7 dingen die je niet wist over het uniform van Emirates

Emirates is één van de meest luxe luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Niet alleen aan boord ziet alles er chique uit, ook de stewardessen zijn tiptop gekleed. Maar dat is geen toeval want overal is goed over nagedacht. Zelfs wanneer ze slapen moeten ze een pyjama van het bedrijf dragen. En aan boord moeten de stewardessen altijd een ovenhandschoen bij zich hebben. Benieuwd hoe dit ziet? In dit artikel vertel ik je 7 dingen die je niet wist over het uniform van Emirates. 

7 dingen die je niet wist over het uniform van Emirates
Foto: Emirates

1. Beige is een bewuste kleur

Het uniform bestaat uit bestaat hoofdzakelijk uit de kleur beige. Het bedrijf heeft hiervoor gekozen omdat de het landschap van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voor een groot deel uit zand bestaat. 

2.  Dubbele bescherming tegen de kou

De dames dragen aan boord een mantelpakje, maar wanneer ze arriveren in een ander land kan het ineens erg koud zijn. Daarom hebben ze een lange jas en als de temperatuur erg laag is, dan kunnen ze daar een bodywarmer onder dragen

3. Sjaal met 7 vouwen

Eén van de meest opvallende onderdelen van het uniform is toch wel de lichte sjaal die aan de hoed vast zit. Deze sjaal heeft zeven vouwen, die staan voor het aantal landen in de VAE: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

4. Make-up vlekken

Omdat de sjaal langs het gezicht gedragen wordt, komen er snel make-up vlekken op. Gelukkig zit de stof door middel van klittenband aan de hoed vast. Zo kunnen de stewardessen de sjaal eenvoudig verwijderen en laten schoonmaken. Het reinigen doen ze namelijk niet zelf, dat doet Emirates op eigen kosten. Ze moeten de sjaal in een plastic zakje inleveren en vervolgens wordt het gestoomd.

7 dingen die je niet wist over het uniform van Emirates
Foto: Emirates
7 dingen die je niet wist over het uniform van Emirates
Foto: Emirates

5. Waterbestendige kleding

Tijdens het serveren van eten en drinken gebeuren er weleens ongelukjes. Gelukkig is de stof van het uniform waterafstotend. Al het vocht glijdt er direct vanaf.

6. Pyjama van de baas

De stewardessen krijgen naast het standaard uniform ook een pyjama van het bedrijf. Tijdens lange vluchten slapen ze weleens aan boord en Emirates wil dat ze altijd herkenbaar zijn. Wanneer er een noodsituatie zich voordoet en ze geen tijd hebben om zich om te kleden, dan zijn ze alsnog herkenbaar. Daar is goed over nagedacht!

7. Ovenhandschoenen zijn verplicht 

En hoe zit het nu met die ovenhandschoenen? Die moeten ze altijd bij zich hebben omdat ze die nodig hebben in de keuken. Gelukkig hoeven ze deze niet van hun eigen gasfornuis mee te nemen maar krijgen ze een set van het bedrijf. 

 

groetjes,

Aileen

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de luchtvaart? Check dan mijn boek Op hoge hakken in de wolken. Te koop via o.a. Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge