3 modetrends die lastig zijn op het werk

Ik probeer bij modetrends altijd te kijken hoe je het zou kunnen dragen op het werk. Daarbij zoek ik graag de grenzen op. Zo liet ik laatst zien hoe je sokken in je schoenen kunt dragen, hoe je een roze pak zakelijk kunt combineren en zelfs wat de opties zijn als je Crocs netjes wilt dragen. Ja, ik kijk graag naar mogelijkheden. Toch blijven er van die dingen waarbij ik echt niet zou weten hoe je deze zakelijk zou moeten dragen. Omdat ze eigenlijk nét over de grens gaan. In dit artikel vertel ik over drie modetrends die lastig zijn op het werk.

 

De Unicorn trend

Ik weet niet wat het was, maar een  jaar geleden zag in je eens overal de ‘unicorn’. Vooral onder jonge vrouwen is het dé trend. Denk aan witte paarden met een hoorn op het hoofd en haren in zo’n beetje alle kleuren van de regenboog. Je ziet niet alleen overal tekeningen voorbij komen met dit Disney-achtige beest, je ziet het echt overal. Ineens zie je zelfs highlighters in regenboogkleuren waardoor het lijkt alsof je bent uitgeschoten met je oogschaduw op je wangen. Persoonlijk ben ik er geen fan van. Kijk, en oordeel zelf.

 

De meest opvallende van deze trend vind ik toch wel dat er dames zijn die hun haren laten verven in unicorn style. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het echt heel gaaf vind om te zien. Ik moet er zelf niet aan denken om mijn haren in deze kleuren te laten verven maar het heeft wel iets bijzonders. Een beetje sprookjesachtig en raar tegelijk.

Bron foto: sylviavorspaget.com

Maar op het werk is de unicorn trend toch echt héél lastig als je er nog een beetje netjes uit wilt zien. Ik heb genoeg haren gezien die waren opgestoken in nette knotjes of perfect waren gekamd en gedragen in een zijscheiding. Maar je haar blijft een mengeling van verschillende pasteltinten. Echt netjes zal het dus niet worden.

 

 

Broeken met gaten

Ik kan mij nog herinneren dat de broeken met gaten voor het eerst een trend werden. Het was in mijn pubertijd (Oké, nu voel ik mij echt een dinosaurus. Ik word dit jaar 30…) en ineens ging iedereen broeken met gaten dragen. Tenminste, het waren meestal kleine scheuren en vooral veel slijtageplekken.

Helaas is de trend nooit echt meer over gegaan. Je blijft het zien, waar je ook komt. Alleen is het allemaal nét een tikkeltje erger geworden. De kleine scheuren hebben plaats gemaakt voor grote gaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

En nu hoor ik heel vaak mensen roepen dat dit met een paar mooie schoenen en een colbertje er heel leuk uit kan zien. Nu is ‘leuk’ een subjectief begrip, zeker wanneer je het hebt over kleding. Persoonlijk vind ik een mooi vallende pantalon met hetzelfde colbert en bijpassende schoenen tien keer leuker. Ach, zo heeft iedereen een eigen smaak.

Maar hoe je het uiteindelijk ook bekijkt, er zitten gaten in je broek. Je broek is stuk. Er is zelfs een kans aanwezig dat de gaten groter worden. Met zo’n broek kun je makkelijker ergens achter blijven hangen. Netjes en representatief zal het in de meeste gevallen daarom niet zijn. Tenzij je achter de bar werkt of in een hippe spijkerbroekenwinkel.

 

Metallic

Nog zo een trend die je in eens overal ziet: metallic. Allemaal glanzende stoffen en materialen. Bij de vrouwen zie je het vooral bij de rokken en bij de heren komt het meestal terug in de schoenen.

 

Het is net zoals met glitters op het werk: door de glans trekt het de aandacht en kan het er ondertussen ook een beetje goedkoop uitzien. Daardoor is het lastig om het op een nette manier te dragen. Metallic schoenen onder een mooi zwart pak kunnen leuk zijn, maar dan misschien eerder voor de kerstborrel op kantoor. En wat mij betreft is het met de metallic rok hetzelfde verhaal.

 

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Het is denk ik erg afhankelijk in welke sector je werkt. Bij ons op het ingenieursbureau is een casual kledingstijl het uitgangspunt, jeans met blouse en/of shirt en een laarsje/pump met hakje is ‘netjes’ genoeg. Leeftijdstechnisch gezien waag ik mij niet aan bovengenoemde trends. Als je bij een reclamebureau of modieus tijdschrift werkt kan ik mij voorstellen dat je de trends meer op de voet volgt en toepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge