5 items die een verregende outfit snel weer representatief maken

Een regenbui op je hoofd is het laatste waar je je werkdag mee wilt beginnen. Toch overkomt het ons allemaal weleens. Met als gevolg dat je met natte kleding, een mislukt kapsel en wellicht zelfs uitgelopen make-up op het werk verschijnt. Maar daar is iets aan te doen. In dit artikel vertel ik je over de 5 items waarmee je er in een korte tijd weer representatief uitziet. 

 

Het belang van een fijne locker

Ik ben trouwens al vaak verregend op kantoor aangekomen. Voordat ik zelfstandig schrijver werd werkte ik bij een overheidsinstantie met flexplekken. Iedereen had een eigen locker waar je je spullen in kon bewaren. Maar die waren zo klein dat je er maximaal één grote tas in kon doen. Daarom had ik mijn werktas altijd bij mij en bewaarde ik in mijn locker alleen de spullen die nodig waren voor noodgevallen. De items die ik in artikel benoem, maar ook zaken zoals pijnstillers en een extra panty. En met een stapel papieren erbij zat hij al snel vol.

Dat is niet zo handig op momenten dat je je tas in de locker wilt doen wanneer je bijvoorbeeld veel moet lopen. Dus mocht je werkgever een lockerkast kopen, vraag even hoe groot deze wordt. Het belang van een grote locker wordt nog weleens onderschat.

5 items die een verregende outfit snel weer representatief maken
Foto: Misael Silvera – Unsplash

5 items die een verregende outfit snel weer representatief maken

Dan is het nu tijd om je te vertellen over de 5 items die ik in mijn locker bewaarde omdat ze essentieel zijn wanneer je met een verregende outfit op kantoor komt. Want hiermee kun je de dag weer representatief beginnen.

1. Wattenstaafjes

Het klinkt wellicht als een vreemd item om te bewaren in je locker, maar wattenstaafjes zijn super handig. Zeker wanneer je na een flinke regenbui op het werk aankomt kan zo’n simpel stokje heel fijn zijn. Als eerste kun je er, vanzelfsprekend, je oren mee droog maken. Niets is zo vervelend als natte oren waar allemaal water in zit.

Draag je make-up op het werk? Dan raad ik je aan om er standaard een paar in een klein zakje te bewaren. Wattenstaafjes zijn namelijk ideaal wanneer je mascara of eyeliner is uitgelopen. Sterker nog, het is eigenlijk het enige dat kan helpen. En ik spreek uit ervaring. Toiletpapier, al dan niet om een pen heen, werkt gewoon niet goed genoeg wanneer je make-up is uitgelopen. En bewaar ze in een goed afgesloten zakje en niet los. Want dan worden ze snel vies en heb je er alsnog niets aan. 

2. Gastendoekje

Na een regenbui wil je niets liever dan jezelf snel drogen. Maar een handdoek ligt bij de meeste kantoren niet standaard in de kast. En jezelf droog maken met toiletpapier is geen pretje kan ik je vertellen.

Daarom is het geen overbodige luxe om een gastenhanddoek in je locker te leggen. Zo’n kleine handdoek is net genoeg om jezelf snel te drogen, inclusief je natte haren.

3. Basic T-shirt, blouse of overhemd

Bij hevige regenbuien kan het nog weleens gebeuren dat ook de kleding onder je jas nat wordt. Daarom is het handig om altijd een basic shirt, overhemd of blouse op het werk te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een effen zwart shirt die je overal bij kunt combineren. Of een lichtblauw overhemd omdat je dat toch al standaard onder je pak draagt.

Tip: pak hem als eerste uit je locker wanneer je op het werk komt en leg hem op de verwarming. Wanneer je je haren en gezicht hebt gedroogd, kun je het shirt meenemen naar het toilet en hem daar aantrekken. Hij is niet alleen droog en schoon, maar ook meteen lekker warm.

4. Sokken

Wie weleens op natte sokken heeft gelopen, weet hoe vervelend dit kan zijn. Het zit niet alleen heel naar, maar zorgt er ook nog eens voor dat je koude voeten hebt. En wanneer je voeten koud zijn, dan is het lastig voor de rest van je lichaam om goed op te warmen. Daarom raad ik je aan om altijd een paar reservesokken op kantoor te bewaren. Heb je bijna geen ruimte om die te bewaren? Kies dan voor een paar enkelsokjes. Die zijn nét even iets kleiner dan normale sokken. 

5. Deodorant en parfum

Na al dat afdrogen en verkleden is het belangrijk dat je ook weer fris en fruitig ruikt. Een deodorant en parfum is daarom geen overbodige luxe. Kies in beide gevallen voor een klein model in de vorm van een spray. Een deodorant stick of roller is namelijk niet zo fijn wanneer je hebt getranspireerd. Bij mijn vorige werkgever bewaarde ik mijn fles deodorant trouwens niet in mijn locker, maar in mijn postvak. Soms waren er collega’s die hem ook wilde gebruiken. Dan hoefde ik niet met mijn sleutel naar de locker, maar konden ze hem gewoon pakken. 

Welke items gebruik jij altijd wanneer je verregend aankomt op kantoor?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Manutan. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge