O’right Ice en Peach Blossom Bodywash

Vorig jaar schreef ik een review over de Recoffee shampoo van het groene merk O’right. De reacties waren  erg positief en het artikel is inmiddels alweer 355 gedeeld en geliked op Facebook. Niet zo vreemd eigenlijk, een shampoo dat gemaakt is van koffieprut kom je ook niet vaak tegen. Maar het merk O’right heeft nog meer (groene) verassingen in petto. Vandaag review ik twee douche producten van dit mooie merk; de Ice en Peach Blossem bodywashes.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Eerste indruk

Zoals ik al zei is het alweer een jaar geleden dat ik een review schreef over de O’right shampoo. Inmiddels is het assortiment flink gegroeid en worden steeds meer producten verpakt in deze grote flessen. Ik ben benieuwd of ze in de tussentijd de flessen hebben aangepast of veranderd…

vergelijking oright hetzelfde gebleven

In eerste instantie ziet de fles er hetzelfde uit als de Recoffee shampoo. In de dop zit een klein mini dopje op de opening van de fles zodat de bodywash er niet meteen uit komt. Dat is slim, maar dat was bij de shampoo ook al zo. Verder worden de  verpakkingen nog steeds gemaakt van natuurlijke materialen en draait de O’right fabriek op zonne-en windenergie. Meer over deze groene wijze van ondernemen kun je lezen in het artikel over de Recoffee shampoo.

 

vergelijking oright

Maar er zijn ook een aantal details veranderd. Om dit te laten zien heb ik de Recoffee shampoo fles (bruin) er even bij gepakt. Als eerste zit er een extra ribbel op de opening van de fles waardoor de dop beter sluit. Dit is erg handig. In het vorige artikel gaf ik aan dat de dop er makkelijk af ging en dat ik dit toch wel een nadeel vond. Goed dat ze dat nu hebben aangepast. Ik heb de sluiting even getest en de dop gaat er nu niet makkelijk af, zelfs niet met water in de douche. Ik kan de (volle) body wash vasthouden aan enkel de dop zonder dat de fles er onder uit valt. Top!

Verder zie ik dat de bodywash geen extra vakje aan de onderkant heeft. De Recoffee shampoo had dit wel, hier zat een klein dopje op waar je een zaadje uit kon halen om te planten. Dat vond ik zo gaaf. Helaas heeft deze bodywash fles geen zaadje dat ze verstopt hebben. Jammer.

 

O’right Ice Body wash

ice bodywash

Als ik de Ice bodywash wat beter bekijk dan zie ik dat dit product een verkoelend effect zou hebben. Dat maakt mij nieuwsgierig. Op de verpakking lees ik dat deze bodywash wordt aangeraden voor sporters en mannen. Het verwijderd transpiratie geuren en overtollig talg. Ik begrijp dat  dit belangrijk is voor sporters maar… mannen? Waarom is het ook speciaal geschikt voor mannen? Ik begrijp het niet. Ik ben geen man en ik sport ook niet maar ik ga het toch testen 😉

 

Gebruik 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De bodywash is qua kleur licht geel en ruikt duidelijk naar mint. Eenmaal onder de douche kom ik er achter dat  het product doet wat hij zegt; het geeft een enorm verkoelend effect. Ik heb eerder doucheproducten gebruikt die een verfrissend effect beloven maar meestal blijft het enkel bij de geur. Deze bodywash zorgt echt voor een koud gevoel op je huid. Dit is heel bijzonder want je staat onder een warme douche en ondertussen lijkt je huid een beetje koud te zijn. Het voelt een beetje gek maar na een paar keer douchen went het effect en vind ik het wel fijn. Ik heb deze bodywash toch even terug gezet in de kast want ik vind het zonde om hem nu meteen op te maken. Ik pak hem liever af en toe, als ik het warm heb.  Deze zomer zal ik hem bijvoorbeeld zeker vaker gaan gebruiken. Want het lijkt mij een heerlijk product voor de warme dagen.

 

O’right Peach Blossom Smoothing Body wash

peach blossem oright

De Peach Blossem bodywash is in vergelijking met Ice een wat normaler product. Het belooft geen verkoelend effect maar wel een verzorgde en gehydrateerde huid.

Ik vind de verpakking erg mooi met de roze bloemen en sierlijke letters. Dit mogen ze wat mij betreft wel wat vaker doen. Het staat erg mooi en fris in mijn douche en dat vind ik persoonlijk belangrijk.

 

Gebruik

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Deze bodywash is ook licht geel lijkt qua substantie erg op de Ice variant. De geur is wel veel minder dominant aanwezig en dat vind ik ook wel eens fijn. De zachte bloemengeur is fijn, maar ook een groot contrast met de Ice bodywash. Deze Peach Blossem gebruik ik liever als ik ga douchen in de avond. Voordat ik naar bed ga ruik ik liever geen scherpe of frisse geuren want dan ben ik meteen weer wakker.

Van de verzorgende bestanddelen merk ik weinig bijzonders. Persoonlijk ben ik ook geen fan van douchegeld die mijn huid heel zacht maken want meestal komt het er op neer dat er dan een vettig laagje op mijn huid achter blijft. En dan heb ik het idee dat mijn huid vooral verzorgd is en niet zozeer gereinigd. Deze bodywash maakt mijn huid prima schoon en droogt het niet uit. Dat is wat mij betreft prima.

 

Conclusie 

De twee producten verschillen sterk van elkaar maar ik vind beiden fijn om te gebruiken.

De Peach Blossem is (naar mijn mening) een product dat je prima dagelijks kunt gebruiken onder de douche. Het ruikt lekker, droogt je huid niet uit en staat mooi in je douche.

De Ice bodywash raad ik aan om af en toe te gebruiken. Bijvoorbeeld na een lange, warme nacht in de zomer of na het sporten. Het verkoelende effect is heerlijk en maakt je meteen wakker in de ochtend.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Prijzen en acties

De Ice en Peach Blossem bodywash kosten beiden €22,50 per stuk. Dit bedrag lijkt wellicht aan de hoge kant maar hiervoor krijg je een fijn product met een inhoud van 400 ml dat volledig natuurlijk afbreekbaar is (je kunt de fles letterlijk in de grond stoppen en dan zal hij opgenomen worden in de natuur), niet getest is op dieren en op verschillende manieren goed is voor onze aarde. Met bovengenoemde punten in mijn achterhoofd vind ik dit een prima prijs voor een prima product.

Als je graag op een voordelige manier kennis wilt maken met de producten van O’right dan kun je nu gebruik maken van een tijdelijke actie. Voor €35,25 (i.p.v. €46,50) kun je de Ice bodywash kopen i.c.m. een tea tree (normaal haar en scalp reinigend)  of een green tea shampoo (normaal en droog haar). Als je liever de Peach Blossem wilt kopen dan kun je voor hetzelfde bedrag deze bodywash combineren met de GojiBerry (fijn en futloos haar) of Bamboo shampoo (droog en gekruld haar). Alle producten zijn te koop via hairoright.nl.

Als je de producten liever eerst wilt bekijken voordat je ze koopt, dan verwijs ik je naar kapsalon Schultheis. Bij deze Haarlemmerse kapper (waar ik al bijna 10 jaar graag kom) verkopen en gebruiken ze diverse O’right producten.

 Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel bevat één (of meerdere) product(ten) die ik heb gekregen van een bedrijf of merk.

Vind je het een leuk artikel? Laat het anderen weten!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Reddit
Reddit
0

2 Comments

  1. Hoi Aileen. Bedankt voor je mooie review. Ik neem jouw opmerkingen over dat de Ice alleen voor mannen zou zijn ter harte. ik ga dit bespreken en de verpakking zsm hierop aanpassen. Dankzij dit soort kritische noten worden we stap voor stap beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge