AirAsia stewardessen zijn te sexy gekleed

Jawel hoor, weer is het uiterlijk van stewardessen in opspraak gekomen. Dit keer gaat het er alleen niet om dat ze te lelijk zouden zijn, net zoals bij Aeroflot. Nee, het is nu weer andersom. De AirAsia stewardessen zijn te sexy gekleed. Maar is dat ook zo? En waar komt dit nu weer vandaan?

AirAsia stewardessen zijn te sexy gekleed

Foto: Pixabay

De outfits

AirAsia is deze maand voor de negende keer op een rij uitgeroepen tot de beste budget vliegmaatschappij ter wereld.  Bij de uitreiking van de prijs poseerden de stewardessen in hun werkkleding trots voor de foto. Op onderstaande afbeeldingen krijg je een goed beeld van de outfits die de dames moeten dragen.

 

Ik werd deze ochtend getagd door Roos, een vaste lezer van Prettybusiness, bij het nieuwsbericht. Ik opende de link en zag als eerste de op een na laatste foto van hier boven. Nog voordat ik de titel van het bericht had gelezen keek ik naar de dames. Het eerste wat mij te binnen schoot was dat ze er goed uitzagen.

 

Te sexy

Wie in vredesnaam maakt hier nu een probleem van? Ik vroeg het mij serieus af. Na het lezen van het artikel op de website van RTL Nieuws begreep ik dat de Maleisische senator Abdullah Mat Yasim hier problemen mee heeft. Maandag in het parlement gaf hij aan dat de kleding te opwindend zou zijn en in strijd met de Islamitische voorschriften. Vorige week was de kleding van de stewardessen al eerder onderwerp van gesprek geweest in de politieke kamers. Reizigers zouden een verkeerd beeld van het Islamtische land krijgen door de ‘sexy en onzedelijke’ kleding van de dames.

Abdullah Mat Yasim werd gesteund door Datuk Megat Zulkarnian Omardin, een andere senator die van mening is dat deze kleding moet veranderen. Hij gaf aan dat zijn vrouw ongerust is wanneer hij vliegt met AirAsia. Datuk Abdullah, een ander parlementslid, gaf aan dat het wel aanvaardbaar was omdat het de ‘delicate delen’ zou bedekken.

 

Is dit het ergste?

Ik vraag mij oprecht af waarom er nu in eens gesproken wordt over de werkkleding van stewardessen bij AirAsia. Het is niet zo dat de stewardessen bij andere vliegmaatschappijen wel hele bedekte werkkleding dragen. Sterker nog, bij FireFly Airline maken ze het nog veel bonter. Daar dragen de dames een oranje jurkje en is er op de Facebook pagina een rij foto’s geplaatst met verschillende stewardessen. Op iedere foto staat een maand en daarbij de tekst ”Pick your favorite orange crush”. En op deze dames kun je vervolgens stemmen…

 

Ehh, is dit niet veel kwalijker dan de rode pakjes van AirAsia? Het feit dat stewardessen in jurkjes worden neergezet als ”Orange Chrush” ? Is het niet erger dat de stewardessen door hun werkgever als een lustobject worden gezien? En dat zij zich wellicht nog veel onveiliger gaan voelen tijdens het werk?

Aangezien AirAsia de moedermaatschappij van FireFly Airline is, kunnen ze niet  meteen daar het gesprek over aangaan? Ik stel voor dat de heren die zich zo vreselijk druk maken over hun reputatie als land zich eerst eens zorgen gaan maken over de manier waarop ze met hun vrouwen omgaan. Dat zal de reputatie ook meteen een stuk beter maken.

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge