3 veel voorkomende miskopen voor je zakelijke garderobe

Wie even gaat Googlen naar shoppingtips voor de zakelijke garderobe krijg genoeg adviezen. Er bestaan talloze artikelen waarin mensen jouw precies kunnen vertellen wat je het beste kunt kopen. Het komt vaak een beetje op hetzelfde neer; een zwarte pantalon of kokerrok, bijpassend colbert, witte blouse en ga zo maar door. Hierdoor word je soms op het verkeerde been gezet. Sommige items worden bijna heilig verklaard onder het mom ‘je kunt er niet genoeg van hebben’. Tja, daar ben ik het niet altijd mee eens. Er zijn dingen die simpelweg niet handig zijn om te kopen. Of waar je mee moet oppassen. En daarom gaat dit artikel over de 3 veel voorkomende miskopen voor je zakelijke garderobe.

 

1. De kokerrok

Wie mijn boek Strakke Rondingen heeft gelezen zal het zich misschien nog herinneren; ik snap echt niets van de kokerrok. Ja, het kan er heel erg mooi uitzien maar ik vind het persoonlijk één van de meest vrouwonvriendelijke kledingstukken die je kunt kopen. De rok sluit aan bij je taille en loopt vanaf daar recht naar beneden.

Deze rok geeft je benen weinig ruimte met als gevolg dat je lastig kunt zitten, lopen en überhaupt bewegen. Daarnaast zorgt het bij een groot deel van de vrouwen voor het fenomeen ‘schurende benen’. Wie hier wel eens mee te maken heeft gehad, die weet genoeg. Deze schurende benen zorgen voor een geïrriteerde huid, vooral in de zomer. Oké, ik moet meegeven dat de kokerrok er leuk uit kan zien. Natuurlijk, dat kan. Maar wil je daar je bewegingsruimte voor opgeven? Kies liever voor een rechte rok met plooien want die geeft je de ruimte wanneer je deze nodig hebt en valt toch aangesloten langs het lichaam.

3 veel voorkomende miskopen voor je zakelijke garderobe

 

2. De witte blouse

De witte blouse vind ik persoonlijk een overgewaardeerd item. Het is handig om deze te hebben, dat wel. Maar ik ga niet mee in de uitspraak dat ‘een witte blouse altijd handig is’. Want dat is het namelijk niet. Dit kledingstuk heeft heel veel nadelen:

  1. Draag je wel eens foundation, blush of poeder op je gezicht? Dan vormt dit meteen een gevaar voor je blouse. De kraag schuurt snel langs je gezicht of hals en vervolgens loop jij met een duidelijke make-up vlek op je blouse rond.
  2. De kans is groot dat de kleur wit je niet echt mooi staat. Kijk eens kritisch naar jezelf. Er zijn weinig mensen die echt mooier worden van witte kleding. Niet voor niets zijn trouwjurken zelden echt spierwit.
  3. Met een witte blouse lijkt het al snel alsof je een receptioniste of serveerster bent. Tja, het is de vraag of je dat wilt…

Maar het grootste gevaar is nog wel dat de witte blouse er op een hanger vaak mooi uitziet. Hierdoor ben je snel geneigd om het toch maar te kopen. Terwijl je er misschien al 4 of 5 hebt hangen. Een witte blouse is handig, maar ik raad je aan om de collectie te beperken. Kies liever voor een blouse in een mooie kleur die past bij je de tint van je huid. Bijvoorbeeld een groene blouse met witte details zoals staat afgebeeld op bovenstaande illustratie. Deze illustraties heb ik trouwens zelf gemaakt en komen uit mijn boek Strakke Rondingen.

 

3. Linnen pantalon

De linnen pantalon valt wat mij betreft in dezelfde categorie als de kokerrok; het kan er leuk uitzien maar om praktische redenen kun je het beter niet kopen. In de winkel ziet het er vaak mooi uit en je denkt meteen aan de zomer. Hoe fijn is het om een luchtige broek tijdens de warme dagen te dragen op het werk?

Mijn advies; koop het niet. Echt niet, en wel om de volgende redenen;

  • De stof is soepel geweven en schijnt daardoor ook sneller door. Een beetje slijtage kan er al voor zorgen dat je collega’s precies kunnen zien wat voor ondergoed jij draagt.
  • Transpiratie is bij linnen snel zichtbaar. Een paar uur op een leren stoel zitten kan voldoende zijn voor een zichtbare transpiratie plek op je billen.
  • Een linnen pantalon kreukt en moet je écht strijken. Ehhh…. wil je nog meer redenen?

Maar verder ben ik het trouwens wel vaak eens met de adviezen die worden gegeven. Een zwarte pantalon en bijpassend colbert is bijvoorbeeld een hele fijne basis voor je zakelijke garderobe. Persoonlijk kan ik er zelfs geen genoeg van krijgen. Maar goed, dat is weer mijn afwijking 😉

Heb jij ook wel eens miskopen gedaan op het gebied van zakelijke mode? En zo ja, wat was dat precies?

 

Groetjes,

Aileen

 

Dit artikel bevat een affiliate link, lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge