Collar Perfect: netjes en kreukvrij zonder strijkijzer

Er zijn heel veel mensen die een hekel hebben aan strijken maar er wél netjes uit willen zien. Ik ben ook zo iemand. Ik heb een enorme hekel aan strijken en koop om die reden vaak stoffen die je niet eens hoeft te strijken. Maar met een klassieke blouse of overhemd is het wel zo netjes om het even te strijken. Er is nu een nieuwe uitvinding op de markt. Ik heb het over de Collar Perfect: netjes en kreukvrij zonder strijkijzer. Hoe werkt dat?

Collar Perfect

De Collar Perfect is bedacht door Brandon Dierker, een Amerikaan die de dit product via Crowdfunding op de markt heeft gebracht. Kort samengevat is het een apparaat waarmee je heel snel kreukels uit je kleding kunt halen. Je zou het een strijkijzer kunnen noemen maar dat is meer omdat er geen ander woord bestaat. Want het ziet er heel anders uit als een strijkijzer en het werkt ook iets anders. Ik kan er veel over vertellen maar raad je vooral aan om de Collar Perfect te bekijken in onderstaande video.

 

Super handig!

Ik vind het echt een goeie uitvinding. Het apparaat is slechts 12,7 cm breed, 7,62 centimeter diep en 2,54 hoog. En werkt ook nog eens heel snel. Als ik de reviews op Amazon moet geloven dan is het ook echt zo’n goed apparaat als het lijkt. Met 81 reviews behaalt de Collar Perfect gemiddeld 4 sterren.

Collar Perfect

Helaas wordt hij tot op heden alleen via een beperkt aantal webshops verkocht. Via de website van Collar Perfect zelf kun je hem kopen voor 39,95 dollar (omgerekend €36,65) en vervolgens mag je nog eens ruim 46 dollar (omgerekend bijna €42) betalen voor de verzending. Bij elkaar betaal je dus ruim €78 en dan zijn de invoerkosten nog niet eens berekend.

Via Amazon is de Perfect Collar wel wat goedkoper. Daar betaal je in totaal zo’n €50 en daarin zijn alle kosten dan ook meteen meegerekend. Dit is dus wel een stuk goedkoper.

 

Het Nederlandse alternatief

Ik vind het erg jammer dat je dit product niet in Nederland kunt kopen. Het laten verzenden is ook een prijzig grapje en daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief die je wat makkelijker kunt kopen. En ik ben uitgekomen bij de Philips Stewardess HD 1301.

Ik weet niet in welk jaar Philips dit apparaat heeft uitgebracht maar het lijkt er op dat dit ergens in de jaren negentig is gebeurd. Deze droogstrijkijzer ziet er behoorlijk gedateerd uit maar wordt nog in een groot aantal webshops in Nederland aangeboden. Maar als ik kijk naar de functie en het formaat, dan snap ik het eigenlijk ook wel.

Deze strijkijzer is slechts 8,5 centimeter hoog, 7 centimeter diep en 17,5 centimeter breed. In vergelijking is het wel een paar centimeter hoger en breder dan de Perfect Collar maar net zo makkelijk in gebruik en bovendien krijg je er twee jaar garantie bij. Ook bij deze strijkijzer krijg je netjes een stoffen zakje waarin je het kunt vervoeren en werkt het zonder water. Qua gewicht zijn beide apparaten ongeveer net zo zwaar. De Perfect Collar weegt 0,45 kilogram en de Philips Stewardess weegt 0,46 kilogram. Bij beide apparaten kun je ook zelf instellen hoe heet het moet worden.

Deze droogstrijkijzer van Philips is te koop bij Bol.com en kost €38,99 (gratis verzending).

Conclusie

Ik moet eerlijk bekennen dat de keren dat ik in een jaar strijk ook echt op één hand zijn te tellen. Tot op heden heb ik dit gedaan met een ‘gewone’ strijkijzer maar het lijkt mij heel handig om zo’n mini apparaat te hebben. Ik wil er altijd netjes uitzien maar mijn afkeer voor strijken is groot, heel groot.

Hoe zit het met jou? Vind jij nette kleding ook zo belangrijk maar heb je ook een hekel aan strijken?

Groetjes,

Aileen

Dit artikel bevat een affiliate link.  Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge