Moa – The Green Balm

Ik test regelmatig nieuwe producten. Een deel komt uit diverse beautyboxen, een deel ontvang ik van bedrijven en een deel koop ik zelf. En ik ben eigenlijk altijd op zoek naar dat ene bijzondere product waar ik een review over kan schrijven.  Want alleen de allerbeste, meest bijzondere of unieke producten worden apart behandeld in een artikel.

De laatste weken heb ik een product getest die ik wel heel bijzonder vind. Het is multifunctioneel, betaalbaar en ook nog eens zeer effectief. Ja, dit is een verborgen juweel waar ik jullie graag mee wil laten kennis maken.

 

Ik kreeg dit mini potje (15ml) in de Deautybox van juni. Het gaat hier om de Green Balm van het Engelse merk Moa. In het unboxing artikel vertelde ik jullie al dat deze crème volgens de bijgeleverde beschrijving een wondermiddel zou moeten zijn voor je huid.

De Moa Green Balm :

 • kun je gebruiken als gezichtscrème na het scheren of om je make-up mee af te halen.
 • verzacht de huid bij brandwonden, blaren, eczeem en andere vormen van huidirritatie.
 • helpt bij genezing van snijwonden,koortslip, insect beten, kneuzingen en zweren.

 

Ingrediënten 

En wat zijn dan de werkzame stoffen? Daar hoefde ik gelukkig niet lang naar te zoeken. De ingrediënten staan vermeld op het potje:

 • Cocos Nucifera (Coconut) Oil
 • Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil
 • Glycine Soja (Soy Bean) Oil
 • Cera Alba (Beeswax)
 • Achillea Millefolium (Yarrow) Extract
 • Aqua Purificata (Water)
 • Melaleuca Alternifolia Leaf (Tea Tree) Oil
 • Chlorophyll (bladgroen)
 • Limonene (ook uit tea tree oil)

Dit is duidelijk een natuurlijk product. Er staat zelfs niet 1 ingrediënt op de lijst dat niet uit de natuur afkomstig is.

 

Maar hoe voelen deze natuurlijke ingrediënten aan? De Green Balm lijkt qua structuur op (zeer) zachte vaseline. In eerste instantie lijkt het een vet product maar eenmaal op de huid kun je het gemakkelijk uitsmeren. Er blijft een dun, vet laagje achter dat na ongeveer een kwartier tot een half uur is ingetrokken. De balsem is qua geur neutraal. Ik ruik eigenlijk niets.

 

 

De test

Ik heb de balsem op verschillende manieren getest. Hierbij volgen 2 tests waarbij ik foto’s heb gemaakt voor en na het gebruik van de Green Balm.

 

Uitslag op de hand

Op de foto’s hier boven zie je aan de rechter kant van mijn hand uitslag. Deze rode bultjes zitten alweer 2 maanden op mijn hand en ik denk dat het uitslag is van make-up. Ik meng verschillende foundations eerst op de rug van mijn hand voordat ik het op mijn gezicht aanbreng. Op deze manier kan ik makkelijker de juiste kleur creëren en wordt het ook meteen vloeibaar door de warmte van mijn huid. Het nadeel is dat ik hierdoor wel eens uitslag heb op mijn handen.

 

Vervolgens heb ik de balsem 2 dagen lang iedere ochtend en avond aangebracht op deze rode bultjes. Het prikte niet en na 2 dagen zag ik duidelijk resultaat. De huid was niet meer rood ook de jeuk was verdwenen. Als ik goed keek dan zag ik alleen nog wat kleine bultjes. Deze trokken daarna snel weg.

 

Droge vinger

Inmiddels heb ik ook alweer een maand last van een droge plek aan de zijkant mijn rechter wijsvinger. Het is een beetje een vreemde locatie. Ik heb op dit moment totaal geen last van droge handen maar alleen bij deze vinger blijft mijn huid vervellen. Helaas heb ik geen idee wat dit veroorzaakt.

 

Maar het is natuurlijk een ideale locatie om de balsem te testen. Op bovenstaande foto’s kun je zien hoe mijn vinger er uit zag nadat ik de Green Balm op de zijkant van mijn rechter wijsvinger had aangebracht. Het is een beetje vet en het glimt maar gelukkig reageerde mijn huid ook nu weer erg goed op het product. Geen branderig gevoel of kriebel.

 

En ik was vrijwel meteen onder de indruk van het resultaat. Na één keer aanbrengen werd de huid zachter en de velletjes minder. Jawel, mijn huid was na een uur alweer aan het genezen. Ik vind het echt ongelofelijk!

 

Eczeem, muggenbulten en na het scheren

Maar natuurlijk heb ik de Green Balm ook getest bij andere huidaandoeningen. Zo ben ik het gaan smeren op muggenbulten en ook hiervoor is het perfect. De bulten gaan niet weg maar de kriebel wel. En dat is voor mij echt een zegen. In de zomer zijn muggen namelijk mijn grootste fans. Met alle gevolgen van dien…

En ik heb ook iemand anders met een huidprobleem kunnen helpen met dit mini potje. Een collega van mij heeft namelijk al lange tijd last van heftige eczeem op haar handen. Ik zag haar keer op keer tijdens vergaderingen krabben en besloot om het potje een keer mee te nemen in mijn werktas. Ze was inmiddels wanhopig geworden van de jeuk omdat zelfs hormoonzalf niet alle jeuk weg kon halen. Op een drukke werkdag bood ik haar aan om de Green Balm te gebruiken en na een paar uur kwam ze met grote ogen naar mij toe. De huid op haar handen was aan het genezen! Ze had geen jeuk meer en wilde meteen weten waar je dit product kon kopen.

Als laatste heb ik het product ook door mijn man laten testen. Hij heeft het aangebracht op zijn huid na het scheren. En ja, ook hij vind het een fijn product. ‘ Het voelt zacht aan en maakt mijn huid minder droog dan normale crèmes die ik gebruik na het scheren’, aldus mijn man. En ook hij wil graag een eigen Green Balm op in zijn badkamerkastje.

Tja, wie niet?

 

Prijzen en verkrijgbaarheid

Helaas wordt Green Balm van MOA niet overal verkocht en in fysieke winkels heb ik het nog helemaal niet gevonden. Je kunt het beste de balsem online kopen bij biggreensmile.nl. Na een zoektocht met mijn vriend Google blijkt dit de enige Nederlandse webshop te zijn die dit product verkoopt. Je betaald €5,95 voor een potje met 15 ml en €12,50 voor 50 ml. En bij aankoop van 3 kleine potjes (3x15ml) betaal je €16,80 i.p.v. €17,85.

Ik vind het een spotprijs voor een product dat je huid kan verzachten en zelfs genezen. Ik ga in ieder geval een grote pot aanschaffen voor thuis. Het kleine potje is mij al heel vaak goed van pas gekomen op kantoor als muggenbulten gaan kriebelen of mijn huid droog aanvoelt. En misschien kan ik er nog een keer een collega blij mee maken.

 

Kenden jullie de Green Balm van MOA al? En wat vinden jullie ervan?

 

Groetjes,

Aileen

2 Comments

 1. Je berichtje kwam als geroepen mijn moeder geeft net aan dat ze last heeft van wat eczeem! Tanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge