Wella SP Refresh Tonic for Men

In dit artikel schrijf ik voor het eerst een review naar aanleiding van een product dat mijn man getest heeft. Jawel, speciaal voor Prettybusiness heeft Danny een product uitgeprobeerd. Het gaat om de Refresh Tonic for Men van Wella SP. Kort samengevat is het haarwater voor mannen. Maar wat is haarwater precies?

 

Geschiedenis van haarwater

Haarwater is een product dat niet iedereen kent. En toch bestaat het al heel erg lang. In 1889 bracht de Duitse Georg Justus Dralle als een van de eerste haarwater (op basis van berkensap) op de markt. Destijds beloofde het middel haaruitval en roos tegen te gaan, haargroei te bevorderen en hoofdluizen te bestrijden. Haarwater was al snel populair totdat de consument in de jaren 60 meer behoefte kreeg aan specifieke producten. Ze wilden een product dat speciaal voor een bepaald probleem was ontwikkeld. (bron) Maar ondanks de afgenomen populariteit wordt haarwater nog steeds verkocht en gebruikt.

 

Wella SP Refresh Tonic for Men

De Wella SP Refresh Tonic is een speciaal soort haarwater dat is gemaakt voor mannen. De verpakking is donker paars en is bedrukt met matte, zilveren letters. Als je de fles in fel licht bekijkt dan zie je dat de donker paarse kleur gaat glimmen. Er zitten minuscule glitters in het plastic verwerkt die je amper kunt zien. Het zorgt ervoor dat de fles er stijlvol uit ziet. Ja, qua uiterlijk hebben ze zeker nagedacht over de doelgroep. Eenvoudig en zonder teveel kleuren of figuren. ‘ Ik vind het er chique uitzien’, aldus Danny.

 

Bij opening van de fles zie je een langwerpige, spitse opening. Op die manier kun je het haarwater gemakkelijk verdelen over de scheidingen op je hoofd. De vloeistof komt makkelijk uit de fles en heeft een prettige, mannelijke geur. Zowel Danny als ik kunnen deze geur niet koppelen aan een bepaalde parfum maar bekend is het wel. Er zal ongetwijfeld een heren parfum bestaan die hier op lijkt.

Na opening van het label aan de achterkant wordt de lijst met ingrediënten zichtbaar. Alcohol, water, cafeïne,parfum en menthol staan bovenaan. Nu herken ik meteen de menthol in de geur. Het water ruikt namelijk fris maar daarnaast is er dus ook parfum toegevoegd. In combinatie met cafeïne verwacht ik dat deze refresh tonic zijn naam zeker waar maakt.

Naast het verfrissende effect beloofd het product de vochtbalans op de hoofdhuid te verbeteren en de aanvoer van voedingsstoffen naar de haarwortels te bevorderen.

 

De test

Zoals voorgeschreven op de verpakking, brengt Danny het water aan op schoon gewassen haar. Hij maakt scheidingen in zijn haar en verdeeld de vloeistof daardoor gemakkelijk over zijn hoofdhuid. Ook heeft hij het product wel eens aangebracht door het eerst op de hand aan te brengen en vervolgens met de handen door het haar. Maar dat is wat minder makkelijk. De spitsige opening op de fles zorgt ervoor dat je het haarwater makkelijker aanbrengt.

 

Nadat het haarwater over de hoofdhuid is verdeeld lijkt het net alsof je het haar hebt gewassen. Het is nat en heeft een ruikt naar (heren) parfum. En het heeft meteen effect. ‘ Eerst wordt je hoofdhuid warm en gaat het tintelen. En dat voelt wel lekker aan. Daarna wordt het juist koud en gaat de tinteling weg’. Danny geeft aan dat dit koude gevoel ongeveer 20 minuten aanhoud. Na deze tijd neemt je hoofdhuid weer je eigen huidtemperatuur aan. ‘ Als ik daarna naar buiten ga dan wordt mijn hoofdhuid weer wat kouder’.

 

Conclusie

Danny vindt het een fijn product. ‘ Ik gebruik het haarwater alleen in de ochtenden omdat je dan door de kou snel wakker wordt. In de avond vind ik het niet fijn om te gebruiken want door het verfrissende gevoel wordt ik juist actiever. Ik denk dat het vooral lekker is als je het in de zomer gebruikt. Dan is het warm buiten en hierdoor voelt je hoofd weer fris aan. Door mijn dunne haar heb ik niet snel een warme hoofdhuid in de zomer maar ik kan mij voorstellen dat je met dik haar hier sneller last van hebt. Daarom denk ik dat het juist voor mannen met dik haar een goed product is. Van de aanvoer van voedingsstoffen en het verbeteren van de vochtbalans merk ik niet veel. Maar ik heb zelf sowieso geen moeilijke hoofdhuid en misschien merk daardoor minder dan iemand die er wel last van heeft’. Maar ondanks zijn dunne haar en gezonde hoofdhuid zal hij het product deze zomer ook niet laten staan. ‘ Ik ga het zeker vaker gebruiken in de zomer. Ben ik lekker snel wakker als ik naar het werk ga’.

 

De Refresh Tonic for Men van Wella SP kost €14,50 en is o.a. te koop bij Schultheis kapsalon in Haarlem.

 

Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel bevat product(ten) wat is verkregen door een bedrijf of merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge