beetje highlighter op je jukbeenderen en onder je wenkbrauwen geeft een feestelijk effect. Zeker in combinatie met een matte poeder en een zwarte mascara ziet je er verzorgd uit.

 

Haar accessoires

Accessoires in je haar kunnen leuk zijn maar kijk hier vooral mee uit. Je kunt er namelijk snel kinderlijk uit zien. Om dit te voorkomen kun je het beste accessoires kiezen zonder kleuren die vooral gemaakt zijn van zwart, zilver, goud of bewerkt zijn met strass steentjes. Kies ook niet voor teveel vlindertjes, poesjes of andere Hello Kitty-achtige figuren. Hoe schattig dit er ook uit ziet in de winkel, vrouwelijk is het niet. Daarnaast zijn neutrale kleuren makkelijk te combineren met je outfit voor deze kerst, en ook voor een later moment.

Op bovenstaande afbeeldingen zie je voorbeelden van bekende dames die een diadeem in het haar dragen. Ze zien er feestelijk uit en combineren ook hier het accessoire met een flinke glans spray over het haar.

 

Grote oorbellen

En als laatste mijn favoriet bij korte koppies: de grote oorbellen. Een klassieke methode om je korte kapsel extra vrouwelijk en feestelijk te maken. Natuurlijk zul je dit niet iedere dag naar je werk dragen maar tijdens kerst kun je uitpakken. En met grote oorbellen doe je misschien niets met je haar maar de aandacht wordt er wel op gelegd. De oorbellen worden een soort onderdeel van je gezicht en van je haar. Heb je moeite met het kiezen van de juiste oorbellen? Ga dan via internet op zoek naar foto’s van Kris Jenner. Deze vrouw weet als geen ander hoe je er met een kort kapsel feestelijk uit kunt zien en draagt ook vaak grote oorbellen.

Liever niet

  • Hoe leuk het ook is om jezelf feestelijk aan te kleden met kerst, overdrijf vooral niet. Kies dus voor een accessoire in je haar of grote oorbellen en niet voor beiden. Een diadeem kun je bijvoorbeeld ook perfect combineren met een paar subtiele oorknopjes.
  • Gebruik liever geen harde wax of gel in je haar en wees zuinig met je haarlak. Deze producten maken het haar hard en in combinatie met een glansspray ziet dit er vaak snel vettig uit. Glans spray zie je ook veel minder wanneer het haar hard is.
  • Voorkom dat alle aandacht naar je haar gaat en je gezicht weg valt. Dit is natuurlijk zonde. Draag daarom make-up om je gehele look in balans te brengen. Als basis raad ik aan om een goede foundation te gebruiken om je gezicht egaal te maken en een transparante poeder om te voorkomen dat je gaat glimmen. Met een matte bronzer kun je het gezicht wat meer vorm geven en een highlighter op je jukbeenderen en ogen geven het geheel een feestelijke uitstraling. Een beetje mascara en lipgloss/lipstick maken het geheel af.

 

Wat gaan jullie doen met je haar tijdens de kerstdagen? Pakken jullie extra uit of ligt de focus vooral op de kleding?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge