3 detailtoppers: zakelijke mannen mode

Natuurlijk, we weten allemaal wel hoe mannen zich beter niet kunnen kleden. Geen witte sportsokken in sandalen en een veel te klein overhemd staat je ook niet zo goed. Daar heb ik eerder een artikel over geschreven.

Maar er zijn ook zaken waarmee een man meteen scoort wanneer het gaat om zakelijke kleding. En heren, ik heb het niet meteen over een duur pak. Nee, het zijn vaak de kleine dingen die het verschil maken. In dit artikel vertel ik de 3 detailtoppers op het gebied van zakelijke herenmode.

1. Voering overhemd

Vaak zeggen mannen tegen mij dat ze het moeilijk vinden om hun eigen stijl te laten zien wanneer ze zakelijke kleding dragen. Natuurlijk, als man heb je kleding minder keuze dan als vrouw. Maar er zijn nog steeds genoeg details waarbij jij jouw stijl naar voren kunt laten komen.

De voering  van een overhemd is een goed voorbeeld. Ik was dan ook de eerste die stond te juichen toen het mode werd om een overhemd te dragen met een contrasterende voering. De gekleurde voering komt terug bij de kraag, de manchet en bij de knopen. En het is eigenlijk niet eens een echte voering, want het is de hele dag (deels) zichtbaar.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Op deze manier kunnen mannen op een subtiele manier een beetje kleur en print toevoegen aan hun zakelijke outfit. En het voordeel is dat hier eigenlijk geen grenzen aan zijn verbonden. Je kunt werkelijk iedere kleur of print dragen. Het overhemd oogt namelijk al netjes genoeg. Dus heren; ga los met deze gekleurde voeringen!

 

2. Manchetknopen

Oké, ik zal eerlijk zijn. Een man met manchetknopen zal bij mij (qua uiterlijk) niet snel nog de mist in gaan. Je kunt een lelijke stropdas dragen, een iets te lange broekspijp hebben maar een manchetknoop maakt dit al snel goed. Voor diegene die niet weten wat een manchetknoop is, het is een ijzeren staafje met aan een kant een de ‘ knoop’ en aan de andere kant een rondje of staafje dat ervoor zorgt dat de stof goed blijft zitten. Dit maak je vast bij de manchet (het uiteinde van je mouw, waarbij de stof bij dit soort overhemden trouwens dubbel is) wanneer er aan beide kanten een opening is.

 

Maarja, manchetknopen zijn gemaakt voor de wat luxere en duurdere overhemden. De overhemden die je bij winkels zoals WE en V&D koopt hebben allen al knopen. De manchet op onderstaande foto zul je dan ook ongetwijfeld herkennen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Maar inmiddels heb ik ook manchetknopen gevonden die speciaal gemaakt zijn om vast te maken aan dit soort overhemden. Ik heb deze een tijdje geleden gekocht bij het Kruidvat. En ja, ik weet dat het niet erg chique is om dit te kopen bij deze winkel. Maar ik vind het idee zo geniaal dat ik het toch even met jullie wil delen.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zo zien de knopen er uit. Ze zijn ongeveer een centimeter breed en een halve centimeter hoog.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zoals je kunt lezen schuif je deze knopen over je eigen manchetknopen heen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Je kunt er voor kiezen om 1 knoop per mouw te bevestigen, maar je kunt er ook 2 per mouw gebruiken.

Ach, niemand die ziet dat deze knopen van het Kruidvat zijn. Ik heb er destijds een paar euro voor betaald en helaas heb ik ze daarna niet meer kunnen vinden bij andere winkels of via het internet. Als jullie weten waar je ze kunt kopen, dan zou ik dat heel graag horen.

 

3. Voering in het colbert

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De voering van je colbert zul je niet de gehele dag zien, toch is het een detail wat bepalend is voor  je outfit. Als je even voor over buigt, je uitrekt omdat je iets wilt pakken van een hoge plank of je colbert uit trekt omdat je het warm hebt. Het zijn allemaal momenten waarbij de voering van je colbert zichtbaar kan worden.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En wat is er nou fijner dan dat er een mooie, goed afgewerkte voering tevoorschijn komt? Het mooiste is wanneer er meerdere voeringen zijn gebruikt en de binnenzak netjes hierin is verwerkt. Dit geeft meteen een chique uitstraling en dat komt je zakelijke uitstraling alleen maar ten goede.

 

Wil jij meer tips op het gebied van zakelijke heren kleding en accessoires? Check dan de categorie (ook) voor heren.

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge