Review Gerard Cosmetics liquid lipstick

Ik draag inmiddels alweer een paar maanden de liquid lipsticks van Gerard Cosmetics. Steeds vaker krijg ik positieve reacties op de kleuren en dus is het tijd voor een review. Normaal gesproken schrijf ik niet snel een review omdat ik vind dat het wel echt gerelateerd moet zijn aan ‘ het werkende leven’. En ik tref zelden producten die handig zijn voor op het werk. Maar deze lipsticks zijn echt perfect voor een lange werkdag. Benieuwd? Lees dan verder.

 

Gerard Cosmetics

De kans is groot dat je nog niet eerder hebt gehoord van het merk Gerard Cosmetics. Ja, dat is niet zo vreemd. Dit Amerikaanse merk is niet zo bekend in Nederland, onder anderen omdat je het (nog) niet in de winkels kunt kopen. Gelukkig zijn er steeds meer webshops die dit merk aanbieden.

Ik ben  Gerard Cosmetics tegen gekomen in de zoektocht naar een matte, long stay lipstick. In november schreef ik een review over de liquid lipstick van Cailyn, een product waar ik dol op ben. Het nadeel is alleen dat je deze lipstick niet in Nederland kunt kopen. Maar sinds dit product ben ik nieuwsgierig geworden naar de liquid lipsticks die tegenwoordig helemaal hot zijn. Na veel Googlen en YouTube filmpjes kijken kwam ik er achter dat de liquid lipsticks van Gerard Cosmetics niet alleen prachtig waren maar ook betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar. Na één lipstick was ik om en kocht ik meer kleuren. In dit artikel zal ik 5 lipsticks laten zien.

 

Iced Mocha

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De liquid lipsticks worden verpakt in een transparante, matte huls met een gouden dop. Op de dop staat het logo van het merk. Ik vind het een mooie verpakking. Het is eenvoudig en toch elegant. Ja, dit staat mooi in mijn (werk) tas.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Je brengt de lipstick aan met een spons applicator. Het sponsje is schuin afgesneden waardoor je hem makkelijk en nauwkeurig op je lippen kunt aanbrengen. Het voordeel van deze lipstick is dat hij de hele dag blijft zitten maar het nadeel is ondertussen ook dat je hem daardoor in één keer goed op moet doen. Vlekken zijn namelijk lastig om te verwijderen als ze eenmaal opgedroogd zijn. Maar dat is eigenlijk het enige nadeel.

 

Iced Mocha

Iced Mocha een bruine kleur met een warme ondertoon. Net zoals alle lipsticks in dit artikel dekt deze in twee lagen perfect. Persoonlijk vind ik dit een mooie kleur voor in de winter en iets minder geschikt voor de zomerse dagen.

 

 

Cher

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Cher

Cher is één van mijn favoriete kleuren uit de lipstick lijn van Gerard Cosmetics. Het is een zachte,elegante paarse tint dat eigenlijk overal bij staat. Ik merk dat het mijn gezicht meteen een vrouwelijke uitstraling geeft. Persoonlijk vind ik dit echt een perfecte kleur voor op het werk: krachtig zonder erg op te vallen en geschikt voor zowel de warme als de koude dagen.

 

Aphrodite

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Aphrodite

Aphrodite is een lipstick in een perzik kleur. Hij neigt meer naar oranje dan naar roze en dat vind ik eigenlijk niet zo mooi. Ik kan mij voorstellen dat deze lipstick mooi staat bij middel tot donkerblonde dames die in de zomer graag een fris kleurtje op de lippen dragen. Maar van alle Gerard Cosmetics lipsticks die ik heb is deze het minst mooi bij mij. Daarom combineer ik hem vaak met Iced Mocha om een licht bruine kleur te creëren. Gewoon de lipsticks over elkaar heen aanbrengen, met de lippen over elkaar wrijven en ik heb in een paar seconden een extra kleur erbij.

 

Immortal 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

immortal

Immortal is een fel rode kleur waar ik dol op ben. Deze lipstick is wel heel erg aanwezig en daarom draag ik hem liever niet naar kantoor. Tijdens een avondje uit vind ik hem wel erg leuk in combinatie met een effen zwarte outfit, opgestoken kapsel en een strakke, zwarte eyeliner. Net zoals Aphrodite mix ik de kleur wel eens met een andere liquid lipstick om de tint iets minder fel te maken. Immortal gebruik ik bijvoorbeeld vaak in combinatie met Serenity, een kleur die je hier onder kunt bekijken.

 

Serenity

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Serenity

Serenity was de allereerste liquid lipstick die ik kocht van Gerard Cosmetics. Ik vond eigenlijk alle kleuren wel mooi en dus was het moeilijk om te kiezen. Maar om eerlijk te zijn was het Kylie Jenner die mij over de streep trok om Serenity te kiezen. Ik zag op internet een foto van haar met deze lipstick en vond hem meteen prachtig. En ik denk dat ik Serenity deze zomer zeker vaak ga dragen. Het is een vriendelijke en vrolijke kleur die ook zeer geschikt is voor een dagje op kantoor.

 

Alle lipsticks

Je hebt nu 5 van de in totaal 11 kleuren van de Gerard Cosmetics liquid lipsticks gezien. Op onderstaande foto’s staan de kleuren nog een keer bij elkaar zodat je ze onderling kunt vergelijken.

lipjes alle liquid GC

 

Samenvatting

Ik ben enorm fan van deze lipsticks! Ik zal nog even kort de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje zetten.

Voordelen

  • Mooie, draagbare kleuren die (ook) geschikt zijn voor een dag op het werk.
  • De spons applicator zorgt ervoor dat je de lipstick nauwkeurig kunt aanbrengen.
  • Door de vloeibare substantie kun je de kleuren gemakkelijk kunt mengen.
  • De lipsticks bevatten enorm veel pigment. Al na één laagje dekt de kleur perfect. Als je wilt dat  hij lang blijft zitten kun je het beste twee lagen aanbrengen.
  • De prijs. Je kunt ze al kopen vanaf €11.50.
  • De lipstick blijft heel lang zitten. Het is altijd lastig om te zeggen hoe lang hij precies mooi blijft. Dit hangt natuurlijk af van hoeveel je eet, drinkt en praat. Mijn ervaring met deze lipstick is dat hij minimaal 6 uur mooi blijft, mits het eten dat je eet niet vet is. Alleen bij vet eten is de lipstick snel verdwenen. Maar drinken, brood, fruit, crackers overleeft hij met gemak. Op onderstaande foto kun je zien hoe de lipstick (kleur Cher) er na een middagje borrelen er uit ziet.

voor en na liquid lipstick

Aan de linker kant zie je de lipstick om 13.00 in de middag wanneer ik  hem net heb aangebracht. Op de rechter foto zie je hoe de lipstick er om 18.00 uit ziet. In de tussentijd heb ik 5 a 6 drankjes gedronken en verschillende hapjes gegeten. Waar onder zelfs één klein gehaktballetje met saus, wat redelijk vet was. Kijk, en oordeel zelf. Ik zie weinig verschil tussen de foto’s.

Nadelen

  • Je kunt de lipstick alleen online kopen
  • Je moet in het begin wel een beetje wennen aan de droge structuur. Ik heb daar zelf geen problemen mee maar als je graag vette lippen hebt dan is deze lipstick niet geschikt voor jou.
  • De lipstick kun je het beste in één keer goed aanbrengen. De kleur hecht goed en snel en is hierdoor moeilijk om te verwijderen.

Je kunt de liquid lipsticks van Gerard Cosmetics in Nederlandse webshops zoals themakeupspot.nl, alleen daar betaal je €20 voor één lipstick. Daarom koop ik deze lipsticks altijd bij Beautybay.com. Daar kosten ze €11,50 per stuk. Het is een Engelse webshop dus je betaald geen invoerkosten en vanaf €19 betaal je ook geen verzendkosten. Ik koop hier al jaren cosmetica en ben er erg blij mee.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge