11 manieren om een sjaal op het werk te dragen

”Ik ben geen type voor sjaaltjes.” Je hebt het vast wel eens iemand horen zeggen. Wellicht denk jij daar net zo over. Maar wat als je vanwege je werk verplicht bent om een sjaaltje te dragen? Omdat het bijvoorbeeld een onderdeel is van je uniform? Ik sprak hierover met Carla van den Puttelaar, imago styliste en eigenaar van het platform KledingenStijladvies.info. In dit artikel presenteert zij 11 manieren om een sjaal op het werk te dragen. En ik mocht model staan!

 

Verschillende stijltypen

Misschien herken je Carla nog wel. In oktober interviewde ik haar over oorbellen op het werk. Als imagostyliste maakt zij gebruik van zes verschillende stijltypen: Tijdloos chic, Gamine, Casual, Romantisch, Flamboyant en Sportief. Je kunt één type zijn, maar ook een mix van verschillende. Zo vind ik mijzelf een combinatie van Romantisch, Tijdloos chic en soms ook Flamboyant. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de achtergrond van ieder type, check dan zeker het vorige artikel.

In dit artikel willen Carla en ik jou inspireren om op zoek te gaan naar je eigen stijl op het werk en om de manier waarop je een sjaal draagt hierop aan te passen. 

 

Gamine type

Het Gamine type houdt van een stoere uitstraling. Daarom past de cowboysjaalknooptechniek hier goed bij. Je hebt hiervoor een sjaal nodig van 20 bij 20 centimeter. Vouw de sjaal doormidden en leg hem zo in je nek dat de punten naar achteren steken. Maak vervolgens een dubbele knoop in je nek zodat de sjaal goed vast zit. Afhankelijk van je smaak kun je de sjaal wat strakker om de hals vastmaken of juist wat losser. 

In plaats van een knoop in de nek kun je de sjaal ook omdraaien en hem aan de voorkant vastmaken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een leren veter. Voor deze methode is een vierkante sjaal niet vereist. 

Sportief type

Om de sjaal een wat sportievere uitstraling te geven kun je hem door een aantreksluiting rijgen. Je kunt hem op die manier wat strakker of juist wat losser dragen. Ook de lengte van de sjaal kun je in dit geval eenvoudig zelf bepalen. 

Mocht je geen aanrijgsluiting hebben, dan kun je ook gebruik maken van de fake knot. Je legt de sjaal langs de hals met de uiteinden naar voren. Vervolgens maak je een losse knoop in het midden. Haal één kant door de knoop en trek hem aan. 

11 manieren om een sjaal op het werk te dragen

Casual type

Voor een nonchalante uitstraling kun je de Bunny Ear techniek gebruiken. Leg een grote sjaal in de nek en zorg ervoor dat aan de voorkant één kant langer is dan de ander. Leg vervolgens de lange kant nogmaals in de nek. 

11 manieren om een sjaal op het werk te dragen

Tijdloos chic

Voor een chique uitstraling kun je gebruik maken van een dunne sjaal. Leg hem in de nek, knoop hem schuin en drapeer één kant over de schouders naar achteren. 

11 manieren om een sjaal op het werk te dragen

Je kunt ook de cowboytechniek gebruiken, maar dan de knoop aan de zijkant dragen. 

11 manieren om een sjaal op het werk te dragen

Romantisch stijltype

Voor een romantische uitstraling kun je een strik maken van de sjaal. Heb je een lange sjaal, dan is dit heel eenvoudig. 

11 manieren om een sjaal op het werk te dragen

Bij een kortere sjaal kun je er het beste twee gebruiken. Leg de ene korte sjaal in de nek met de punten naar voren. Maak vervolgens met de andere sjaal een strik door onder de punten door te gaan. Zo kun je ook nog leuk spelen met verschillende kleuren en prints. 

Romantisch stijltype

Flamboyant stijltype

Een Flamboyant stijltype gebruikt de sjaal als een statement, om te laten zien wie ze is. Bij deze stijl leg je een lange sjaal in de nek, met de punten naar voren. Haal de punten door een grote statement ring en maak aan het uiteinde een grote strik. 

Flamboyant stijltype

In plaats van een grote statement ring kun je ook een broche gebruiken. 

Flamboyant stijltype

Wil je meer willen weten over welk stijltype je bent? Op de website van kledingenstijladvies.info kun je hier meer over lezen. Mocht je liever persoonlijk advies willen, via dezelfde website kun je een stijlanalyse boeken bij een styliste zodat je erachter kunt komen hoe je jouw werkkleding kunt personaliseren.

Welke knooptechniek vind jij het leukste?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met het platform KledingenStijladvies.info. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge