Ask Aileen – werkkleding issues van kleine vrouwen

Vandaag start er een nieuwe rubriek op Prettybusiness en daar ben ik heel blij mee! In deze rubriek ga ik namelijk vragen van lezers beantwoorden en dat vind ik erg leuk om te doen. Andere mensen helpen, dat is waar Prettybusiness grotendeels om draait en wat ik dan ook graag doe. Iedere keer noem ik het artikel ‘Ask Aileen’ en daar achter komt dan het onderwerp van de vraag te staan. Daarom heet het artikel van vandaag ‘Ask Aileen – werkkleding issues van kleine vrouwen’.

Ask Aileen - werkkleding issues van kleine vrouwen

 

Ask Aileen 

Maar eerst zal ik even kort iets vertellen over deze rubriek. Daarvoor moet ik even terugkijken op 2,5 jaar bloggen. Want ja, zo lang blog ik alweer over zakelijke mode en uiterlijke verzorging voor dames en heren. In die periode heb ik verschillende vragen van lezers mogen ontvangen. Vaak gaan de vragen over dilemma’s op het werk en vraagt iemand mij om advies. Ik beantwoord deze vragen altijd en doe mijn best om diegene zo goed als mogelijk te helpen. De laatste periode is Prettybusiness hard gegroeid en dat zie ik ook terug in vragen. Het wordt steeds drukker en dat vind ik alleen maar leuk! Maar recent bedacht ik mijzelf dat er wellicht meer mensen zijn die met dezelfde dilemma’s zitten. Door deze vragen op mijn blog te plaatsen en gelijk te beantwoorden kan ik ook anderen helpen. Zo sla ik twee vliegen in één klap!

Op dit moment ben ik aan het spitten tussen al mijn mails en chat gesprekken die ik via verschillende social media kanalen heb gevoerd. Welke vragen zijn mij gesteld en welke kan ik gebruiken voor mijn blog? Dus heb je ooit een vraag aan mij gesteld, dan is er een kans dat je van mij een berichtje ontvangt hier over. Want het staat voorop dat ik nooit zomaar een persoonlijk bericht dat je aan mij hebt gestuurd zal verwerken in ‘Ask Aileen’. Ik zal altijd eerst aan jou vragen of je het oké vindt dat ik dat doe. Je kunt er ook zelf voor kiezen of je naam er onder komt te staan of dat je liever anoniem wilt blijven. En natuurlijk kun je ook niet akkoord gaan en dan wordt je vraag inclusief het antwoord niet op Prettybusiness geplaatst.

Schiet je nu gelijk een vraag te binnen? Stuur mij dan meteen een mail via contact@prettybusiness.nl onder vermelding van ‘Ask Aileen’ of zet je vraag onder dit artikel door middel van een comment. Het is fijn als je er ook gelijk bij vermeldt of je anoniem of met naam genoemd wilt worden. De frequentie van deze rubriek is afhankelijk van het aantal vragen dat wordt gesteld en natuurlijk ook van het aantal mensen die akkoord geven om hun vraag online te publiceren. Owja, om te zorgen dat het een herkenbare rubriek wordt heb ik er voor gekozen om telkens dezelfde foto bij het artikel te plaatsen.

Are you ready? Hier komt de allereerste vraag van ‘Ask Aileen’ én het antwoord van mij hierop.

 

Vraag – werkkleding issues van kleine vrouwen

Hi Aileen! Ik ben maar 1,5 meter hoog en loop daarom graag op hakken. Niet al te hoog en liever een brede hak, het moet wel een beetje lijfvriendelijk blijven. Maar ik krijg altijd zo’n pijn aan m’n voeten en als ik daardoor als een eendje begin te waggelen, dat ziet er ook niet uit.. Hoe is het gesteld met hakken dragen op het werk? Wat zijn de ‘regels’ en hoe zorg ik er voor dat ik een hele dag er comfortabel op kan lopen? En, als je zo klein bent als ik, mag een rok dan wel net boven de knie uit komen? Ben benieuwd wat jij daar van denkt!

Anoniem

 

Mijn antwoord

Ik snap dat je met deze lengte liever op hakken loopt en dat dit niet altijd even makkelijk is. Hakken zijn mooi om te zien maar kunnen inderdaad heel veel pijn doen. Als eerste is het heel goed dat je kiest voor een brede hak. Hierdoor loop je een stuk stabieler dan op smallere hakken en zo worden je voeten minder snel moe. En dat scheelt weer een pijn.

Heb je er wel eens aan gedacht om sleehakken te dragen? Niet alle vrouwen zijn er fan van maar ze lopen wel een stuk comfortabeler dan de klassieke hakken. Zorg er dan wel voor dat je een paar koopt in een basic, effen kleur die goed past bij je werkkleding. Denk bijvoorbeeld aan zwart, grijs of donkerblauw. Zo kun je de schoenen zowel op het werk als privé dragen. Let er ook op dat de binnenkant gemaakt is van leer. Een leren zool gaat eerder naar je voeten staan en daardoor zul je minder snel pijn ervaren. Zelf draag ik ook al jaren speciale zooltjes in mijn schoenen. Hierdoor krijg ik veel minder snel pijn op hoge hakken. In het artikel ‘laarzen met hoge hakken zonder pijn‘ vertel ik je alles over deze zooltjes en geef ik nog een aantal aanvullende tips. Daarnaast heb ik zo’n twee jaar geleden ook een artikel geschreven over pumps dragen en hoe je dit een werkdag lang kunt volhouden. Hierin staan ook verschillende tips.

Er zijn wat betreft hakken niet echt specifieke regels op het werk. Bij sommige werkgevers zoals KLM staat er in de kledingvoorschriften regels over bijvoorbeeld de kleur en hoogte van je hakken. Maar wanneer je hier gaat werken dan zul je daar al snel van op de hoogte worden gebracht. Persoonlijk ben ik van mening dat je het beste effen hakken kunt dragen zonder teveel opdruk of andere details. Kies liever voor één gesp of kleine applicatie dan een drukke print. Zou houd je het zakelijk en chique.

Wat betreft de roklengte ben ik van mening dat je als kleine vrouw beter geen heel lang model kunt dragen. Je benen maken jou namelijk optisch langer dan een rok. Kies daarom bij voorkeur voor een rok die nét boven of op de knie valt, hoog in de taille aansluit en draag er een paar hakken onder. Pumps zullen jou in dit geval ook optisch langer maken dan laarzen. Draag je graag laarzen? Kies dan voor een model dat mooi aansluit bij de benen en niet te grof is. Want bredere laarzen zullen jou namelijk optisch ook weer wat kleiner maken. Probeer ook eens een keer de kleur van je rok en top met elkaar te matchen. Hierdoor lijk je ook wat langer.

 

Heb jij ook een vraag of dilemma? Stel deze via contact@prettybusiness.nl o.v.v. ‘Ask Aileen’. Vergeet niet erbij te vermelden of je anoniem of met je eigen naam in het artikel wil komen te staan.

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge