4 tips voor de beste schoonmaakkleding

Het is weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. De meesten trekken voor deze gelegenheid een verwassen shirt en oude broek aan. Maar wat dragen professionele schoonmakers eigenlijk? En wat kunnen wij daarvan leren? In dit artikel geef ik 4 tips voor de beste schoonmaakkleding. Zo wordt deze klus nét even wat prettiger om te doen.

4 tips voor de beste schoonmaakkleding
Photo by Josue Michel on Unsplash

1. Representatieve of functionele schoonmaakkleding

Bij professionele schoonmakers wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee typen: representatieve en functionele werkkleding. De representatieve kleding lijkt meer op gewone, casual kleding. Dat kun je vergelijken met de oude kleding die je aantrekt wanneer je thuis aan het werk gaat. Deze is geschikt voor het lichtere schoonmaakwerk. Denk aan taken zoals stofzuigen, afstoffen en het legen van de prullenbakken. Maar ook de grondige schoonmaakklussen die horen bij een voorjaarsschoonmaak vallen hier onder. Bijvoorbeeld het wassen van de dekbedden of het schoonmaken van de tochtstrips. Dit zijn allemaal zaken waarbij je prima je oude kleding kunt dragen.

Functionele werkkleding wordt vaak gedragen door schoonmakers die werken met veel vloeistoffen of in zeer vervuilde omgevingen. Dat soort kleding kan ook handig zijn waneer jij in het huis flink aan de slag gaat. Misschien ga jij je tapijten schoonmaken met de hoge drukspuit of gebruik je een telescoopsteel van marketonweb.nl voor een grondige schoonmaak van de ramen. Tijden dit soort klussen kun je flink nat worden en is waterafstotende kleding geen overbodige luxe. Of misschien heb je wel temperatuurregulerende shirts in je kast? Dit soort stoffen zijn ideaal wanneer je te maken hebt met veel water omdat het vocht snel wordt verdampt. 

 

2. Lekker comfortabel

Wat voor kleding je ook draagt, zorg er altijd voor dat het comfortabel is. T-shirts en broeken met veel stretch zijn ideaal. Maar let er ook op dat de kleding goed aansluit. Die wijde joggingbroek zit misschien wel heel lekker, maar zorgt er ook voor dat je snel ergens achter kunt blijven haken. En dat is dan weer niet zo fijn. Kies daarom voor bijvoorbeeld een jeans met een paar extra zakken die goed aansluit. Zo kun je tijdens het schoonmaken spullen opbergen zonder dat je kleding in de weg gaat zitten.

 

3. Zichtbaarheid

Professionele schoonmakers komen vaak op openbare plekken waarbij zichtbaarheid belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan de schoonmakers op de stations. Zij dragen daarom kleding met reflectiestrepen of fluorescerende jasjes. Mocht jij aan een drukke weg wonen, dan is dit ook zeker geen overbodige luxe. Als je dan toch de ramen en kozijnen gaat schoonmaken, trek dan even een fluorescerend jasje aan. Veel mensen hebben deze standaard in hun auto liggen, dus je hoeft er niet speciaal voor naar de winkel.

 

4. Reinigen van schoonmaakkleding

Eén van de belangrijkste eigenschappen van werkkleding is dat je het goed moet kunnen wassen. Let daar ook op wanneer jij gaat schoonmaken. Kies bij voorkeur kleding dat je op tenminste 40 graden kan wassen. Zo weet je zeker dat alle vlekken er goed uitgaan en dat je deze outfit de volgende keer weer kunt gebruiken. 

Welke kleding draag jij het liefste wanneer je je huis schoonmaakt?

 

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Market on Web. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge