Philip B Russian Amber Imperial Shampoo

Vandaag laat ik jullie kennis maken met mijn nieuwe, grote liefde: de Philip B Russian Amber Imperial Shampoo. Ik heb al eerder geschreven over de haarproducten van Philip B maar dit is toch écht de topper van zijn lijn. Sinds ik het gebruik kan ik simpelweg niet meer zonder. Als ik slechts één haarproduct mocht kiezen voor de rest van mijn leven dan zal het deze shampoo zijn. En in dit artikel ga ik je vertellen waarom.

 

Philip B Russian Amber Imperial Shampoo

Wie op mijn website zoekt op de term ‘ Philip B’  zal er snel achterkomen dat ik genoeg producten van deze Hollywood kapper heb getest. Ik bestel de producten altijd online en daarbij ontvang ik regelmatig proefmonsters van Philip B producten. En zo maakte ik voor het eerst kennis met de Russian Amber Imperial Shampoo. Inmiddels heb ik de fullsize verpakking (355 ml) aangeschaft en wat is dat een beauty….

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De shampoo wordt geleverd in een grote, donkerbruine pot die gemaakt is van dik plastic. Hij is zo stevig dat je er met de hand amper in kunt knijpen. Om de pot zit een prachtig gouden wikkel geplakt. Hierop staat de naam van het product, de gebruiksaanwijzing en wat het beloofd te doen voor je haren.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Misschien vond je de zijkant van de pot al mooi maar de bovenkant is bijna nog mooier. De shampoo wordt namelijk afgesloten door middel van een zwarte dop met het Philip B logo, ook weer in het goud. Ik ben niet snel verliefd op verpakkingen maar ik vind dit echt geweldig. Zo chique, zo smaakvol en een echte eye catcher.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de wikkel staat dat de shampoo je haar transformeert, laat glanzen, zacht maakt en sexy volume geeft. Het is bovendien vrij van parabenen en geschikt voor gekleurd haar. Verder wordt er vermeld dat je de shampoo moet masseren in je haar en op de hoofdhuid. Vervolgens laat je het 1 tot 3 minuten intrekken en daarna kun je het uitspoelen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Er wordt gewaarschuwd voor het feit dat je het niet moet innemen (goed dat je het zegt Philip…) en dat de shampoo 12 maanden houdbaar is. Ook staat er een QR code op die meteen verwijst naar de website van Philip B.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bij opening van de pot zie je meteen dat het hier niet gaat om een standaard shampoo. De vloeistof wordt naast de dop ook afgesloten met een extra plastic plaatje. Als je het plaatje er af trekt dan zie je dat de shampoo een structuur heeft dat lijkt op gel.

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De vloeistof is goudkleurig, plakkerig en stroperig. Gelukkig ruikt de shampoo veel beter dan de meeste haargels. De geur is zacht,een beetje kruidig en dat vind ik heel lekker ruiken.

 

Ingrediënten 

Zoals je hier onder kunt zien heeft de shampoo een flinke lijst met ingrediënten.

Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Fragrance (Parfum), Disteareth-75 IPDI, Benzyl Benzoate, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-150 Distearate, Cocamide MEA, Decyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Chlorphenesin, Sodium Benzoate, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Sodium PCA, Caprylhydroxamic Acid, Caramel, Sodium Lactate, Phytantriol, Arginine, Benzyl Salicylate, Citric Acid, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Aspartic Acid, Panthenol, PCA, Coumarin, Hydroxycitronellal, Linalool, Glycine, Citronellol, Alanine, Polysorbate 20, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Arctium Lappa Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Urtica Dioica (Nettle) Extract, Yellow 5 (CI 19140), Styrax Benzoin Resin Oil, Benzaldehyde, Benzoic Acid, Cinnamic Acid, Coniferyl Benzoate, Vanillin, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil.

De oorzaak van de plakkerige substantie is glycerine, dat zie ik meteen terug in de lijst. Dit ingrediënt wordt ook gebruikt bij make-up primers om te zorgen dat de foundation goed hecht. Daarnaast zitten er typische Philip B ingrediënten in zoals shea boter, verschillende bloemen en plantsoorten. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind eigenlijk het resultaat van de shampoo veel belangrijker dan de lijst met ingrediënten.

 

 

De shampoo gebruiken

Je zult je misschien wel afvragen hoe ik zo een grote pot met gel in de douche gebruik. Tja, dat vroeg ik mij ook af toen ik deze shampoo voor het eerst zag. Ik zie mijzelf al helemaal stuntelen met een grote pot waar allemaal water in komt, uit mijn handen glijd en vervolgens over de hele douchevloer verspreid. Of dat ik teveel pak en de pot in korte tijd leeg is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Daarom vul ik een klein potje (zat in een pakketje van de Etos, speciaal voor vloeistoffen op reis) met de shampoo. Ik ga met het potje door de grote pot en haal er op deze manier een deel uit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik wacht even tot de shampoo uitgedropen is en veeg vervolgens de resten van de zijkant af aan de binnenkant van het kleine potje.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Daarna zet ik het potje neer en binnen 1 a 2 minuten is de vloeistof helemaal glad en tot de rand gevuld.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nu kan ik het dopje er op schroeven en in de douche zetten.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het lijkt misschien alsof ik iedere keer dit potje moet bijvullen als ik mijn haren was,  maar dat is gelukkig niet het geval. De inhoud van dit potje is 12 milliliter en hier kan ik mijn haar ongeveer 4 keer mee wassen. Dus per keer gebruik ik gemiddeld 3 millimeter. Ik was mijn haren 2 keer per week en dan was ik het altijd dubbel. Dus in totaal 4 keer per week. Ik was mijn haren dan vaak één keer met deze shampoo en de tweede keer met een andere shampoo. Dat is meestal de de Philip B African Shea Butter shampoo. Ik vul het potje dus iedere 2 weken bij.

 

Het resultaat

Tja, het is even werk maar ik heb het er voor over. Sinds deze shampoo is mijn haar namelijk enorm vooruit gegaan. Ik was al enthousiast over de African Shea Butter shampoo maar zoals ik al zei is dit echt het beste haarproduct dat ik ken. Mijn haren zijn zachter, glazen meer en ik heb er veel minder werk aan. En het laatste is voor mij eigenlijk wel één van de belangrijkste redenen waarom ik deze shampoo gebruik. Na het wassen heb ik alleen een föhn nodig als ik wil dat mijn haren er droog en netjes uitzien.

Voorheen moest ik er altijd veel olie in doen tegen het pluizen en mouse of volumepoeder om het niet te laten instorten. Vervolgens gebruikte ik haarlak ter versteviging en glanslak om het af te maken. Tegenwoordig gebruik ik helemaal geen glanslak meer en alle andere producten gebruik ik alleen als ik mijn haren krul met de krultang. En dan heb ik er ook veel minder voor nodig in vergelijking met een half jaar geleden, toen ik mijn haren niet met deze shampoo waste.

Ja, ik snap waarom dit de favoriete shampoo is van verschillende Hollywood sterren en onze eigen Linda de Mol. En ik snap waarom iemand laatst schreef dat deze shampoo ‘ de kapper uit een potje’ is. Want dat is gewoon waar.

Prijs en verkrijgbaarheid

Maar nu komt de prijs van de shampoo en ik raad je aan om even goed te gaan zitten. De pot die je op de afbeelding ziet bevat 355 milliliter en kost €155. Ja, dat lees je goed. Er bestaat een kleinere pot met 88 milliliter en deze kost €60. Maar dat is omgerekend veel duurder dan een grotere pot. Ik weet het, dit zijn serieuze bedragen en er zijn ongetwijfeld veel mensen die dit teveel geld vinden voor een shampoo.

Ik zal dan ook eerlijk bekennen dat het bij mij 2 jaar heeft geduurd voordat ik deze pot bestelde. Ik vond het in eerste instantie veel teveel geld voor een shampoo maar zag ook het resultaat nadat ik het proefmonster een paar keer had gebruikt. Daarom heb ik begin december mijzelf deze pot als kerstcadeau gegeven. En bijna twee maanden later ben ik nog iedere dag blij met deze keuze.

 

Waarom je deze shampoo wél zou moeten kopen:

  • Je gebruikt slechts 3 milliliter per keer (voor halflang en dik haar) en je kunt met een grote pot dus 118 keer je haren wassen. Omgerekend betaal je dus €1,31 per keer dat jij je haren wast. Als je 2 keer per week je haren wast dan heb jij aan één pot per jaar ruim genoeg. Je wast je haren dan namelijk 104 keer per jaar. En met deze pot kun je dus 118 keer je haren wassen.
  • Het is een uitgave maar je bespaard jezelf ook veel geld en tijd aangezien je veel minder styling producten nodig hebt. Ik gebruik zeker de helft minder van dit soort producten en dat is niet alleen beter voor je portemonnee maar ook voor je haren. En de hoofdhuid, niet te vergeten. Deze wordt ook aangetast door stylingproducten. Voorheen had ik bijvoorbeeld veel vaker kriebel aan mijn hoofd.
  • Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je haren er mooi, zacht, glanzend en gezond uitzien. Wie wil dat nu niet?

 

Ben je nu heel erg nieuwsgierig geworden en overweeg je om deze shampoo aan te schaffen? Dan raad ik 2 webshops aan: Mysc en Beautybay. Met beiden heb ik goede ervaring (ik bestel hier regelmatig o.a. Philip B producten), het zijn officiële Philip B verkooppunten je betaald geen verzendkosten. Het verschil is dat Mysc een Nederlandse (web)shop is en Beautybay is gevestigd in Engeland. Bij Beautybay betaal je iets minder dan de aanbevolen verkoopprijs (rond €120) maar je moet lang wachten tot je het product in huis hebt. Bovendien is de service niet zo snel en lang niet zo goed als bij Mysc.

Bij Mysc betaal je de aanbevolen verkoopprijs (€155), krijg je super goede service en heb je de shampoo binnen 3 dagen in huis. Daarnaast geeft Mysc ook proefmonsters bij je bestelling en kun je zelf aangeven welke monsters je zou willen ontvangen. Vanzelfsprekend vul ik altijd in dat ik Philip B monsters wil ontvangen en deze worden dan ook royaal toegevoegd.

Welke webshop je ook kiest, ze zijn beiden goed. De keuze is aan jou.

Ik ben benieuwd of je de shampoo gaat aanschaffen en zo ja, wat je ervan vindt.

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge