1 op 10 wordt gelukkig van naakt thuis werken

Want to read in English? Click here.

Ik heb de laatste tijd vaak geschreven over wat we dragen en hoe we ons verzorgen wanneer we vanuit huis werken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat we ons onder andere meer casual zijn gaan kleden. Maar wist je dat er ook mensen zijn die liever niets dragen? En jawel, hier heeft men ook onderzoek naar gedaan.

1 op 10 wordt gelukkig van naakt thuis werken
Foto: Pixabay

1 op 10 wordt gelukkig van naakt thuis werken

Softwarebedrijf Kaspersky heeft een rapport gepubliceerd over de manier waarop het thuis werken mensen heeft veranderd. Hiervoor heeft het bedrijf in oktober 2020 zo’n 8.000 medewerkers uit 18 landen bevraagd.

Het gaat hierbij om medewerkers van midden- en kleinbedrijven (10 tot 250 medewerkers) in Brazilië, België, China, Frankrijk, Duitsland, ItaIië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Rusland, Spanje, Zuid-Afrika, Engeland, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, USA en ook Nederland. Uit dit onderzoek is gebleken dat 11% van deze 8.000 medewerkers het fijn vindt om naakt vanuit huis te werken. 

Toevallig is er recent een soortgelijk onderzoek gedaan, maar dan onder ruim duizend Amerikanen. Hieruit kwam naar voren dat 29% liever zonder kleding vanuit huis werkt.*

 

Kleding en productiviteit 

Helaas heeft men bij beide onderzoeken niet gekeken naar de mate van productiviteit wanneer mensen naakt werken. Dat is jammer. In het verleden hebben diverse onderzoekers namelijk aangetoond dat de kleding die je draagt invloed heeft op hoe jij je voelt. Ik ben dus benieuwd of het gebrek aan kleding ook invloed heeft op de productiviteit.

Ik kan mij voorstellen dat naakt werken voor nudisten bijvoorbeeld heel fijn kan zijn. Voor hen zou het werken vanuit huis daarom een uitkomst zijn. Maar aan de andere kant kan het voor sommige mensen ook een keerzijde hebben. Wanneer je moeite hebt met het werken vanuit huis en de situatie je uitput, dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat je je niet aankleedt omdat je er geen energie voor hebt. 

Zelf zou ik niet zo snel naakt gaan werken. Zelfs wanneer het heel warm is, draag ik een katoenen hemd en een korte broek. Al is het alleen maar zodat ik vrij kan bewegen zonder te hoeven opletten of iemand mij naakt ziet zitten. Maar vooral omdat het dragen van kleding ervoor zorgt dat ik in de ‘werkmodus’ kom. Naakt zou ik niet het idee hebben dat ik aan het werk ben, misschien ook wel omdat ik het niet gewend ben.

Heb jij wel eens naakt vanuit huis gewerkt of draag je liever kleding?

Groetjes,

Aileen

* Na het schrijven van dit artikel besloot ik door middel van een poll op Instagram mijn volgers te vragen of ze wel eens naakt vanuit huis werken. Zo’n 8% bleek dat wel eens te doen.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge