3 tips: je bril combineren met zakelijke kleding

Want to read in English? Click here.

Sinds een half jaar draag ik in verband met de ziekte van Ménière een bril. Dat is voor mij iets nieuws. En aangezien schrijven over het uiterlijk op het werk mijn baan is, ben ik hier natuurlijk mee bezig geweest. Hoe zorg je ervoor dat de bril mooi past bij je zakelijke outfit? In dit artikel geef ik je drie tips.

3 tips: je bril combineren met zakelijke kleding

Let niet alleen op je gezicht

Ruim een half jaar geleden stond ik in de brillenwinkel, op zoek naar die ene perfecte bril. Talloze monturen en kleuren kwamen voorbij. De verkoper gaf mij vaak modellen met een bruine tint. Het stond goed bij mijn gezicht en rode haren, zo was hij van mening. En ik kon hem geen ongelijk geven. Deze kleur maakte mijn uitstraling zachter en toegankelijker.

Zodra ik een zwarte bril pakte kreeg ik te horen dat het mijn uitstraling harder maakte. Mijn man knikte instemmend. Ook nu wist ik dat beide heren gelijk hadden. En toch heb ik uiteindelijk voor een zwart montuur gekozen. Want ik had al snel door dat er tijdens dit proces één essentieel onderdeel werd vergeten en dat was kleding.

Natuurlijk moet de bril qua kleur goed bij je gezicht passen, maar je kleding heeft hier veel invloed op. Ik draag bijvoorbeeld zelden bruine kleding. In mijn garderobe is zwart al jaren de basiskleur en deze vul ik aan met donkere kleuren zoals bordeaux, donkerblauw en paars. Een bruine bril past hier niet zo goed bij. De bril zou als het ware een los onderdeel van mijn uitstraling zijn omdat de kleur afwijkt van hetgeen ik draag. Terwijl een zwart montuur juist makkelijk is om te combineren omdat deze kleur vrijwel altijd terugkomt in mijn kleding.

Kortom: vergeet je kleding niet wanneer je een bril uitzoekt. Denk daarbij niet alleen aan je vrijtijds outfit, maar ook zeker aan wat je op het werk aan hebt. Draag je bijvoorbeeld bedrijfskleding of een pak? Houd dan rekening met de kleuren die hierin zitten. Trek het bijvoorbeeld aan wanneer je brillen gaat passen. Want een uitstraling wordt door meer factoren bepaald dan enkel het gezicht.

 

Matchen van je bril

Zodra je iedere dag een bril draagt, dan heb je dus ook iedere dag één accessoire waar je rekening mee moet houden. Je kunt het zien als iets lastigs omdat je qua kledingcombinaties altijd gebonden bent aan die ene kleur die je op je neus draagt. Maar het heeft ook voordelen. Want door te spelen met combinaties kan de bril ook een leuke toevoeging zijn aan je outfit.

De meest eenvoudige manier om te zorgen dat de bril past bij je outfit is door een riem en schoenen te dragen in dezelfde kleur. Het combineren van de riem met de schoenen is sowieso een truc die veel mannen toepassen op de werkvloer. Draag je bruine schoenen, dan ook een bruine riem. Zwarte schoenen worden gecombineerd met een zwarte riem en ga zo maar door.

Zie je bril dan ook als een accessoire, net zoals je riem en schoenen. Als jij zorgt dat ze qua kleur overeenkomen, dan weet je zeker dat de bril mooi past bij je outfit.

 

Een krachtige uitstraling

Wil je dat vooral je gezicht opvalt en een krachtige uitstraling heeft? Zorg er dan voor dat je kleding aan de bovenkant dezelfde kleur heeft als je bril. Dus heb je een paarse bril, draag dan een blouse of shirt in dezelfde kleur. Combineer het met een broek of rok in een wat neutralere tint zoals grijs of zwart. Ook kun je kiezen voor een spijkerbroek.

Mocht je bril vooral bestaan uit een zilveren of gouden montuur, dan kun je dit leuk combineren met andere accessoires met dezelfde tint. Denk aan horloges, oorbellen, kettingen of armbanden. Door deze te matchen met je bril ziet het geheel er gelijk gestyled uit.

Ik ben benieuwd hoe jij jouw bril combineert met je zakelijke outfit. Laat het mij hieronder weten. Zo kunnen we allemaal van elkaar leren en tips uitwisselen.

Groetjes,

Aileen

5 reacties

  1. Brillen: ik heb er 5! Een rode, een schildpadmontuur (licht- en donkerbruin, een bruine, een zwart met rood wit en groen (heel gaaf van D&G) en natuurlijk een zwarte. Zoals jij al aangeeft, zwart combineert overal bij, maar zoals je ook je schoenen, tassen en kleding wisselt is het ook fijn om bij je outfit een bril te stylen. Wanneer ik volledig in het zwart gekleed ga neem ik de zwarte, rode, groene bril van D&G.

  2. Een bril moet zeker ook bij je kleding passen; daarom snap ik jouw keuze voor een zwarte bril. Ben zelf erg blij met mijn verwisselbare frontjes. Zo kan ik kleur èn (een klein beetje) vorm aanpassen.
    Als ik een nieuwe bril ga kopen, draag ik overigens nooit make-up, omdat ik vind dat een bril naturel al mooi/leuk moet staan en dat make-up dan extra is. Maar ja, dat is natuurlijk heel persoonlijk.

  3. Heel herkenbaar… Ik vond het ook erg lastig om een goede kleur uit te kiezen. Ik heb denk ik wel anderhalf uur met de opticien brillen gepast en uiteindelijk een donkergroen model gekozen. Nu ik een tijdje dit model heb gedragen ga ik er nog een uitzoeken. Het is fijn om af te kunnen wisselen bij je kleding!

  4. Ik vind het ook belangrijk dat ik mijn bril goed kan combineren met mijn outfits. Daarom heb ik nu verschillende monturen op het oog, zodat ik kan afwisselen. Een neutraal montuur is een must, maar daarnaast wil ik ook gaan kijken voor een wat kleurrijkere variant die ik kan dragen wanneer ik donkere kleding draag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge