Uriage – Roséliane anti roodheid masker

Een maand geleden ontving ik in de Deautybox van april het Roseliane anti roodheid masker van Uriage. Zoals jullie weten heb ik last van acne (ik gebruik op dit moment een medicijn) en daardoor heb ik eigelijk altijd wel rode plekken op mijn gezicht. En dus is dit een perfect product om te testen.

 

Uriage

Het Franse merk Uriage maakt sinds 1992 producten met thermaal water als een van de belangrijkste ingrediënten. Dit speciale water uit de Belledonne bergen werd al ontdekt door de Romeinen. Zij kwamen achter de helende werking en bouwden het eerste Kuuroord rond het jaar 47. In de jaren 20 is dit kuuroord gemoderniseerd en werd deze bezocht door bekendheden zoals Coco Chanel. Inmiddels verkoopt Uriage haar producten vanuit Frankrijk aan ruim 70 landen. Het merk werkt daarvoor samen met dermatologen en farmaceuten over de hele wereld.

 

Uriage – Roséliane anti roodheid masker

Het masker is verpakt in een kartonnen doosje met een bijsluiter in verschillende talen. In de bijsluiter staat niet alleen wat het product doet maar er worden ook tips voor mensen met een rode huid. Dat is handig!

 

Het masker zit in een tube van 40 ml, is hypoallergeen en bevat geen comedogeen. Dat is een goed teken. Het masker beloofd de huid te hydrateren en te kalmeren.

Op de website staat ook een lijst met actieve bestanddelen:

  • Thermaal Water van Uriage
  • SK5R-complex
  • Cerasterol-2F
  • TLR2-Regul complex
  • Verschillende planten
  • Groene parelmoerdeeltjes
  • Biosaccharidegom

 

Het masker is qua structuur erg licht en lijkt een beetje op een vette nacht crème. Het is prettig om aan te brengen en trekt lekker snel in. Na een minuut voel ik mijn huid langzaam koud worden op een prettige manier. Ook voel ik een kleine tinteling.

Na de geadviseerde inwerktijd van 10 minuten is het masker voor een groot deel in mijn huid getrokken. Het verschil tussen het moment van aanbrengen(links) en verwijderen (rechts) zie je op bovenstaande foto’s.

 

Voor het aanbrengen van het masker

Ik breng het masker aan in de ochtend op mijn gereinigde huid. Ik heb last van een paar puistjes en rode vlekjes die vooral zichtbaar zijn rond mijn kaaklijn en wangen.

 

Na het aanbrengen van het masker

Nadat ik het masker heb verwijderd is mijn huid super zacht. Wat een fijn gevoel! De rode plekjes lijken ook wel wat minder te zijn geworden. Het verschil is niet super groot maar met een kritische blik wel zichtbaar.

 

Conclusie

Ik ben zeker enthousiast over dit masker! Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht aan en is minder rood. Ik heb het product opgezocht op internet en je kunt het o.a. kopen bij HBB24.nl voor €13,90. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik ook prima. Voor dit bedrag zal ik het masker zeker opnieuw kopen.

Zouden jullie overwegen om dit masker te kopen?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge