3 multifunctionele verzorgingsspullen voor op kantoor

Ik zie nog zo de opgetrokken wenkbrauwen van mijn collega’s voor mij wanneer ik mijn bureaulade open trok. Of wanneer ik mijn kluisje opende terwijl ze naast mij stonden. Ik was namelijk altijd diegene die dingen bij zich had die niemand had verwacht. Maar die wel vaak van pas kwamen. Ik ben namelijk het type dat, zeker wanneer het gaat om mijn uiterlijk, graag goed voorbereid is.

3 multifunctionele verzorgingsspullen voor op kantoor
Foto: Pixabay

1. Blanke nagellak

Het grappige aan blanke nagellak is dat ik deze op kantoor zelden gebruik waarvoor het is gemaakt. Namelijk om je nagels mee te lakken. Ik heb altijd tenminste één klein potje in mijn bureaulade liggen voor het geval dat er een gat in mijn panty ontstaat. 

Soms is je blouse of overhemd van een soepele stof gemaakt waardoor de knopen sneller opengaan. Door blanke nagellak op het garen van de knoopsgaten aan te brengen worden ze wat stroever en dus gaan de knopen minder snel open.  Maar ook schoenveters die gaan rafelen kun je in bedwang houden met dezelfde blanke lak.

 

2. Haarlak

Ondanks dat ik haarlak niet heel vaak gebruik, heb ik wel altijd één kleine spray in mijn bureaulade liggen.

  • Wanneer mijn haar een beetje is ingestort, dan spray ik er haarlak in terwijl ik mijn hoofd naar voren hang.
  • Om pluis tegen te gaan, spray ik wat haarlak op mijn handen en ga daarmee vervolgens door mijn haren heen.
  • Wanneer mijn haar echt niet meer te redden is, steek ik het op met een schuifspeld en spray ik haarlak over het kapsel heen.

Daarnaast kun je haarlak ook spuiten op je panty om de garen te verstevigen en op de onderkant van je schoenen om ze minder glad te maken. Dat laatste moet je wel wat vaker doen om te zorgen dat je zolen echt goed stroef worden.

 

3. Wattenstaafjes

Ik heb pas sinds een paar maanden een doosje met wattenstaafjes op kantoor en vraag mij serieus af waarom ik dit nu pas ben gaan doen. Het is echt heel handig. Eigenlijk zijn wattenstaafjes gemaakt om je oorschelp mee schoon te maken. En ja, dat kun je natuurlijk doen. Maar er zijn veel meer dingen waar deze staafjes handig voor zijn.

Zo kun je er heel nauwkeurig je toetsenbord mee schoon maken. Dit doe ik vaak wanneer ik aan het bellen ben. Hoe vreemd het misschien ook klinkt, maar ook de onderkant van je nagels kun je ermee reinigen. Je kunt het droog doen, maar met een druppeltje water op de watten werkt het nét even wat beter. Het is een goede methode voor de mensen met gevoelige en zwakke nagels. De watten reinigen namelijk op een zachte wijze en beschadigen je nagels niet aan de onderkant, terwijl reguliere tools dat vaak wel doen.

Ten slotte mag ik natuurlijk de make-up vlekken niet vergeten. Want niets is handiger dan een wattenstaafje wanneer je mascara, lippenstift of eyeliner een beetje is uitgelopen. 

 

Welke items gebruik jij op kantoor om er goed uit te blijven zien?

 

Groetjes,

Aileen

 

2 reacties

  1. Haha, doet me denken aan die keer dat bij een mannelijke collega de rits van zijn broek stukging. Nou, ik heb ook altijd wel noodgerei op voorraad. Maar in dit geval kon ik hem alleen uit de brand helpen met een paperclip. Stond ik midden in een kamer met 6 toekijkende dames aan zijn kruis te friemelen om de rits vast te maken. Maar hij was mij eeuwig dankbaar, want anders had hij in zijn boxershort door de gangen moeten gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge