werk outfits mei

In dit artikel laat ik jullie weer zien welke werk outfits ik heb gedragen in de maand mei. Ik verdeel de outfits van de maand altijd over 2 artikelen, deel 1 (eerste 2 weken vd maand) en deel 2 (laatste 2 weken vd maand). Deze maand had ik de laatste 2 weken van mei vakantie en dus is er deze maand maar 1 artikel met werk outfits.

 

Werk outfit 11 mei

Oker geel

Maandag 11 mei was een van de eerste dagen waarbij de zon ging schijnen. En dus besloot ik dat het weer eens tijd was voor mijn oker gele colbertje. Dit item kocht ik een aantal jaren geleden bij SPS Superstar en is voor mij het ultieme zakelijke zomer colbertje geworden.

Deze kleur wordt door weinig mensen gedragen en dat merkte ik ook meteen op kantoor. Meerdere collega’s gaven aan dat ze het jasje leuk vonden en dat de kleur hen nooit goed zou kunnen staan. Ze zeiden dat het wel leuk bij mij stond door mijn rode haarkleur. En ik snap die gedachte. Oker geel ziet er uit als een gewaagde kleur, daar heb ik bij aankoop van dit colbert ook bij stil gestaan.

Toch denk ik dat deze kleur door veel meer mensen gedragen kan worden. Het is een kwestie van combineren met de juiste tinten.  Naast fel rode haren kunnen de meeste mensen met een warme haarkleur oker geel dragen. Denk aan donker blond, bruine en zwarte haren. Combineer dan het oker gele kledingstuk met een andere warme kleur zoals donker bruin, brons of leger groen. Je zult zien dat deze kleur jou dan ook goed kan staan. Om het geheel te neutraliseren koos ik daarnaast voor een basic zwarte broek van Promiss en mijn favoriete zwarte pumps van Dolcis.

 

Warme kleuren

Naast mijn bruine blouse (Jane Norman) koos ik ook voor oog make-up in warme kleuren. Onder mijn ogen gebruikte ik de bruine LookX eyeliner die ik in de april editie van de Deautybox kreeg. Ik gebruikte de zwarte oogschaduw uit het Original Sleek oogschaduw pallet om een eyeliner te maken. Met brons en goud gele kleuren uit het pallet heb ik mijn ogen iets meer diepte gegeven.

 

Werk outfit 12 mei

1 jurk, 2 looks

Wie herkent het jurkje op deze foto? Het is het Mart Visser jurkje die ik  jullie in het tweede outfit artikel van april ook al liet zien. Links zie je hoe ik de jurk op 28 april droeg en rechts heb ik dezelfde jurk op 12 mei anders gecombineerd.

Op deze foto’s kun je zien hoe je met schoenen en accessoires een andere uitstraling kunt creëren met dezelfde jurk. Met een leverkleurige laars (weet niet meer waar ik die gekocht heb)en riem (Steps) heb ik de jurk iets minder chique gemaakt. Vooral de laarzen  maken het geheel casual en tegelijk ook meer draagbaar voor koude dagen. Dit is ook meteen een handige tip voor dames die zich graag casual business kleden. Laarzen in een neutrale kleur zoals beige of lever kun je eigenlijk overal bij combineren. En het staat netjes maar niet te chique.

 

Diepte creëren

Op 12 mei droeg ik dezelfde bruine LookX eyeliner als de dag ervoor. Anders dan op 11 mei zette ik de eyeliner heel dun aan op de onderste wimper rand. Op die manier zie je op afstand geen eyeliner maar geeft het wel iets meer diepte bij je ogen. Als je bang bent dat je een te dikke rand tekent dan kun je er ook voor kiezen om alleen onder aan de buitenkant van je ogen een lijntje te tekenen. Vervolgens kun je met je vingers de lijn naar binnen toe uitwrijven. Eventuele vlekken die je daarbij maakt kun je vervolgens met een wattenstaafje verwijderen. Het vochtige wattenstaafje zet je dan tegen de onderrand van je wimpers aan en wrijf je van buiten naar binnen toe. Dit is een handige manier om je ogen diepte te geven zonder dat je make-up heel duidelijk aanwezig is.

Wat zijn jullie tips op het gebied van oog make-up? Laat zie hier onder achter in een reactie.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge