O’right Pear Wood

In maart maakte ik voor het eerst kennis met O’right, een merk dat zich gespecialiseerd heeft in dier-en natuurvriendelijke  haar-en lichaamsverzorging. Ik schreef een review over de Recoffee Volumizing Shampoo en heb enorm genoten van de heerlijke koffie geur in mijn douche.

Vandaag test ik de O’right Pear Wood Exfoliating Powder. Kijk je mee?

 

Eerste indruk

Deze scrub kost €27,50 en wordt geleverd in een wit kartonnen doosje met een herkenbare O’right uitstraling. Een grijs lettertype en een paar frisse groene details. Afgezien van de Recoffee- lijn zien bijna alle O’right producten er zo uit. Rustig, fris en overzichtelijk.

 

Bij opening valt mij meteen op dat er in het klepje een inkeping zit. Daar in zit een blaadje met zaadjes geklemd. Wat hebben ze dat weer creatief gedaan! Op de bodem van de shampoo fles zaten ook zaadjes verstopt en bij dit doosje hebben ze het ook in de verpakking verwerkt. Op het klepje staat dat je het blaadje in de grond kunt stoppen, water kunt geven en er vervolgens een plantje uit groeit.

 

De scrub

De scrub zelf wordt verpakt in een plastic pot en bevat 80 gram. Naast deze pot zit er ook een klein lepeltje en een beschrijving in het doosje. De scrub ziet, voelt en ruikt niet zoals de gewone scrub producten die wij kennen. Het ruikt fris en de geur doet mij een beetje denken aan de sauna. Om die reden vind ik het een heerlijke ontspannende geur. Op het doosje staat dat er o.a. lavendel in zit en dit verklaard de geur. Ik ruik niet overduidelijk lavendel maar het is er wel in verwerkt.

Het meest opvallende ingrediënt staat bovenaan de lijst: wood powder. Ja, deze scrub is hoofdzakelijk gemaakt van verpulverd hout. En het ziet er ook zo uit maar ruikt heel anders. Eenmaal in de hand herken ik het gevoel van hout. Gelukkig splintert dit houtsoort alleen niet.

 

In de beschrijving lees ik dat je de scrub kunt gebruiken voor je gezicht, lichaam en zelfs je hoofdhuid. Dat is nou nog eens een multifunctioneel product! Het beloofd (huid)oliën te absorberen, schilfers te verwijderen en je huid zacht te maken.

 

Hoofdhuid

Het meest nieuwsgierig was ik naar het scrubben van de hoofdhuid. Ik gebruik regelmatig styling producten en heb daarnaast (of daardoor) vaak last van schilfers. Een extra goede reinig van mijn hoofdhuid is daarom zeer welkom.

Zoals op de bijsluiter staat aangegeven meng ik 1/4 lepel scrub met 3-5 ml shampoo en voeg vervolgens dezelfde hoeveelheid water toe. Ik meng het geheel in een schaaltje met het lepeltje door elkaar. Daarna breng ik op het midden van mijn hoofd een scheiding aan.

Ik twijfel over de manier waarop ik dit ga aanbrengen. Als doop ik mijn vingers in het mengsel om het vervolgens op mijn scheiding in te wrijven. Dit gaat wat langzaam en dus besluit ik om het schaaltje voorzichtig boven mijn hoofd te houden en voorover in de wasbak te bukken. De substantie is erg waterig en verdeeld zich snel over mijn hoofdhuid. Ik masseer het geheel in en in korte tijd heb ik een hoop sop op mijn hoofd. De hoeveelheid in het schaaltje blijkt niet genoeg te zijn (mijn hoofd is redelijk groot…helaas) en ik maak een extra mengsel aan. Ik maak diverse scheidingen, buk opnieuw voorover in de wasbak en verdeel het over mijn haar.

Daarna masseer ik het geheel weer in mijn haar en dat gaat goed. Ondanks dat ik wat meer heb toegevoegd voelt het niet stroef of ruw aan. Ik dacht dat het zou lijken op zand in je haren maar is vele malen zachter. Ik vind het een heerlijk gevoel.

Daarna spoel ik het mengsel onder de douche uit en om resten te voorkomen was ik mijn haren nog een keer extra met shampoo. Na de shampoo breng ik een haarmasker aan en daarna laat ik mijn haren door de wind drogen.

Na het drogen schud ik mijn haren uit en ik merk dat er minder huidschilfers vanaf komen. Op de verpakking staat dat je na het scrubben last kunt hebben van een trekkerig gevoel maar ik merk daar niets van.

Lichaam

De scrub kun je gemakkelijk voor je lichaam gebruiken door 1 lepeltje te mengen met douchegel. Dat gaat een stuk sneller dan het scrubben van de hoofdhuid. Omdat ik graag een spons gebruik meng ik de douchegel en de scrub eerst in mijn hand. Vervolgens breng ik het aan op mijn spons en sop ik mijzelf ermee in. Opnieuw voelt de scrub mild aan en voel ik totaal geen irritatie.

 

Gezicht 

Als laatste test ik het product door mijn gezicht ermee te scrubben. Op de palm van mijn hand meng ik 1/4 lepel hout poeder met een druppel facewash. Vervolgens masseer ik het op mijn gezicht en dat voelt opnieuw goed. En dat verbaast mij. Bij mijn overgevoelige huid (als gevolg van tijdelijke huid medicatie) had ik zeker een duidelijke reactie verwacht. Maar gelukkig blijft mijn huid kalm en ik kan na gebruik direct een dagcrème aanbrengen

 

Conclusie 

Ik ben erg tevreden over deze bijzondere scrub. Ik vind het super handig (en uniek!) dat je het product voor letterlijk al je huid kan gebruiken. En omdat je het moet mengen met een ander product kun je ook meteen zelf bepalen hoeveel je gebruikt. Zo kun je meer gebruiken voor een intensievere reiniging en minder wanneer je last hebt van een gevoelige huid.

Het enige nadeel vind ik de wijze waarop je het product moet aanbrengen op je hoofdhuid. Onder de douche kun je het poeder gemakkelijk mengen met je douchegel en facewash maar met shampoo en water is dat iets lastiger. Je moet het van te voren mengen met water en dan aanbrengen op je hoofd. Het gaat snel lekken en het is daardoor lastig om exact in je scheidingen te verdelen. Ik denk dat een wat grotere pipet wellicht een uitkomst bied. Op die manier kan je het mengsel makkelijker verdelen over je hoofd.

Verder is het product erg zuinig in gebruik en vind ik de prijs-kwaliteit verhouding daarom goed. Voor €27,50 koop je namelijk een product dat voor iedere huid geschikt is en je overal voor kunt gebruiken.

 

Je kunt de O’right Pear Wood Exfoliating Powder o.a. kopen bij kapsalon Schultheis in Haarlem.

 

Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel bevat product(ten) wat is verkregen van een bedrijf of merk.

Vind je het een leuk artikel? Laat het anderen weten!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Reddit
Reddit
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge