Als vrouw 1 week bretels dragen

Vorige maand deed ik een experiment met een stropdas. Ik was benieuwd hoe dit mij zou bevallen en schreef hier een artikel over. Ik merkte direct dat mijn lezers dat erg leuk vonden. Dus heb ik de afgelopen week een nieuw experiment gedaan: als vrouw 1 week bretels dragen. Hoe heb ik deze gedragen, wat vond ik ervan en raad ik het anderen vrouwen ook aan? In dit artikel vertel ik je er alles over!

Bretels

Voordat ik begon met dit experiment moest ik natuurlijk een bretel gaan kiezen. Jeetje, dit was nog niet zo heel eenvoudig. Vooral omdat ik deze nog niet eerder heb gedragen en hem ook niet vaak in mijn omgeving zie. Hoe breed moest hij dan zijn en waren er nog zaken waar ik rekening mee moest houden?  Ik zocht lang op het internet, maar kon weinig praktische informatie vinden. Dus ging ik op zoek naar foto’s van vrouwen met bretels, maar dat was ook niet zo makkelijk. De combinatie van vrouwen en bretels zorgt vooral voor veel halfnaakte foto’s en daar had ik natuurlijk weinig aan. Het gaf in mijn ogen ook meteen aan hoe ongebruikelijk het is om dit accessoire als vrouw te dragen.

Als vrouw 1 week bretels dragen

Via de webshop van Hemdvoorhem bestelde ik bovenstaande bretel van het merk Michaelis met clipjes. Ik heb namelijk geen broek waar de lussen voor de klassieke bretels aan vast zitten.

Hij is met 3,5 centimeter wat breder dan de gemiddelde bretel. Maar daar koos ik bewust voor omdat ik zelf ook niet heel slank ben en ik wilde dat hij goed bij mijn postuur zou passen. Verder is hij 120 centimeter lang, wat een gemiddelde lengte is. De kleur is grijs gemêleerd en verder is hij afgewerkt met donkerbruin leer. Deze combinatie vind ik erg mooi. Het is lekker klassiek, bijna ouderwets te noemen. Deze bretel kost €29,95*.

Maandag 19 februari 2018

Als vrouw 1 week bretels dragen

Op de eerste dag moest ik erg wennen aan mijn nieuwe accessoire. Om die reden koos ik voor een basic outfit: een donkergrijze pantalon, zwart T-shirt en donkerbruine enkellaarsjes. Direct werd ik geconfronteerd met iets waar je als vrouw niet omheen kan: de borsten. Met mijn E-cup was dit toch best wel even stoeien. Ik kwam er achter dat het niet fijn was om de bretels er direct overheen te dragen. Je ziet dat wel eens op foto’s, maar ik vind het zelf niet lekker zitten. Dus droeg ik ze een beetje langs mijn borsten.

Dinsdag 20 februari 2018

Als vrouw 1 week bretels dragen

Meestal zie je dat heren een bretel dragen in combinatie met een wit overhemd. Tijd dus om het zelf ook op die manier te combineren. Dat is voor mij redelijk ongebruikelijk, aangezien ik eigenlijk nooit een witte blouse zonder jasje draag. Daarom kan ik voor de foto’s ook altijd makkelijk tegen een witte muur staan. Maar dat ging dit keer dus niet. Anders zou je de blouse niet kunnen zien. Dus heb ik de foto bij de paarse deur in mijn kantoor gemaakt.

Ondanks ik een witte blouse meestal niet zo mooi bij mezelf vind staan, vond ik dit toch wel één van de leukste combinaties van de week. Door de neutrale tinten heeft de outfit een zakelijke uitstraling en daar houd ik van.

Woensdag 21 februari 2018

Als vrouw 1 week bretels dragen

Een vriendin tipte mij over de vlinderdas. Ze zei dat dit heel leuk staat in combinatie met bretels en dus vond ik dat ik dit ook maar meteen moest proberen. En ja, ze had wat mij betreft gelijk. Een vlinderdas maakt de outfit in combinatie met bretels vrolijk om te zien. Nu moest ik wel erg wennen aan het dragen van deze vlinderdas. Hij zit wel erg aangesloten bij mijn nek en je kunt hem niet zoals een stropdas makkelijk iets wijder maken. Maar ook dit is ongetwijfeld een kwestie van veel dragen en er aan wennen.

Donderdag 22 februari 2018

Als vrouw 1 week bretels dragen

Leuk, zo’n bretel als accessoire. Maar hij heeft natuurlijk een functie, namelijk het omhoog houden van je broek. Dus koos ik donderdag voor een broek die te groot was. Normaal gesproken draag ik deze met een riem, maar nu had ik natuurlijk de bretel. Misschien had ik te hoge verwachtingen, maar het effect viel mij tegen. De broek was écht te groot en waar een riem zorg voor aansluiting rond je volledige heup en taille doet een bretel dit niet. Het houd op drie punten de broek omhoog, maar zorgt niet voor een mooie aansluiting.

Vrijdag 23 februari 2018

Als vrouw 1 week bretels dragen

Om echt alles te testen heb ik de laatste dag gekozen voor een stropdas in combinatie met de bretel. Door de stippels en de fel blauwe blouse was de hele outfit wel wat opvallend. Maar alsnog vond ik het een leuke combinatie.

Conclusie

Ik vond het erg leuk om de bretels een week lang te dragen. Het is een leuk accessoire dat je snel een klassieke, maar ook juist speelse uitstraling kan geven. Kortom: je kan er veel kanten mee op en dat vind ik een pluspunt.

Van te voren had ik verwacht dat ik erg zou moeten wennen, maar dat viel achteraf mee. Sterker nog, ik vind hem best lekker zitten. Waar riemen wel eens kunnen gaan knellen heb je hier met bretels geen last van. Je hoeft na een maaltijd je riem bijvoorbeeld niet te verstellen omdat hij ineens strak zit. De bretel zorgt wat dat betreft echt voor een comfortabel gevoel. Ondanks mijn grotere borsten en het stoeien met de juiste plek voor de clipjes had ik hier ook geen last van. Na een dag vergat ik bijna dat ik de bretel aan had.

Na een week heb ik twee nadelen ervaren. Als eerste moet ik toch weer terugkomen op de borsten. Ondanks ik het niet voel zitten en er dus geen last van heb, vind ik het niet altijd fijn. Het accentueert de borsten in mijn ogen namelijk wel heel erg. Ze komen duidelijk naar voren en daar heb ik niet iedere dag zin in. Maar dit is meer een persoonlijke smaak dan een echt nadeel. Het enige échte nadeel vind ik het feit dat je de bretel niet zijn werk doet wanneer een broek écht een paar centimeters te groot is. Ik heb ervaren dat je hem het beste kunt dragen met een broek die goed zit of nét iets te groot is. Dan staat hij het mooiste.

Of ik het jou zou aanraden? Zeker weten! Vooral voor diegene die nog wel eens iets schommelen in gewicht of last hebben van een uitgezette buik na het eten is het een ideale uitkomst. En natuurlijk ook gewoon omdat het een leuk accessoire is. Laten we dat niet vergeten.

Groetjes,

Aileen

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met HemdvoorHem. De bretels heb ik voor dit artikel gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

3 reacties

  1. Mijn eerste bretels waren van de Hema. Daarna heb ik tweedehands wat gevonden. De laatste waren twee paar van de herenafdeling van Zalando, een zwarte en donkerrode. Ik draag ze graag.

  2. Eindjaren 70 begin 80 was het een trend. Tuinbroeken en van die bandplooibroeken of die Volendammer-achtige modellen broek en dan bretels er aan.
    Ik kan me herinneren dat ik zwarte had met roze roosjes en een blaadjes motief er in gedrukt.
    Later heb ik ze nog gedragen, ónder mijn kleding, bij broeken welke dreigden af te zakken. Ik droeg ze dan achterstevoren zodat de band tussen mijn borsten door viel. En dan met een grote sweater er over. :))
    Ik ga eens op zoek, ik moet ze nog ergens hebben. Stukje gek sentiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge