5 tips om er luchtig én representatief uit te zien

De temperaturen lopen de laatste dagen hoog op. Een van de meest gestelde vragen die ik momenteel krijg is wat je dan het beste kunt dragen naar het werk. Want velen willen er netjes uitzien, maar zichzelf ook niet teveel inpakken. Het is immers heel warm. Tijd voor een artikel met 5 tips om er luchtig én representatief uit te zien.

5 tips om er luchtig én representatief uit te zien

1. Verzorging

Wat mij opvalt is dat mensen bij mooi vaak meteen denken aan wat ze aan moeten trekken om er netjes uit te zien. En hoewel kleding natuurlijk belangrijk is wanneer het gaat om je uiterlijk is er nog iets wat nog veel belangrijker is. Ik heb het over (uiterlijke) verzorging. Omdat we over het algemeen luchtiger zijn gekleed is er meer huid zichtbaar. Daardoor is de kans op transpiratiegeur groter, maar ook zien we delen van het lichaam die tijdens de winter bedekt zijn. Denk aan blote armen, benen en voeten. 

Naast het gebruik van een goede deodorant is het daarom geen overbodige luxe om wat meer aandacht aan je lichaam te besteden. Neem bijvoorbeeld eens een avondje de tijd om je voeten, droge of geïrriteerde plekjes op je huid eens te verzorgen.

2. Cosmetica

Naast de algemene verzorging is de zomer ook een goed moment voor diegene die make-up dragen om eens een extra kleurtje oogschaduw of een felle kleur lippenstift op te doen. Make-up is namelijk de ideale manier om ervoor te zorgen dat je er extra verzorgd uitziet. Zeker wanneer je jezelf wat luchtiger kleedt kun je hiermee je uitstraling een extra boost geven. Een mouwloos jurkje ziet er meteen een stuk professioneler uit wanneer de persoon er zeer verzorgd uitziet. 

3. Accessoires

Net zoals met verzorging is het gebruik van accessoires de ideale manier om je outfit af te maken. Zeker bij kleding met een wat lagere hals kan een mooie ketting wonderen doen. Hiermee wordt een stukje van je huid bedekt zonder dit af te sluiten door stof. Dezelfde truc kun je doen met armbanden en lange oorbellen. Het is een elegante manier om jezelf extra aan te kleden zonder dat je het meteen een stuk warmer krijgt.

4. Opgestoken kapsel

Heb je wat langer haar? Dan steek je dit tijdens tropische temperaturen waarschijnlijk graag op. Maar probeer voor je werk eens wat anders te doen met je haar. Creëer bijvoorbeeld een mooie knot of maak een zakelijk kapsel met vlechten. Door aandacht te besteden aan je kapsel zorg je er meteen voor dat de focus minder komt te liggen op je blote armen en benen. Je collega’s en klanten zullen eerder kijken naar jouw opgestoken haren. Draag er een paar mooie oorbellen bij en je hebt je outfit meteen een upgrade gegeven.

5. Stoffen en prints 

Ben je bang voor transpiratieplekken? Kijk dan goed naar de stoffen die je draagt. Bij effen stoffen die gemaakt zijn van 100% katoen is de kans groot dat je ze zult zien. Je kunt daarom beter kiezen voor stoffen met een medium print. Wil je toch een effen kleur dragen? Ga dan op zoek naar kledingstukken die gemaakt zijn van travelstof. Dit is een stof die niet kreukt, elastisch is, luchtig aanvoelt en waarbij de kans op transpiratieplekken minimaal is. Steeds meer merken verkopen kledingstukken die gemaakt zijn van travelstof, zoals Studio Anneloes (groot aanbod), NIKKI en Expresso.

Heb jij ook nog tips om er luchtig én representatief uit te zien? Laat ze dan hieronder achter zodat we er allemaal van kunnen leren.

Groetjes,

Aileen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge