6 tips voor als je het koud hebt op kantoor

Ondanks de zon nog af en toe de kop op steekt is het momenteel gewoon nog steeds heel koud. En volgens de voorspellingen zal het volgende week nog kouder gaan worden. Dit betekent warmere kleding, met name op het werk. Want uit onderzoek is gebleken dat de temperatuur op onze werkplek over het algemeen veel te koud is. Zeker voor vrouwen. Maar om nu met een muts, handschoenen en een dikke sjaal achter je laptop te gaan zitten… Dat is ook niet bepaald representatief. Daarom geef ik je vandaag 6 tips voor als je het koud hebt op kantoor én je er ook nog een beetje leuk uit wilt zien.

6 tips voor als je het koud hebt op kantoor

1. Stropdas

Ik weet dat men tegenwoordig hard roept dat een stropdas niet meer van deze tijd is. Maar of het nu wel of niet ouderwets is, het houdt je hals op een zakelijke én elegante manier warm. Dat ontdekte ik toen ik recent een week lang een stropdas droeg als experiment. Dus mocht je een das hebben liggen, last hebben van een koude nek én waarde hechten aan een zakelijke uitstraling, dan is het zeker de moeite waard om even te proberen.

2. Extra (zwart) colbert

Ik heb inmiddels standaard een zwart colbert in mijn kantoor hangen. Maar ook toen ik bij de overheid werkte hing er vaak eentje naast mijn jas. Ik ben er namelijk achtergekomen dat dit een hele handige en elegante oplossing is voor als je het koud hebt. Natuurlijk kun je een dik vest aan doen, maar een zwart colbert staat net even iets beter én past ook (vrijwel) overal bij.

Tip: hang je meest dikke en ruimvallende colbert op het werk. Door de dikte is hij wat warmer en een wat wijder model zorgt ervoor dat je hem overal overheen kunt dragen. Dus ook wanneer je een (dun) vest draagt.

3. Thermo!

Als er één ding is dat mij jarenlang heeft geholpen op kantoor in de winter dan is het wel thermokleding. Mensen, wat ben ik daar dol op! Ik weet dat thermo niet echt wordt geassocieerd met elegantie maar wanneer je het op een slimme manier draagt, dan zie je er niets van. Gewoon onder een broek of shirt dragen en niemand die door heeft dat jij thermokleding aan hebt.

4. Warme zolen

Ben je iemand die vaak last heeft van koude voeten en zijn zelfs dikke sokken niet voldoende? Dan kun je tegenwoordig ook speciale zolen kopen die je voeten warm houden. Het merk Digitsole verkoopt namelijk verschillende soorten voetzolen, waar onder verwarmende modellen. De zolen kun je door middel van een app instellen op een bepaalde temperatuur die kan oplopen tot 45 graden. Daarnaast zijn ze onder anderen schokabsorberend, waterbestendig en kunnen ze naar aanleiding van het aantal stappen het aantal verbrande calorieën meten. Ook leuk: je kunt je zolen opladen door middel van een USB kabel. Je mag er wel wat voor neertellen. De verwarmde zolen zijn te koop vanaf ongeveer €180.

5. Elektrische schouderdeken

De elektrische deken kennen we allemaal wel. Maar die zal je waarschijnlijk niet zo snel naar kantoor meenemen. Een leuk alternatief is de OBBOmed elektrische schouderdeken. Hij is gemaakt van velours en komt qua model overeen met een schoudercape. Je kunt hem instellen tot wel 50 graden en is op te laden met een adapter. Met een bedrag van zo’n €40 een stuk vriendelijker voor de portemonnee.

6. verwarmende handcrème

Vind je al die electrische apparaten een beetje teveel van het goede, maar heb je wel last van koude handen? Het merk Naturalize heeft een creme die speciaal is gemaakt voor koude handen én voeten. Hij is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, werkt verzorgend én dus ook nog verwarmend. Voor een pot van 250 ml betaal je ongeveer €15.

Heb jij ook zo een last van de kou op het werk? Hoe los jij dat op wanneer de verwarming niet hoger kan?

Groetjes,

Aileen

Dit artikel bevat affiliate links. Check voor meer informatie mijn disclaimer.

5 reacties

 1. Mag ik nog een tip geven?
  Er zijn makkelijke oefeningen om heel snel warm te worden. Dit zijn energetische oefeningen waarmee je de handchakra ‘s opent.
  Strek beide armen op schouderhoogte met de handpalmen naar beneden gericht.
  Beweeg je handen naar je toe en weer omlaag. 10 keer.
  Pauzeer heel even en strek je armen opnieuw. Draai met je polsen 10 x in de ene richting. Daarna wisselen. Adem in een cirkel. Adem uit een cirkel.
  Je wordt heel warm tot in de vingertoppen. Zo zijn er oefeningen voor voeten en schouders en nek..door de chakra’s te openen kan je levensenergie beter stromen. En kun je effectiever werken. Je kunt zelfs de koffie laten staan, als koffie een manier is om ‘wakker’ te blijven.

  Vrede zij met jou, Samira Ahale

 2. thermo…. met dank aan deze tip die je al eerder eens gaf 😉
  Plus sinds kort: sjaaltjes. Ik draag vaak laagjes zodat iets aan of uit de koelte of verwarming geeft die nodig is. De temperatuur kan echt per ruimte verschillend zijn bij ons!

 3. Bedankt voor de tips! Ik had laatst als relatiegeschenk handcreme gekregen, wist helemaal niet dat deze ook verwarmd op de markt was. Daar ga ik zeker even naar op zoek.

 4. Ook ik maak gebruik van een verwarmde bureau onderlegger. Echt ideaal! Het enige nadeel ervan is dat ze me werkplek vaak inpikken door die geweldige mat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge