4 weekend to do’s voor een representatief uiterlijk doordeweeks

We zijn doordeweeks vaak druk met heel veel zaken. Soms schiet het uiterlijk er daarom even bij in. Terwijl dat wel je visitekaartje is. Maar er zijn bepaalde zaken die je in het weekend kunt doen waardoor je er doordeweeks weer fris en fruitig uitziet. In dit artikel vertel ik je de vier activiteiten die zowel dames als heren een representatief uiterlijk geven. 

4 weekend to do's voor een representatief uiterlijk doordeweeks

 

1. Gezicht schoonmaken

Het is voor mij redelijk ondenkbaar, maar ik weet dat er mensen zijn die niet dagelijks hun gezicht schoonmaken. Sommigen vinden het staan onder een douche voldoende. En misschien is het een klusje dat je door alle drukte simpelweg wel eens vergeet.

Het is alleen de vraag waarom je shampoo gebruikt om je haren schoon te maken en douchegel voor je lichaam terwijl je gezicht het mag doen met een beetje water? Terwijl dat juist het eerste is wat je collega’s en klanten zien. Om nog maar te zwijgen over de afvalgassen en ander vuil dat zich op je huid ophoopt wanneer je deze niet schoon maakt.

Dus heb je doordeweeks geen tijd of geen zin om je gezicht schoon te maken: doe dat dan zeker in het weekend. Voor het gemak raad ik je aan om een facewash voor onder de douche te gebruiken. Ik heb gemerkt dat dit echt de makkelijkste manier is om je gezicht te reinigen. Iedere keer dat je onder de douche stapt zie je hem staan, waardoor je het minder snel vergeet. 

4 weekend to do's voor een representatief uiterlijk doordeweeks
Pure Camille – Yves Rocher

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen ben ik niet bepaald gezegend met een goede huid. Ik heb snel last van acne en daarnaast is mijn huid ook heel erg gevoelig. Al een aantal jaren gebruik ik de producten van de Pure Camile lijn van Yves Rocher. Na de reinigingsgel onder de douche gebruik ik in het weekend vaak de bijbehorende crème. Hij is wat vet, maar wel heel verzorgend en mild tegelijk. En ach, een glimmend gezicht op de zondagochtend vind ik niet zo’n probleem als ik weet dat het mijn huid op de rest van de week voorbereidt.

 

2. Checken van ‘ongewenste’ haren

Een klusje dat ik in het weekend vaak doe is epileren. En dan heb ik het niet alleen over de wenkbrauwen, maar ik raad je aan om je hele lichaam te checken. Misschien groeit er wel telkens een gekke haar op je wang of heb je veel neushaar? Dit is echt zo iets waar je de tijd voor moet nemen, maar wat je wel meteen een verzorgde uitstraling geeft.

4 weekend to do's voor een representatief uiterlijk doordeweeks
Tweezerman pincetten – Bol.com

Mocht je het lastig vinden om te epileren, dan raad ik je aan om een Tweezerman te kopen. Ik gebruik die van mij al jaren en deze maakt dit klusje een stuk makkelijker omdat hij letterlijk wat meer grip heeft op je haren.

 

3. Nagels

Zeker wanneer je geen nagellak draagt zijn de nagels nog wel eens een onderdeel dat je vergeet. Terwijl je handen, net zoals je gezicht, ook je visitekaartje is. Je schuld wellicht de handen van klanten en wijst gedurende de dag dingen aan. Kortom: je handen zijn heel zichtbaar.

 

4 weekend to do's voor een representatief uiterlijk doordeweeks
Glas vijl Herome – Douglas

Om die reden heb ik zelf altijd een vijl op kantoor en thuis bij mijn wasbak liggen. Vanzelfsprekend heeft iedereen een andere voorkeur, maar ik zweer bij de glasvijl. Deze is, zoals de naam al zegt, gemaakt van glas en een stuk zachter voor je nagels dan een metalen of kartonnen vijl. Wanneer je in het weekend toch even je haren aan het weg plukken bent, dan kun je net zo goed je nagels vijlen. En ja, ook de heren. Vijlen maakt de kans op ingescheurde of afbrokkelende nagels namelijk een stuk kleiner. 

 

4. Droge haren? 

Droge punten, het is één van de meest gehoorde klachten over het haar. Mede door het kleuren van mijn haren heb ik hier ook last van. En dus slaap ik in het weekend, op aanraden van mijn kapper, met een haarmasker. Meestal was ik op de vrijdagavond mijn haren, maak ik deze een beetje droog en vervolgens breng ik het masker aan in de punten. Een kleine hoeveelheid verdeel ik over de rest van mijn haren. Daarna ga ik slapen met een staart en de volgende ochtend spoel ik het weer uit.

En heren, wel even meelezen hè? Ik weet dat jullie hier ook last van hebben. 😉

4 weekend to do's voor een representatief uiterlijk doordeweeks

Ik heb lange tijd gezocht naar goede haarmaskers en met welke shampoos deze het beste werkten. Vaak wordt aangeraden om een shampoo en haarmasker uit dezelfde lijn te gebruiken, maar ik heb gemerkt dat dit in de praktijk niet altijd het geval is. Je kunt met gemak een shampoo van het ene merk gebruiken en een haarmasker van het andere merk. 

Nu gebruik ik zelf al zo’n zeven of acht jaar de shampoos van Philip B en ik heb nooit meer een ander merk gevonden dat ik beter vond. Tegenwoordig was ik mijn haren altijd twee keer, vaak met de Philip B White Truffel shampoo en de Philip B Gentle Conditioning shampoo. Soms wissel ik af met de Philip B Russian Amber shampoo.

Inmiddels ben ik erachter gekomen dat het L’Oreal Professionnel Mythic Oil haarmasker het beste werkt in combinatie met bovenstaande shampoos. Hierin zitten een aantal oliën die mijn haar erg zacht, glanzend en minder droog maken. Het nadeel is alleen wel dat het je haren, zoals bij veel haarmaskers, zwaar maakt. Vooral op de eerste en soms ook op de tweede dag na het gebruik van het masker. Wanneer ik op maandag naar kantoor ga, dan is mijn natuurlijke volume inmiddels terug en is mijn haar een stuk minder pluizig. Vervolgens draag ik het los of steek ik het op.

P.S: mocht je de shampoos van Philip B ook willen kopen, schrik niet van de prijzen. Die zijn hoog en eigenlijk overal hetzelfde omdat het bedrijf prijsafspraken heeft met de officiële aanbieders van dit merk. Wanneer de prijs relatief laag is, dan gaat het waarschijnlijk om een nep variant. Aangezien je heel weinig nodig hebt vind ik het de moeite waard om het geld te betalen, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.

 

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb geïnspireerd om ook in het weekend even wat extra aandacht aan je uiterlijk te besteden. Het scheelt je weer tijd doordeweeks en zorgt ervoor dat je maandag weer fris en verzorgd op het werk verschijnt.

 

 

Groetjes,

Aileen

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

  1. Hele goede ideeën, ik probeer in het weekend het nodige ontspanning te nemen, boeken lezen en uitgebreid koken. Deze tips zijn super.

  2. Vergeet het “kleding uitleggen” niet! dit bespaart mij altijd ontzettend veel tijd. Van het weekend kijk ik vaak al wat voor een weer het de week erna wordt. Zo weet ik of ik me moet instellen op een dikke trui of toch wat luchtiger gekleed kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge