Als sexy vrijetijdskleding je carrière negatief beïnvloedt

Want to read in English? Click here.

Als sexy vrijetijdskleding je carrière negatief beïnvloedt 7 december 2017 Iedereen draagt privé weleens iets waar je op je werk echt niet mee hoeft aan te komen. Denk aan slippers, joggingbroeken of die ene oude trui die zo lekker zit. Dat is natuurlijk geen probleem. Daarom is het ook vrijetijdskleding. Maar wat nu als je liever wat blotere kleding draagt en je outfits graag met de wereld deelt? Wat als sexy vrijetijdskleding je carrière negatief beïnvloedt?

 

Dokter Mindy sexy vrijetijdskleding

Recent is Mindy wereldwijd viral gegaan met haar sexy foto’s op Instagram. Korte rokjes, hoge laarzen, lage decolletés en 4 blote buiken: niets is haar te gek. Met haar ruim 600.000 volgers heeft ze inmiddels ook een leuk aantal fans verzameld die graag naar haar kijken. Het enige ‘probleem’ is dat deze dame een dokter is.

Mindy is al in 2015 begonnen met wat blotere foto’s en ging hier steeds verder in op en begon het vaker te posten. In de loop van tijd.

Als sexy vrijetijdskleding je carrière negatief beïnvloedt

De werkgever van Mindy was hier niet zo blij mee. Op haar Instagram account heeft zij toegegeven dat ze voor haar werk veel foto’s heeft moeten verwijderen waarop ze te zien is in werkkleding. Haar werkgever wil namelijk niet dat het ziekenhuis wordt geassocieerd met de sexy kleding op de foto’s.

Je kunt zeggen dat de kleding die je in je vrije tijd draagt niets te maken heeft met je werk, maar dat doet het zeker. Mindy is hier een goed voorbeeld van. Natuurlijk kiest zij er voor om zichzelf heel sexy te kleden, te fotograferen én dit op social media te posten. Anderzijds zijn er ook genoeg mensen die zich in hun vrije tijd opvallend kleden, dit niet op social media posten maar er wel op het werk mee geconfronteerd worden. Of waarover wordt geroddeld.

We hebben denk ik allemaal weleens een verhaal gehoord van een collega die in zijn of haar vrije tijd met een opvallend kledingstuk is gezien. Alleen dan blijven dit soort gesprekken bij het koffieapparaat hangen. Met de Instagram influencers van tegenwoordig is dit een heel ander verhaal. Zij worden gesponsord, kunnen een grote groep fans creëren en worden zo een bekendheid.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Melinda (@mindysttnprty) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Melinda (@mindysttnprty) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Melinda (@mindysttnprty) op

Beïnvloedt sexy vrijetijdskleding je carrière?

Door haar bekendheid heeft Mindy niet alleen een groep fans gecreëerd, maar laat ze zichzelf ook regelmatig sponsoren. Zo verdient ze met twee banen geld. Zelf geeft ze op haar Instagram aan dat ze heel trots is op zichzelf en het feit dat ze beide kan combineren.

Ik ben benieuwd naar jouw mening. Vind jij dat een dokter dit gewoon moet kunnen posten op social media? Of gaat het te ver?

 

P.s: Wil je meer weten over werkkleding in de zorg? Check dan het boek Helden in witte pakken. Te koop via o.a. Shop Prettybusiness (gesigneerd exemplaar/E-book) en Bol.com (niet gesigneerd).
 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. Hoelang is snel beantwoordt, ze plaatst de foto’s van zichzelf en op deze manier nog steeds. Ook quotes waarbij ze blijk geeft schijt te hebben aan mensen die een mening er over hebben. Ze heeft daarbij ook volgens mij gewoon nog steeds een baan als dokter.

    Mijn eigen mening is dat zij op zich wel mee valt. Ik kan alleen goed begrijpen dat anderen daar anders over denken. Als dokter heb je een verantwoordelijke baan, dusdanig dat soms levens er vanaf hangen. Gaat een dokter voor de views op bepaalde manieren die anderen niet aanstaan, dan kan het gebeuren dat je als persoon in het geheel minder serieus genomen wordt.

    Dat mensen dit raar vinden snap ik ook niet heel goed; alles wat je doet heeft namelijk invloed op elkaar en elke keuze die je maakt heeft gevolgen. Dat is het risico. Hetzelfde als je keuzes maakt om juist voor een baan te kiezen, dan zal dat gevolgen hebben voor je persoonlijke omgeving en vrije tijd. Bijvoorbeeld wanneer je graag in de horaca wilt werken en je partner op kantoor, dan is het risico dat je relatie minder wordt omdat de een vroeg weggaat en thuiskomt als partner er niet is, de ander komt thuis en samen slapen ze. Er zijn drastischere voorbeelden en betere oplossingen, maar mijn punt is hopelijk duidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge