Anoniem je collega aanspreken op transpiratiegeur

Iedereen kent het fenomeen; collega’s die transpireren. Het is vervelend als jij met zo iemand moet samenwerken want je komt niet graag dichtbij. Maar eigenlijk is het voor de persoon zelf nog erger. Hij of zij heeft het vaak niet door en mensen vinden het lastig om er wat van te zeggen. Maar je kunt ook anoniem je collega aanspreken op transpiratiegeur.

 

Anoniem je collega aanspreken op transpiratiegeur

 

hintaancollega.nl

Er bestaat een website waarmee jij je collega anoniem kunt laten weten dat hij of zij (overmatig) transpireert en dat jij hier last van hebt. Op de website hintaancollega kun je namelijk een mail sturen zonder dat hij of zij jouw naam ziet staan.

Het werkt heel simpel. Je gaat naar de website hintaancollega.nl/zweetlucht  en dan zie je een formulier dat je in kunt vullen. Je vult het emailadres van je collega in, eventueel je eigen emailadres (deze blijft anoniem) en vervolgens kun je een tekst naar hem of haar sturen. Als jij jeemail adres invoert dan kan diegene jou ook een mail terug sturen. Je kunt er ook voor kiezen om tips aan deze mail toe te voegen. Links onderin het scherm zie je namelijk een aantal tips staan en deze kun je door middel van het plusje toevoegen aan de mail.

 

Anoniem je collega aanspreken op transpiratiegeur

 

Het is een bijzondere manier om dit soort problemen aan te kaarten, maar de maker van deze website heeft duidelijk de juiste intenties. Voordat je de mail verstuurt krijg je eerst een pop-up te zien waarin staat dat jij akkoord moet gaan met de algemene voorwaarden en dus dat je niet iemand anders uitscheldt of beledigt in deze mail. Als je op ‘akkoord’ klikt dan zie je een bericht waarin staat dat je collega binnen 30 minuten de mail ontvangt.

Daarnaast word je geattendeerd op het feit dat je via de website op meerdere manieren je collega anoniem kunt aanspreken. Als je doorklikt naar de home pagina dan zie je de opties staan. Je kunt ook een mail sturen wanneer je collega winderig is, je verliefd op hem of haar bent of als diegene uit zijn mond ruikt. Er is zelfs een formulier voor als je last hebt van een vervelende baas en dat anoniem tegen hem of haar wil vertellen.

 

Anoniem je collega aanspreken op transpiratiegeur

 

De test en mijn mening

Zoals je misschien al kon lezen heb ik deze website getest door een mail naar mijzelf te sturen. Ik ontving de mail direct (het duurde geen 30 minuten), alleen zat hij in mijn spam box. Dat was wel jammer maar dat gebeurt snel bij onbekende mailadressen. Ik denk dat je hier weinig tegen kunt doen. De mail zag er verder keurig uit. Bovenaan de mail staat standaard dat ‘ik iets tegen je iets wil zeggen maar het niet persoonlijk durf te doen’. Daarna volgt de persoonlijke tekst en daar onder staan de tips die ik had aangevinkt. Bij de afzender staat het mailadres van de website en als naam stond keurig ‘collega’ aangegeven.

Ik vind het een originele en leuke uitvinding. Het is creatief bedacht door iemand die oprecht mensen hiermee wil helpen. Maar of het dé oplossing is? Ik weet het niet. Persoonlijk ben ik van mening dat je een collega het beste zelf kunt aanspreken, hoe lastig je dit ook vindt. Een anonieme mail kan heel verkeerd vallen en iemand zeer onzeker maken. Maar aan de andere kant word diegene misschien ook onzeker door een gesprek. Wat dat betreft kan deze email hele wisselende reacties veroorzaken. Zelf zou ik eerder iemand aanspreken, maar als niemand dat bij een collega durft dan is dit misschien wel een oplossing.

 

Vind jij het lastig om je collega aan te spreken? Zo ja, zou jij deze website gebruiken om je boodschap over te brengen?

 

 

Groetjes,

Aileen

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge