Review: Action maskers

Ik ben echt gek op maskers. Het is de enige manier om mijn probleemhuid te kalmeren en met zo’n 4 tot 10 stuks per week kan ik mijzelf toch wel grootverbruiker noemen. En daarom ben ik altijd op zoek naar goede maskers voor een leuke prijs. Want maskers zijn over het algemeen niet goedkoop, zeker niet als je meerdere per week gebruikt.

Een paar weken geleden zag ik in budget winkel Action 3 maskers in het schap staan voor maar €1,49 per stuk. Dat is interessant! Ik heb ze meegenomen en zal jullie vandaag laten zien wat ik ervan vind.

 

Nu heb ik niet hele goede ervaringen met maskers van de Action. De losse masker zakjes die ik ooit heb gekocht deden weinig. De substantie was te waterig waardoor het van mijn gezicht af droop, erg onhandig en bovendien deed het niets voor mijn huid.

Maar bovenstaande exemplaren trokken meteen mijn aandacht. De maskers zijn kleurig verpakt in tubes van 50 ml en zien er daardoor vrolijk uit. Ieder masker heeft een specifieke werking: de blauwe is verfrissend, de groene reinigend en de oranje is speciaal voor de oudere huid. Nu is mijn huid nog geen 30 jaar oud maar dat houd mij niet tegen. Ik ga ze testen!

 

 Camille Face Mask – Anti Age

Als eerste test ik de anti age variant. Het is een zacht masker met een milde geur. Qua structuur doet het me erg denken aan Dove bodylotion: romig wit, luchtig en ook de geur lijkt er precies op. Na 15 minuten voelt mijn huid zacht en schoon aan. Eigenlijk niet anders dan bij andere maskers. Helaas is de verpakking niet erg stevig. Het dopje breekt aan één kant af, maar gelukkig kan ik het masker nog wel afsluiten. Geen ramp, voor €1,49 kan ik geen top kwaliteit verwachten.

 

 Camille Face Mask – Purifying

Het masker uit de groene tube lijkt in eerste instantie erg op de anti age variant.  Wanneer ik het masker aanbreng blijkt de structuur wel iets dikker te zijn en de geur wat frisser. Het ruikt nog steeds erg zacht maar wel iets kruidiger. Na 15 minuten intrekken blijkt het masker echt totaal anders te zijn in vergelijking met de vorige. Het masker trekt namelijk deels in je gezicht. Dat is bijzonder! Terwijl ik toch echt een dikke laag heb aangebracht is in een paar minuten tijd de helft daarvan verdwenen. Na het afspoelen van de laatste resten voelt mijn huid heerlijk schoon en fris aan.

 

Camille Face Mask – Refreshing

Als laatste test ik het verfrissende masker. Na het openen van de tube komt er gelijk een scherpe munt geur op mij af. Het masker is iets dikker en romiger en smeert makkelijk uit. Al snel begint mijn huid te hevig te prikken. En het wordt elke seconde alleen maar erger. Wat is dit  nu? Snel pak ik mijn camera en maak ik een foto van het masker op mijn huid. De uitdrukking op mijn gezicht spreekt boekdelen denk ik. Binnen een minuut spoel ik het masker af: weg met deze ellende! Maar zelfs hierna blijft het prikken. Ik pak snel de meest zachte en luchtige crème dat binnen handbereik ligt (Vichy Aqualia Thermal) en probeer mijn huid hiermee te kalmeren. Na ongeveer 5 tot 10 minuten wordt mijn huid rustiger en  het prikken minder.

Dubbele check

Wow, dit is heftig! Nu weet ik dat mijn huid erg gevoelig is en dus laat ik een vriendin van mij hetzelfde masker testen. Ik vraag haar vooraf naar de mate van gevoeligheid en waarschuw voor het heftige effect dat op zou kunnen treden. Mijn vriendin geeft aan geen gevoelige huid te hebben en erg nieuwsgierig te zijn. Ik ben blij met dit gewillige slachtoffer in mijn nabije omgeving.  Ik ben inmiddels erg ben gaan twijfelen over de reactie van mijn (misschien over) gevoelige huid. Dit heb ik namelijk nog nooit zo heftig mee gemaakt.

Na een paar dagen ontvang ik een whats appje met de tekst ” wel erg verfrissend”. Ik ben benieuwd en bel haar meteen op. Ze vertelt over de 3 minuten die het duurde voordat ook zij haar grens had bereikt. Na deze minuten liepen de tranen over haar wangen en is ook zij gerend naar de kraan om deze ellende er zo snel mogelijk af te halen. En ook zij pakte naar haar zachte Vichy crème om de huid te kalmeren. Even bekruipt mij een schuldgevoel waar ik zo snel geen raad mee weet. Gelukkig is dat meteen weg als ze met haar aanstekelijke lach verteld hoe hilarisch ze de situatie heeft ervaren. Na een paar minuten lachen aan de telefoon weet ik dat het niet aan mij ligt. Nee, dit masker is gewoon té heftig.

 

Camilla

Ik kijk nog eens goed op de ingrediënten lijst en zie menthol staan, maar zonder percentage. En aangezien het pas op de 9e plaats staat, vind ik het bijzonder dat dit masker toch zo sterk prikt. Zoveel kan er toch niet in zitten? Of is het een combinatie van ingrediënten die hiervoor zorgt?

Ik bezoek de website van Camille en kom er achter dat deze maskers niet meer worden verkocht. Ik besluit het Belgische bedrijf te mailen en vraag wat het ingrediënt is wat ervoor zorgt dat de huid zo enorm gaat prikken. Ik heb tot op heden nog geen reactie ontvangen. Mocht ik alsnog bericht ontvangen, dan zal ik dat in dit artikel vermelden.

Conclusie

Ik ben erg te spreken over het reinigende en anti age masker van het merk Camille. Voor €1,49 zijn het fijne maskers om te gebruiken en bovendien geschikt voor ieder huidtype. Hoewel ook het verfrissende masker ook geschikt is voor alle huidtypes, raad ik af om dit product te kopen.

En wil je wel maskers gebruiken maar heb je weinig tijd? Lees dan dit artikel. Hierin geef ik advies over hoe je tijdens je dagelijkse werkzaamheden maskers efficiënt kunt gebruiken. Zelf gebruik ik vaak maskers tijdens het douchen. In dit artikel kun je lezen hoe ik dat doe.

 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge