Basis oogschaduw: natuur tinten

Oogschaduw in natuur tinten: ik ben er gek op. Je kunt er eindeloos mee experimenteren zonder er als een kerstboom uit te zien. Daarnaast is het creëren van een zakelijke uitstraling ook veel eenvoudiger dan met onnatuurlijke tinten.

Sinds kort heb ik het perfecte oogschaduw pallet in natuur tinten gevonden: Urban Decay Naked Palette 2. Ik vertelde laatst in een artikel dat dit doosje een van mijn beste aankopen is geweest bij Beautybay.com en dat is het nog steeds. De kleuren zijn mooi, goed gepigmenteerd en blijven ook nog eens de hele dag zitten zonder te vervagen. Je betaald er zo’n €48 voor maar dan heb je ook wat.

 

Urban Decay Naked Palette 2

Urban Decay Naked Palette 2

Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je met dit palet je ogen met natuurlijke kleuren kunt opmaken. Als je dit doosje te duur vindt dan kun je natuurlijk ook vergelijkbare kleuren van een ander merk gebruiken. Het gaat om de combinatie en de wijze waarop je de kleuren aanbrengt.

 

Stap 1: Primer

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Als eerste breng ik een oogschaduw primer aan. Ik gebruik de Too Faced Shadow Insurance primer zowel boven als onder mijn ogen. Deze primer zorgt ervoor dat de oogschaduw de hele dag goed blijft zitten. Het voorkomt dat de poeder in de plooien van je ogen gaat zitten, gaat stempelen (zit de eye liner in ene onder je wenkbrauwen) en dat het gaat vervagen. Super handig dus! Ik gebruik het iedere dag.

 

Stap 2: Basis oogschaduw

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Daarna breng ik boven en onder mijn ogen de kleur Foxy aan. Dit is een lichte en matte kleur dat tussen gebroken wit en beige in zit. Je kunt natuurlijk ook een andere lichte kleur oogschaduw gebruiken. Het is hierbij belangrijk dat je een lichte kleur kiest zonder glans, het liefste in poedervorm. Deze oogschaduw vormt een basis waarmee je de rest van de oogschaduw gemakkelijk  kunt mengen en vervagen.

 

Stap 2: High Lighter

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

De kleur ‘Booty call’ is een lichte highlighter in een champagne kleur. Ik breng hem aan onder mijn wenkbrauwen en vervaag deze richting de onderkant van mijn oogleden. De glans van deze oogschaduw zorgt ervoor dat je ogen optisch iets gelift worden. Daarnaast zorgt de lichte glans ook voor een ‘open’ uitstraling.

 

Stap 3: Schaduw

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 Met de kleur Tease ga ik schaduw aanbrengen op mijn oogleden. Met een zachte maar stevige kwast breng ik deze kleur aan op de arcade boog van mijn ogen. Met een ruitenwisser beweging vervaag ik de oogschaduw van links naar rechts. Deze matte lever kleur is rustig en daarom een perfecte basis als je meer donkere kleuren of glans wilt gaan toevoegen.

 

Stap 4: Blenden

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 Ik gebruik de kleur Suspect om het geheel te vervagen. Met een blending brush (een zachte, dikke en soepele oogschaduw kwast) vervaag ik alle oogschaduw die ik heb aangebracht. Opnieuw ga ik met een ruitenwisser achtige beweging van links naar rechts over mijn oogleden. Als eerste doe ik dit onder de arcade boog en daarna er boven. Ik houd er rekening mee dat ik de lichte kleur onder mijn wenkbrauwen en rond mijn wimpers niet blend. Op die manier zorg ik voor schaduw en wordt niet mijn gehele oog bruin. De glans van deze kleur zorgt voor een chique uitstraling en loopt mooi over in de bijpassende highlighter onder mijn wenkbrauwen.

 

Stap 5: Eye Liner boven

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Geen oog make-up zonder eye liner natuurlijk! Met een smalle wing liner kwast (speciaal om eye liner mee aan te brengen) breng ik Black Out aan op de rand van mijn boven wimpers. Ik begin in het midden en trek de lijn dan eerst naar buiten. Daarna zet ik de kwast voorzichtig op de binnenkant van de ooghoeken en trek zachtjes de lijn door naar het midden. Als laatste maak ik het uiteinde van de eye liner wat dikker en laat de lijn met de kwast naar het midden toe dunner worden.

 

Stap 6: Eye Liner beneden

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Onder mijn ogen maak ik een smalle lijn van het laatste beetje zwarte poeder dat op mijn kwast zit. Als ik opnieuw zwarte oogschaduw zou gebruiken dan wordt de lijn erg donker en dat wil ik niet. Ik zet met de kwast een dun lijntje tussen mijn onder wimpers en laat deze van buiten tot 3/4 naar de binnenkant van mijn oog lopen.

 

Stap 7: Mascara

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Met 2 laagjes mascara maak ik mijn wimpers zwart en laat ik de oogschaduw meteen meer spreken.

 

Stap 8: afwerken

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vaak gaat de highlighter  tussen de  haartjes van je wenkbrauwen zitten en dit geeft een rommelig effect. Daarom werk ik als laatste  mijn wenkbrauwen bij met wenkbrauw poeder. Ik gebruik hiervoor de Christian wenkbrauw poeder in de kleur Brons. Als je wilt weten hoe ik mijn wenkbrauwen epileer en  kleur dan kun je dat lezen in dit artikel.

 

Klaar!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Voila! Zo ziet de oogschaduw combinatie er uit op mijn gezicht. Het was niet mijn beste selfie dag maar ik moest  jullie natuurlijk wel even het complete plaatje laten zien.

Voor de rest heb ik voor mijn gezicht de Vichy Dermablend compacte foundation (Nr.15 – opal) gebruikt om mijn puitjes weg te werken en de Yves Rocher Fond de teint stralend & verjongend effect in de kleur Beige très très clair gecombineerd met de Vichy Dermablend Foundation (Nr.15 – opal). Daar overheen heb ik de  Expert make-up Fluweelzachte losse poeder van Yves Rocher gebruikt om het geheel af te poederen. Om te shapen heb ik Rimmel Natural Bronzer gebruikt in de kleur Sunkissed in combinatie met de rose gold blush van sleek. Op mijn lippen draag ik de Instant Light Natural Lip Perfector van Clarins en als laatste heb ik de Anatomicals spray misty for me gebruikt om het geheel te fixeren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Wat vinden jullie van deze oogschaduw look? Zouden jullie dit dragen op het werk of is het juist te weinig of te veel?

Laat het mij weten in een comment hier onder.

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge