10 onmisbare items voor de zakelijke vrouw – met Zoë Schouten

Als blogger die schrijft over zakelijke mode en uiterlijke verzorging ben ik altijd op zoek naar informatie en inspiratie. Meestal haal ik deze uit ervaringen die ik opdoe, onderzoeksresultaten die ik lees of mensen die mij vragen om advies. Maar het fijnste is om een gesprek te hebben met iemand die dezelfde visie deelt, waarbij het klikt, die je begrijpt en ondertussen ook inspireert. Dit soort gesprekken zijn zeldzaam. Maar ik had laatst zo’n gesprek met een dame waarvan ik meteen wist: haar moet ik interviewen voor Prettybusiness! En gelukkig vond zij dit ook een leuk idee.

Haar naam is Zoë Schouten, 25 jaar oud en echte carrièretijger. Naast haar baan als sales consultant is zij de eigenaresse van Conquertheworld.nl, een lifestyle blog voor ambitieuze carrièrevrouwen. Op haar blog schrijft ze artikelen over alles wat je kan helpen om als vrouw de top te bereiken. Zonder langdradige discussies over het glazen plafond en het feit dat wij vrouwen minder verdienen dan mannen. Nee, conquertheworld is een optimistische website waar je inspiratie kunt opdoen en even lekker ontspannen kunt lezen. Ik zeg: heerlijk!

 

10 onmisbare items voor de zakelijke vrouw - met Zoë Schouten

 

 

Ik volgde haar blog al enige tijd maar ontmoette Zoë pas tijdens mijn boekpresentatie. Na een kort gesprek planden wij een lunchafspraak en was ik eindelijk in de gelegenheid om deze interessante dame te bevragen. Het werd een boeiend gesprek. Ik als ambtenaar en zij als consultant, we komen uit totaal andere werelden maar delen dezelfde passie: zakelijke mode en uiterlijke verzorging. Hierdoor leerden we veel van elkaar en hoorde ik een paar hele goede tips.

Daarom deel met ik met jullie de 10 onmisbare items voor de zakelijke vrouw, volgens Zoë Schouten.

 

1. Mooie zwarte pumps

Het eerste onmisbare item zijn de zwarte pumps. Kies voor een basic model waar je goed op kunt lopen en dat overal bij past. Let ook goed op de hakhoogte: koop niet een te lage, maar zeker geen te hoge hak.

 

2.Een effen, leren laptoptas

Een verzorgde, mooie laptoptas is heel belangrijk, aldus Zoë. Kies voor een effen, leren model zonder een ‘versleten’ effect. De moderne tassen zijn tegenwoordig wel eens voorzien van bewerkt leer waardoor het leer er versleten uitziet. Hierdoor ziet je outfit er wat stoerder uit. Zoë raadt dit soort tassen af. ”Versleten leer ziet er snel onverzorgd uit en dat wil je niet uitstralen. Maar pas ook op dat je geen tas koopt die te duur is. Ik zat ooit aan tafel met een klant waarbij mijn tas ongeveer net zoveel waard was als zijn maandsalaris. En dan voel jij, en wellicht ook de klant zich heel ongemakkelijk.”

 

3. Corrigerende jurk

Zelf heb ik nog nooit een corrigerende jurk gedragen maar deze dame kan werkelijk niet zonder dit type ondergoed. ”Je ziet er net even wat netter en strakker uit en bovendien is je navel meteen een stuk minder zichtbaar wanneer je jurk gemaakt is van een wat dunnere stof.” Let wel goed op dat je een model aanschaft met een lage hals zodat de jurk niet onder je bovenjurk uitsteekt, aldus Zoë. Handig dus!

 

4. De kokerrok als basis item

Zoë vindt een kokerrok een onmisbaar item in de zakelijke garderobe van de carrière vrouw. ”Kies voor een model dat hoog valt, maar niet te hoog. Een te hoge taille kan ervoor zorgen dat de rok gaat knellen op de buik wanneer je gaat zitten”. Daarnaast raadt ze aan om te kiezen voor een effen, dikke stof. ”De dikke stof zorgt ervoor dat een wat voller buikje minder zichtbaar is. Zelf kies ik meestal voor een model zonder print omdat deze rok al voldoende opvalt door het vrouwelijke model. In combinatie met een opvallende print kan de rok er snel ordinair uitzien.”

 

5. Een vrouwelijke, zakelijke jurk

Een eenvoudige, vrouwelijke jurk is volgens Zoë niet alleen heel mooi maar ook handig. ”Bij een effen, zakelijke jurk zijn een paar pumps voldoende en ben jij klaar om naar het werk te gaan.” Maar wat is dan een zakelijke jurk? ”Kies voor een aangesloten model met een hoge hals en een kokerrok tot de knie, of iets lager. Hierdoor is er voldoende bedekt en zie je toch nog de vorm van jouw lichaam.”

 

6. Representatieve, platte schoenen

Naast de onmisbare zwarte pumps is het volgens Zoë belangrijk dat je in het bezit bent van een paar representatieve, platte schoenen. ”Kies bijvoorbeeld voor zwarte loafers die er netjes uitzien. Ze moeten goed passen bij je zakelijke outfit en geen casual uitstraling hebben. Anders lijkt het net alsof jij je pumps bent vergeten en even snel een ander paar schoenen hebt aangetrokken.”

 

7. Handig haarelastiekje

De dames die met regelmaat dineren en lunchen met klanten kunnen nog wel eens problemen ervaren met lange haren die hangen in het eten. Daarom raadt Zoë aan om altijd een haarelastiekje bij je te dragen. ”Hiermee kun je altijd je haren opsteken wanneer ze in de weg zitten en daarnaast ziet het er ook nog eens net netjes uit.”

 

8. Een blouse op maat

Een blouse op maat laten maken: het is even investeren, maar dan heb je ook een perfect model. Ja, Zoë zweert erbij. ”Vanaf €70 kun je al een blouse op maat laten maken en dat ziet er veel mooier uit dan wanneer je er eentje koopt in de winkel. Niet alleen sluit het model mooi aan, maar ook de stof ziet er kwalitatief beter uit.” Ze adviseert om te kiezen voor een lang model want dan kun je de blouse eenvoudig in je broek dragen.

9. Mooi colbert

Een mooi, basic colbert is een echt must-have. ”Wees kritisch en kijk goed naar de stof van het colbert. Sommige stoffen zien er goedkoop uit en dat maakt je outfit meteen een stuk minder zakelijk.”

 

10. Verzorgde handen

Als laatste heeft Zoë geen item, maar een tip: zorg voor goed verzorgde handen. ”Niets is zo lelijk als afgebladderde nagellak en vieze nagels. Of mannen met lage nagels, dat ziet er ook heel onverzorgd uit.”

Wil je meer weten over Zoë en haar blog? Volg haar dan op Facebook of bekijk haar website Conquertheworld.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge