Purpuz Planner

Het is vandaag blue monday, de meest depressieve dag van het jaar. Dus tijd om even te kijken wat je gelukkig maakt in dit leven. Kun jij je mijn visionboard nog herinneren? Ik vertelde jou wat mijn doelen zijn, waar ik gelukkig van wordt en waar ik verder nog aan wil werken. Vorige week vertelde ik hoe mijn dagen er uitzien als fulltime schrijver en hoe ik mijn tijd besteed. Ik gaf in dit artikel al aan dat ik momenteel een speciale tool gebruik om mijn werk te structuren. Vandaag ga ik jou mijn nieuwe tool laten zien; de Purpuz Planner. Een nieuwe tool die mij sinds kort een stuk gelukkiger heeft gemaakt!

 

Een Purpuz Planner?

Deze speciale planner is bedacht door Clen Verkleij, een ambitieuze man die in het verleden teveel werkte en te weinig tijd nam voor zichzelf. De balans in zijn leven was verdwenen en hij kreeg een burn-out. Herkenbaar?

Hij besloot naar een coach te gaan en zijn leven weer op de rit te krijgen. De coach ging samen met hem kijken waar hij stond in het leven, waar hij gelukkig van werd en wat zijn doelen waren. Door dit alles in kaart te brengen en te structureren begon hij zich weer gelukkig te voelen. Veel mensen zullen een zelfde soort proces doormaken en besluiten daarna om verder te gaan met het leven en te genieten van de kennis die zij hebben opgedaan. Clen deed dat niet. Hij wilde zijn kennis delen en mensen de mogelijkheid geven om deze methode te leren en weer gelukkig te worden.

Hij ontwikkelde de Purpuz planner; een bijzondere agenda die ervoor zorgt dat jij jouw doelen in kaart kunt brengen en behalen. Het gave is dat ik voor Prettybusiness de kans heb gekregen om deze agenda te testen.

Wat kun je met de Purpuz planner?

In reguliere agenda’s kun jij je afspraken plannen, reminders opschrijven en als het meezit dan je wat adressen noteren. Maar meer kan je er eigenlijk niet mee doen. Het is een vrij simpel instrument en tegenwoordig gebruikt vrijwel iedereen een digitale versie. Dat doe ik zelf ook want het is wel zo makkelijk.

De Purpuz planner een stap verder. Of eigenlijk meerdere stappen. Voor je begint met het plannen van je afspraken ga jij namelijk eerst even goed nadenken over wat je nu werkelijk wilt. Deze planner helpt jou namelijk om je dromen te visualiseren, te ordenen en vervolgens in stappen in te delen. Wat moet jij doen om jouw droom te verwezelijken? Je leert om deze stappen in een volgorde te zetten, er tijden aan te koppelen en dan pas kun jij gaan plannen.

Maar dan wordt je niet zomaar los gelaten. Nee, deze planner vertelt jou hoe jij al deze kleine stappen kunt verwerken in een maanddoel, weekdoel én dagdoel.


Inspireren en reflecteren

Maar door je doelen te plannen heb je ze natuurlijk nog niet behaald. Clen is zich hiervan bewust en dat zie je terug in de planner. Iedere week staat er een inspirerende quote en een extra opdracht om jezelf die week te ontwikkelen. Ook is er aan het einde van iedere dag ruimte om te reflecteren. Wat heb jij die dag geleerd en wat heb je goed gedaan?

Is de maand voorbij? Dan geeft de Purpuz planner je 2 bladzijden met vragen waardoor je stil kunt staan bij wat je die maand hebt bereikt, waar je heen wilt en waar je nu staat.

Mijn ervaring

Ik gebruik de Purpuz planner nu ruim 2 weken en ik ben er erg blij mee. Het heeft mij de structuur gebracht waar ik naar op zoek was. Ik ben iemand met veel ambitie en meerdere doelen waardoor ik door de bomen vaak het bos niet meer zie. Door deze planner weet ik nu waar ik heen wil en hoe ik deze doelen kan behalen.

Deze planner bied in één boek enorm veel tools en ik merk dat ik ze niet allemaal iedere keer gebruik. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat de Purpuz planner een middel is en geen doel. Ik gebruik het op mijn eigen manier. Om die reden reflecteer ik niet iedere dag op wat er goed ging en wat ik moet leren. Ook schrijf ik niet iedere dag een dagdoel op. In het boek wordt ook het advies gegeven om te beginnen met 1 doel maar ik ben er gelijk met 3 begonnen. Mijn fulltime werk bestaat voor een groot deel uit werkzaamheden die ik doe voor mijn doelen, dus ik vind dat 3 doelen best oké zijn. Verder gebruik ik deze planner redelijk zoals hij bedoelt is.

Wat ik vooral heel fijn aan deze planner vind is dat hij zo veelzijdig is. Het geeft je namelijk niet alleen handvatten om je doelen vorm te geven en te plannen. Er is ook iedere week ook ruimte om losse krabbels op te schrijven in de ‘ creatieve ruimte’. Aan het einde van het boek zijn zelfs hele pagina’s leeggemaakt voor krabbels. Dat vind ik persoonlijk erg fijn. Zo heb ik vorige week nog aantekeningen tijdens een Skype interview gemaakt op deze lege pagina’s.

Ten slotte vind ik de vormgeving van de Purpuz planner heel mooi. Het boek is ongeveer net zo groot als een A4 bladzijde en volledig bekleed met grijs linnen. Het gouden logo aan de voorkant komt hierdoor prachtig naar voren. Door het formaat is het ook echt een planner die je thuis of op kantoor moet laten liggen. Je doet het niet even makkelijk in je tas. Maar zelf ben ik wel blij met het formaat. Hierdoor geeft het voldoende ruimte om te schrijven en te plannen.

Aan de binnenkant ziet de planner er heel rustig uit. De layout wordt gekenmerkt door zachte groene, paarse en grijsblauwe tinten. De letters zijn gedrukt in een donkergrijze tint waardoor het heel prettig leest. Verder staan er ook een paar mooie natuurfoto’s in.

 

Conclusie

Clen is inmiddels in verschillende media verschenen met zijn planner en dat snap ik. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm fan ben van de Purpuz planner. Het is fijne tool voor iedereen die een doel heeft en deze in balans wil behalen.

Je kunt de planner kopen voor €34,99 via de website van Purpuz of via Bol.com. Persoonlijk vind ik dit een prima bedrag als je kijkt naar wat je er voor terug krijgt. Heb je op dit moment geen budget maar wil je wel kennis maken met dit nieuwe product? Je kunt de planner gratis downloaden via de website van Purpuz.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen ter promotie en een affiliate link, lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 Comments

  1. Wat gaaf zeg! Ik heb voor dit jaar de social media agenda (SMAG2017) samen met een Happiness Planner van de Hema (meer een notitieboekje). Dit boek zou daar een mooie toevoeging op zijn, toch maar even over nadenken of ik doe aan mijn collectie toevoeg.. bedankt in ieder geval voor het delen van al deze info, heb er nu een heel duidelijk beeld van :).

    • Wat goed om te horen Benthe 🙂 Ik gebruik zelf een digitale agenda naast deze planner trouwens. Maar daarin schrijf ik alleen mijn afspraken, niet de dingen die ik moet doen om mijn doelen te behalen. Misschien ook een idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge