ongemakkelijk @ work: kriebel panty

Ik weet dat veel vrouwen er last van hebben; panty’s die kriebelen. Meestal heeft dit te maken met een droge en/of gevoelige huid.

De vraag is: hoe voorkom je dat je publiekelijk als een gek aan je benen (óf nog erger; je billen) gaat krabben? Of dat je tijdens een presentatie raar gaat wiebelen om maar niet te hoeven krabben. Het zijn allemaal nachtmerries. Ik heb zelf jaren hold-up panty’s gedragen vanwege de jeuk op mijn heupen. Sinds kort draag ik door een handige truck weer panty’s. In dit artikel zal ik mijn truck én tips met jullie delen.

 

Hoe?

Wat je hiervoor nodig hebt:

IMG_0001

  • een scheermesje
  • een spons
  • dikke bodylotion-of butter
  • luchtige bodylotion
  • douchegel  met romige structuur

Stel; het is dinsdagavond en je wilt woensdag een panty kunnen dragen zónder kriebel.

IMG_0005

Als eerste stap ga je dinsdagavond je benen scheren onder de douche. Je kunt hiervoor het beste een douchegel met romige structuur gebruiken als scheerschuim. Merken zoals Dove en Nivea staan hier bekend om, maar je kunt ook een sterker ruikende douchegel zoals hier boven afgebeeld gebruiken; Shea Shower cream (Bodyshop, € 7,00). Je doet de douchegel op de spons, maakt deze nat en laat het sop over je benen lopen als een soort scheerschuim. Nadeel is dat je nu niet heel precies kunt zien of je alle haartjes weg haalt, maar dat is ook niet nodig. Als het meeste maar weg wordt gehaald. Een goed scheermes is hierbij natuurlijk ook van groot belang, zelf gebruik ik de simply venus 3 mesjes (€4,79 voor 4 stuks via bol.com) en een eenvoudige luffa spons (voor ongeveer 2 euro te krijgen bij winkels als kruidvat en etos).   Na het scheren van je benen dep je deze goed droog. Hard wrijven is niet goed omdat dit je huid verder kan beschadigen en irriteren.

 

IMG_0004

 

Nadat je benen droog zijn smeer je deze in met een dikke, voedende bodylotion of bodybutter. Mijn favoriet zijn de bodybutters van de bodyshop (bodyshop.nl, €16,00 voor 250 ml). Bij een extreem droge huid kun je ook kiezen voor een extra voedende bodylotion zoals de de Vichy NUTRIextra Crème (yourskin.nl, €12,29 voor 200ml).  Wees hier vooral niet te zuinig. Aangezien de créme een nacht de tijd heeft om in te trekken kun je royaal smeren. Ga lekker op tijd naar bed en smeer voor extra verzorging ook even je voeten in met een voetencrème.

 

IMG_0003

 

Als je de volgende ochtend wakker wordt voelen je benen al heerlijk zacht en schoon aan. Om te voorkomen dat je huid nog niet voldoende gevoed is smeer je deze nog een keer in met een luchtige bodylotion, créme of olie. Mijn favoriet op het gebied van luchtige bodyscrèmesteamcream . Deze créme is extreem luchtig en gemaakt met veel stoom (de naam zegt het al). Je kunt de créme niet makkelijk in de winkel kopen, maar tegenwoordig gelukkig wel online via bijvoorbeeld steamcream.nl of bol.com. De blikjes kosten gemiddeld tussen de €16,00 en €18,00 vanaf 75ml en je kunt kiezen uit verschillende kleuren en prints. Voor een iets vriendelijker prijsje kun je natuurlijk ook een olie kopen bij de bodyshop  voor €10,00 of voor een luchtige bodylotion van Nivea vanaf ongeveer €3,00 bij een willekeurige drogisterij.

Laat de de luchtige créme of olie intrekken terwijl jij je opmaakt of je aankleed (alleen het bovenste deel natuurlijk). Vervolgens vijl je snel je nagels om scheuren in je panty te voorkomen en trek je de panty aan. Het kan gebeuren dat je panty iets gaat ”plakken” aan je huid. Dit is niet erg, want de crème trekt daarna toch volledig in. Bovendien heb jij nu geen jeukende panty!

 

Tips

  • neem een mini-bodylotion mee in je werk-tas. Mocht je toch nog jeuk krijgen dan kun je in ieder geval in de toilet nog even bijsmeren. Weinig plek in je tas? Ga voor een bodylotion sachet. Deze krijg je vaak als proefmonster in tijdschriften of winkels. Het voordeel is dat deze ook gemakkelijk in het zakje van je colbert of pantalon/broek past.
  • heb je een kluisje op je werk? Doe er standaard een extra panty in. Mocht je panty stuk gaan, dan heb je altijd een reserve!

Ik hoop dat je dit een leuk en handig artikel vond. Mocht je vragen en/of suggesties hebben, zet ze hier dan onder. Misschien behandel ik deze dan in een nieuw artikel ” ongemakkelijk@work”.

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge