3 schoenentrends die we écht overslaan op het werk

We moeten nog een paar maanden wachten tot het zomer is, maar de trends worden al volop voorspeld. En dat vind ik meestal wel erg leuk. Je krijgt meteen een idee over wat er over een paar maanden in de winkels ligt. Maar na het zien van de nieuwste trends op het gebied van schoenen moest ik even slikken. Er zitten een paar trends bij… Wat zal ik er van zeggen? Ik ga het je gewoon laten zien. In dit artikel behandel ik 3 schoenentrends die we écht overslaan op het werk. Tenminste, dat vind ik…

 

 

1. Platte, open muiltjes

Platte muiltjes zijn schoenen waar je zomaar in kunt stappen. Hierdoor is alleen de voorkant van je voet bedekt.

Waarom je deze trend op het werk beter kunt overslaan? Heel simpel: het geluid dat deze schoenen produceren is op zijn zachtst gezegd niet zo smakelijk. Na een aantal uren gaan je voeten transpireren. En dat is niet zo raar, dat doen je voeten altijd. Nu bieden de schoenen alleen steun aan de voorkant van je voeten waardoor je voeten aan de achterkant een beetje los zitten. Hierdoor gaat je hiel telkens op en neer. Dit, in combinatie met transpiratie…

Jawel, daar ontstaat het plak geluid. Iedereen in jouw omgeving zal je binnen de kortste keren horen aankomen op je schoenen. Plak, plak, plak. Een beetje dat geluid. Het staat dus niet zo charmant.

Nog niet overtuigd? Bedenk jezelf dan dat deze schoenen slechts de helft van je voeten bedekt. Je hielen zijn compleet open en bloot. Dus een klein beetje eelt kan er al snel voor zorgen dat je voeten er onverzorgd uitzien. Ook niet zo fijn.

 

 

2. Slingbacks

Ooit van slingbacks gehoord? Nee? Ik praat je even snel bij. Slingbacks zijn schoenen waarbij je hiel alleen wordt ondersteunt door een dun bandje. Op onderstaande foto kun je zien hoe dit er uitziet.

Ik moet eerlijk toegeven dat dit er in het eerste opzicht best leuk uit kan zien. Alleen hebben dit soort schoenen meestal hetzelfde effect als de platte muiltjes. Het geluid en de open hiel blijven van toepassing. Dat kleine bandje biedt namelijk niet voldoende ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw voeten netjes op de zool steunen tijdens het lopen.

Wil je toch graag slingbacks dragen? Zorg er dan voor dat het bandje bij je hiel wat breder is en je voeten goed ondersteunt. Test de schoenen ook uitgebreid in de winkel zodat je zeker weet dat ze stevig zijn en goed lopen.

 

 

3. Slippers met sokken

Ehhh…. moet ik hierbij nog iets uitleggen? Meerdere websites melden dat dit één van de schoenentrends gaat worden in de zomer van 2017. En ik hoop het écht niet.

Stiekem denk ik dat ze dit op de catwalk hebben geïntroduceerd als trend, maar dat het niet doorzet. Samen met de vernieuwde Crocs die in november 2016 tijdens een modeshow werden gepresenteerd. Alsjeblieft, sla deze trends gewoon over. Allebei graag.

Welke schoenentrend vind jij echt vreselijk voor op het werk?

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge