werk outfits: grote oorbellen zakelijk dragen

De kerstvakantie is voorbij en dus is het weer tijd om naar het werk te gaan en mijzelf businessproof te kleden. En dat betekend dat er ook weer wekelijks werk outfit artikelen online zullen komen, vanzelfsprekend gecombineerd met de gebruikelijke tips en adviezen. Met vandaag een speciale hoofdrol voor de grote oorbel, een geliefd sieraad onder vele dames.

 

Woensdag 6 januari 2016

Misschien herken je het gevoel van twijfel wanneer je een paar nieuwe oorbellen koopt. Je vindt ze prachtig en zou ze het liefste zoveel mogelijk dragen. Maar je twijfelt. Zulke grote en opvallende oorbellen kun je toch niet dragen op het werk? Dat is toch alleen voor feestjes? Ja, dat hoor ik vaak dames zeggen. Maar met de juiste kledingcombinatie kun je grote oorbellen ook zakelijk dragen.

 

IMG_8233

Afgelopen kerst heb ik deze prachtige oorbellen van mijn man gekregen. Grote oorhangers uit de Swarovski winkel, daar kan ik zo blij van worden. Maar met een lengte van 7 cm is dit niet bepaald een subtiel sieraad.  En dus was ik geneigd om deze juweeltjes te bewaren voor een speciale gelegenheid. Tot ik bedacht dat het zonde is om ze in de lade te laten wachten. En dus ben ik op zoek gegaan naar een manier om deze oorbellen op een zakelijke manier te dragen.

IMG_8224

Afgelopen woensdag was het mijn tweede werkdag na de vakantie en de hoogste tijd voor mijn nieuwe aanwinst. Ik koos voor een outfit met zwart als basiskleur. Zo zorg ik voor een rustige, neutrale ondergrond. Op deze manier wordt het geheel niet snel te druk en door de donkere kleur geef ik mijn lichte oorbellen de kans om mooi naar voren te komen.

 

IMG_8225

Maarja, ik ben een dame van de details en dus heb ik mijzelf niet compleet in het zwart gestoken. Ik combineerde mijn zwarte broek en overslag top (beide Promiss) met een colbert (Superstar) in een jacquard print. De gouden glans van de stof past mooi bij de oorbellen zonder dat het teveel opvalt.

Door mijn haren los te dragen zorg ik ervoor dat de oorbellen één geheel worden met de outfit. Na het wassen heb ik mousse in mijn haren gedaan en het daarna droog geföhnd met een borstel. Hierdoor heb ik stijl haar gecreëerd dat de hele dag zo blijft zitten. Het voordeel van dit kapsel is dat mijn oorbellen meteen minder opvallen omdat ze eigenlijk tussen mijn haren hangen. Hierdoor zijn ze minder zichtbaar en toch subtiel aanwezig.

 

IMG_8226

Naast het colbert heb ik de gouden details ook laten terugkomen in mijn schoenen (Manfield). Zo komt de kleur van mijn oorbellen aan de onder-en bovenkant van mijn outfit terug.

 

IMG_8227

En als laatste heb ik ook de make-up eenvoudig gehouden. Door de grote oorbellen zal een donker gekleurde oogschaduw of lippenstift snel teveel worden. Hierdoor wordt mijn uitstraling druk en onoverzichtelijk. Daarom heb ik op mijn gehele oogleden een crème oogschaduw aangebracht, gecombineerd met een taupe kleur in mijn arcadeboog (beiden Urban Decay – Naked Palette2) . Dit zorgt voor wat meer diepte in mijn ogen. Daarna heb ik het geheel afgemaakt met een zwarte eyeliner (essence waterproof eyeliner ) en mascara (Yves Rocher Sexy Pulp mascara).

En zo heb ik mijn grote oorbellen toch nog op een zakelijke manier kunnen dragen.

 

Bij ieder outfit artikel maak ik een selectie van de werk kleding die ik heb gedragen in die week. Wil je op de hoogte blijven van al mijn (werk en privé) outfits? Volg mij dan op Instagram. Je kunt mij vinden onder de naam Prettybusiness.nl  

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge