5 podcasts over vrouwen die een werkkledingbedrijf begonnen

Want to read in English? Click here

Podcasts zijn momenteel enorm hip. Ineens schieten ze als paddenstoelen uit de grond en ook ik ben er de laatste tijd meer naar gaan luisteren. Vooral verhalen van inspirerende mensen zijn mijn favoriet. In mijn zoektocht naar podcasts over werkkleding kwam ik erachter dat er een aantal interessante interviews met ondernemende vrouwen online te beluisteren zijn. Vandaag deel ik met jou 5 podcasts over vrouwen die een werkkledingbedrijf begonnen zijn.

5 podcasts over vrouwen die een werkkleding bedrijf begonnen
Foto: Pixabay

5 podcasts over vrouwen die een werkkledingbedrijf begonnen

Allemaal maken ze functionele werkkleding, werkschoenen of beschermingsmiddelen speciaal voor vrouwen. Bij iedere podcast heb ik een link gezet naar Spotify. Mocht je geen Spotify hebben, zoek dan even online naar de titel van de podcast. Vaak worden ze ook op andere platformen gedeeld. De interviews zijn trouwens alle Engelstalig, maar hun verhalen gaan over verschillende landen.

Social Entrepreneur – Sarah Calhoun (Red Ants Pants)

Sarah Calhoun had behoefte aan goede werkkleding, maar kreeg bij fabrikanten te horen dat vrouwen geen interessante doelgroep waren. Dus begon ze onder de naam Red Ants Pants zelf werkkleding voor dames te ontwikkelen. Door middel van huisfeestjes door heel Amerika promootte ze haar kleding, wat zorgde voor goede mond-tot-mondreclame. Nu haar kleding goed verkoopt organiseert ze jaarlijks een festival waarmee ze geld ophaalt om andere vrouwen te helpen met hun onderneming.

Check deze podcast op Spotify.

Cause an Affect – Kate Day (Dovetail Workwear)

Kate Day had samen met een vriendin een bedrijf waarbij ze werkten in tuinen. Door het gebrek aan goede werkkleding zijn de dames samen met een andere vriendin hun eigen werkkleding gaan ontwikkelen. De reacties uit hun omgeving waren positief en dus besloten ze de kleding voor het grotere publiek aan te bieden onder de naam DoveTail Workwear.

Check deze podcast op Spotify.

Contrapreneur – Bella Weinstein (Handyma’am)

Ooit was Bella Weinstein een kapster die in haar vrije tijd dol was op klussen. Helaas kon ze nooit een goede overall vinden die ze kon dragen wanneer ze met haar hobby bezig was. Dus besloot ze er zelf eentje te ontwikkelen. Ze begon een fundraising via Kickstarter, verzamelde geld in voor haar bedrijf en verkoopt nu via Handyma’am werkkleding voor  vrouwen.

Check deze podcast op Spotify.

Be Epic – Jane Henry (SeeHerWork)

Jane Henry werkte ooit als consultant in de olie- en gasindustrie, waar ze zag hoe slecht het was gesteld met de beschermende middelen voor vrouwen. Ze zag onder meer broeken die afzakten en handschoenen die steeds afgleden. Maar ook hoe er een groot personeelstekort was in deze industrie. Met SeeHerWork verkoopt ze inmiddels werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen voor vrouwen. Hiermee wil ze niet alleen de vrouwen beter beschermen, maar hoopt ze ook het personeelstekort in deze branche te verminderen.

Check deze podcast op Spotify.

Manufacturing Happy Hour – Anastasia Kraft (Xena Workwear)

Anastasia Kraft werkte ooit in een fabriek waar ze veiligheidsschoenen moest dragen die niet goed pasten. Het was voor haar de reden om ze zelf te ontwikkelen. Met Xena Workwear verkoopt ze nu vrouwen werkschoenen die functioneel en representatief zijn. De collectie is inmiddels ook uitgebreid met een werkjas.

Check deze podcast op Spotify.

Ik hoop dat ik je met deze bijzondere podcasts kan inspireren. Mocht jij nog een leuke podcast kennen, laat het mij vooral weten in een reactie hieronder.

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge