7 tips om buiten productief te blijven werken

Gisteren vertelde ik jou in een artikel hoe je er voor kunt zorgen dat je buiten goed kunt werken. Deze tips waren vooral gefocust op een goede start van je werkdag buiten. Maar hoe zorg je er voor dat je het vol houdt wanneer de zon fel gaat schijnen en je niets liever wilt dan je laptop weg leggen en relaxen? Ik geef je 7 tips om buiten productief te blijven werken zodat je ook daadwerkelijk je taken aan het einde van de dag hebt afgerond.

 

7 tips om buiten productief te blijven werken

 

1. Geluiden om je heen

Eén van de belangrijkste zaken die kan zorgen voor afleiding zijn de geluiden om je heen. In je huis is het een stuk makkelijker om de hoeveelheid geluiden te beperken en je te kunnen concentreren. Buiten is dat niet zo makkelijk. Dit heb ik zelf de afgelopen maanden ondervonden omdat de buren naast mij aan het verbouwen waren. En dan heb ik heb het niet over een uitbouw. Nee, mijn nieuwe buren hebben het volledige huis gestript en alleen de wanden en de voorgevel staan er nog. Niets ten nadelen van mijn nieuwe buren, het zijn super aardige mensen die hun best doen om rekening te houden met mijn werk, maar het zorgt voor een hoop geluidsoverlast.

 – Noem het toeval maar ‘as we speak’ werk ik op dit moment buiten en besluit iemand een huis achter mij om zijn pianokunsten inclusief microfoon te delen met de buurt. Wat een feest… –

Weer even terug naar het verhaal van de verbouwing. Ik heb de laatste tijd veel buiten gewerkt met muziek. Simpelweg omdat ik mijzelf anders moeilijk kon concentreren. En ik ben er achter gekomen dat zachte muziek op de oren altijd beter is dan uit je laptop. Je kunt het beste kiezen voor muziek die je al wat langer kent zodat je niet wordt afgeleid door nieuwe tonen. Door fijne en bekende geluiden is het makkelijker om je af te sluiten. Persoonlijk is op dit moment Anthony Hamilton mijn favoriet. En niet alleen ik ben fan van deze muziek, ook mijn stagiaire Ellen draait hem graag. Als we samen buiten werken dan gaat hij dan ook zachtjes op de speaker.

 

 

2. Zorg dat je de deurbel hoort

Zoals je hebt kunnen lezen is muziek fijn, maar daarbij wil ik wel benadrukken dat je het vooral niet te hard aan moet zetten. Je wilt immers de belangrijke geluiden nog wel kunnen horen. Denk bijvoorbeeld aan de deurbel. Wanneer er iemand aanbelt dan is het wel handig als je dat ook hoort. Ik heb thuis een losse, elektronische bel die ik in het stopcontact moet doen om hem te horen. Wanneer het zomer is en ik in de tuin werk, dan zit hij standaard in het stopcontact bij de keuken. Mijn huis heeft namelijk een uitbouw en de keuken grenst aan de achterkant direct aan de tuin. Gaat de bel, dan hoor ik dat meteen.

Staat de muziek iets harder of verwacht ik iemand die aanbelt? Dan doe ik ook het raampje bij de keuken open. Op die manier weet ik zeker dat ik het geluid van de bel kan horen.

 

3. Hoe ga je zitten?

Wanneer je buiten gaat werken is de kans groot dat je niet zit op de comfortabele stoel die je binnen gebruikt. Je zit waarschijnlijk aan een buitentafel met een buitenstoel. Dit soort stoelen zijn natuurlijk niet gemaakt om op te werken en de tafels al helemaal niet. Wees je hiervan bewust en zorg voor voldoende afwisseling en ondersteuning.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra kussen bij je ruglening te plaatsen. Op die manier krijgt je rug ook de steun die hij nodig heeft. Is de tafel een beetje te hoog in vergelijking met je stoel? Leg dan één of twee kussens op het zitgedeelte van de stoel. Op die manier kun je het verschil compenseren. Wanneer ik tussendoor merk dat ik niet zo lekker meer zit, dan ga ik vaak op mijn loungebank verder werken. Ik leg mijn benen languit op de bank en zorg dat mijn rug ondersteund wordt door een kussen. Onder mijn knieholtes leg ik een dik kussen waardoor ik een soort verhoging op mijn schoot creëer. Mijn laptop leg ik dan op mijn schoot neer en zo kan ik altijd wel één of twee uurtjes prima doorwerken. Zit het niet zo lekker meer? Dan verplaatst ik mijzelf weer naar de tafel.

4. Pauzes

Niets is zo belangrijk tijdens het werk als het nemen van pauzes. Ik ben er zelf niet zo goed in, maar het is wel écht noodzakelijk. Niet alleen als je binnen werkt, maar ook zeker buiten. Zoals ik in het artikel van gisteren aangaf raad ik je aan om altijd onder een parasol te werken, maar tijdens de pauzes kun jij jezelf ‘belonen’ door even in de zon te gaan zitten.

Vergeet trouwens niet om in de pauzes jezelf even opnieuw in te smeren met zonnebescherming. Anders word je aan het einde van de dag ook weer ‘beloond’ met een verbrande huid.

5. You are lucky!

Ten slotte wil ik je nog één tip geven en dat is dat het goed is om jezelf bewust te zijn van het feit dat je buiten kan werken. Ik weet dat mensen nog wel eens kunnen klagen wanneer ze in de zomer moeten werken. Of het nu buiten is of binnen, men heeft dan de neiging om te blijven hangen bij de gedachte dat ze ook vrij hadden kunnen zijn. Met deze negatieve gedachte maak je het buiten werken natuurlijk al helemaal niet fijn. Kijk naar de goede dingen en dat is dat jij de mogelijkheid hebt om je dagelijkse werk buiten te kunnen doen. Er zijn tenslotte genoeg mensen die niet buiten kunnen werken en graag met jou zouden willen ruilen ;-).

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge