O’right Recoffee Volumizing Shampoo

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met bewust leven. Mensen kijken kritischer naar de producten die ze eten en gebruiken. Ze willen weten wat er in zit en waar het vandaan komt.

O’right is een merk dat op het gebied van haarverzorging inspeelt op deze wensen. En wie zich verdiept in dit merk zal onder de indruk zijn van de wijze waarop ze dit doen. Ze maken verpakkingen van plantaardig afval, bedrukken deze met soja inkt en gebruiken gerecycled papier. Ze hebben de eerste gecertificeerde ‘groene’ fabriek in Taiwan dat gebouwd is volgens de meest recente groene normen. Hier wordt onder anderen gebruik gemaakt van zon- en windenergie. En alsof het nog niet genoeg is wordt er ook standaard een deel van de winst gedoneerd aan doelen en activiteiten die bijdragen aan een groene aarde. Ja,  ze pakken het serieus en ambitieus aan.

Je zult begrijpen dat ik ongelooflijk nieuwsgierig was toen ik een O’right shampoo kreeg om te testen. Zou dit groene merk ook een effectief product leveren? En is het net zo goed voor je haar als voor de natuur? Ik ben aan de slag gegaan…

 

Recoffee Volumizing Shampoo

Een paar weken heb ik de Recoffee Volumizing shampoo getest. En dit is niet zomaar een shampoo. Hij is namelijk gemaakt van 16 kopjes koffiedik! Ja, echt. Uit deze koffiedik is olie gehaald die onder anderen zorgt voor hydratatie, je haar beschermt tegen de zon en ook nog eens veroudering tegen gaat. Deze olie noemen ze recoffee olie en hiermee heeft O’right een complete lijn ontwikkeld. Er bestaat een volume en moisturizing shampoo, voedende conditioner, verzorgende haarolie en een bodywash.

 

De volumizing shampoo wordt geleverd in een grijze fles met houten dop. Met 250 ml is het een royale fles shampoo dat na opening ook nog eens heerlijk ruikt. Tenminste, als je van koffie houdt. De geur van koffie is namelijk overduidelijk aanwezig, maar op een fijne manier.  De houten dop sluit af maar heeft geen klik systeem en laat daardoor makkelijk los. Gelukkig is de shampoo bij aankoop goed afgesloten door middel van een extra plastic dopje die je na opening gewoon weg kunt gooien. Daarna staat de fles toch rechtop in de douche en sluit de houten dop voldoende af.

 

Maar deze fles heeft, net zoals alle andere flessen van O’right een groene verassing. Onderin de fles zit namelijk een klein dopje verstopt. Als je het niet weet dan zou je het niet zien, zo goed hebben ze het weg gewerkt. Met een mesje of een paar sterke nagels kun je dit dopje los halen van de fles. Vervolgens zie je een papiertje uitsteken aan de bovenkant van het dopje waardoor je meteen weet dat je het uit elkaar kunt halen. Opnieuw komt er een mesje bij te pas (mijn nagels zijn alles behalve sterk) als ik de bovenkant van de dop probeer te verwijderen. Dit zit goed in elkaar! Bij opening zie ik 2 zaadjes liggen die mij sterk doen denken aan cashewnoten.

 

Dit is één van de meest unieke kenmerken aan de flessen van O’right. In iedere verpakking zit namelijk een zaadje verstopt. Het idee hier achter is dat je de fles na gebruik in zijn geheel in de grond kunt stoppen. Niet alleen is de fles na een jaar 100% verteerd, ook groeit er een plantje uit deze fles. En hetzelfde idee is ook toegepast op de kartonnen verpakkingen die worden gemaakt van hout. Ook hierin zijn kleine zaadjes verwerkt zodat je ook deze verpakking in de grond kunt stoppen. Op die manier wil O’right de gebruikte materialen terug geven aan de natuur en zo bijdragen aan een gezondere aarde. Ik vind dit een onwijs modern en gaaf idee. Daar zouden andere bedrijven wel iets van kunnen leren. En natuurlijk gaat mijn fles meteen de grond in als die op is. Ik ben benieuwd wat voor soort plant er uit gaat groeien.

 

De werking

Maar weer even terug naar de koffie shampoo die ik heb getest. De shampoo zelf is niet bruin zoals je misschien zou verwachten. Nee, hij is doorzichtig en schuimt heerlijk zacht als je deze aanbrengt op nat haar. Persoonlijk vind ik de houten dop toch niet zo handig in de douche. Ik houd meer van flessen waar de dop niet los zit maar die je kunt sluiten met een klik systeem. Maar ja, dit is slechts een detail als je bedenkt wat voor goeds je doet bij de aankoop van deze fles.

En om dit product zo uitgebreid mogelijk te testen heeft dit keer mijn man meegedaan. In tegenstelling tot mij heeft hij kort en dun haar dat niet gekleurd is en gebruikt hij dagelijks gel. En daarom vond ik het juist leuk om de shampoo in deze review ook vanuit zijn oogpunt te belichten.

Hij vind de shampoo ook heerlijk ruiken en schuimen. En zoals jullie hebben kunnen lezen in het artikel over zijn badkamerkasje is vooral het schuimen erg belangrijk voor hem. Maar de shampoo is mild, heel mild. En aangezien hij veel gel gebruikt moest hij daarom zijn haar 2x wassen. En ook ik gebruik een hoop haar producten. Mousse, volume poeder, dry shampoo, haarlak, crème en ga zo maar door.Ik gebruik het niet allemaal tegelijk maar wel iedere dag iets. En dan is je haar na 3 dagen wel toe aan een grondige reiniging. Dus ook ik waste mijn haar 2x met deze shampoo om het goed te reinigen. Vervolgens gebruikte ik een conditioner om mijn haar zacht en glanzend te maken. Dus bij elkaar spoelde ik mijn haar 3 keer goed uit en dan is het ook schoon. Maar voor mij is dit niet meer dan normaal. Met de meeste shampoos moet ik mijn haar 2x wassen voordat het schoon is.

Mijn tante gebruikt deze shampoo ook al een tijdje en is hier erg tevreden over. En aangezien zij geen extra producten gebruikt in het haar kan ik concluderen dat het echt aan de extra haar producten ligt. Zij hoeft namelijk maar één keer het haar te wassen om het goed te reinigen.  De shampoo maakt je haar dus in één keer goed schoon, tenzij je extra producten in je haar gebruikt. Dan is 2x wassen voldoende. Nadat het haar droog is ruik je trouwens niets meer van die koffie geur maar is het haar zacht en glanzend.

 

Conclusie

Ik vind het een fijne shampoo. Hij ruikt heerlijk naar koffie, schuimt goed en maakt mijn haar zacht. En de wijze waarop de shampoos zijn gemaakt verdient absoluut bonuspunten.

 

Aanbieding!

Je kunt deze shampoo kopen bij kapper Schultheis in Haarlem of in de webshop voor €21,50. Maar speciaal voor de lezers van Prettybusiness is er alleen in de maand maart een leuke aanbieding waarbij je bijna 50% korting krijgt. Als je bij aankoop van deze shampoo in de salon verteld dat je komt naar aanleiding van dit artikel (en dus even Prettybusiness noemen) dan betaal je namelijk maar €12,50. *

 Wil je meer weten over kapsalon Schultheis? Lees dan dit artikel, bezoek de website of Facebook pagina van Schultheis.

 

Groetjes,

Aileen

 

*Deze actie is alleen geldig in kapsalon Schultheis en dus niet in de webshop of bij andere verkooppunten.

Dit artikel bevat product(ten)  wat is verkregen door een bedrijf of merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge