Couturier kleedt Douglas medewerkers

Heb jij het al gezien? De medewerkers van de Douglas hebben nieuwe werkkleding gekregen. Maar het is niet zomaar kleding. Nee, de outfits zijn ontworpen door de Friese couturier Moniek Miedema. De samenwerking begon bij één vestiging maar inmiddels lopen alle 2000 schoonheidsadviseurs van Douglas in de kleding van ByOni, het merk van Miedema. Hoe gaaf is dat?

 

Ontwerpen voor Douglas

In onderstaande video vertelt de ontwerpster trots aan GPTV (de TV zender van Friesland) over deze samenwerking.

 

Moniek Miedema

Couturier kleedt Douglas medewerkers

Miedema (op bovenstaande foto in het rood) is sinds 2005 bezig met het ontwerpen van kleding. Ze begon met het maken van kostuums voor danseressen en inmiddels is haar bedrijf flink gegroeid. Op het hoofdkantoor in Leeuwarden bedenkt zij de collecties en maakt ze de ontwerpen. De kleding laat zij maken in 3 fabrieken in Griekenland waar ze zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Vier keer per jaar gaat ze namelijk naar de fabrieken toe en helpt ze de medewerkers bij het proces. Op die manier zorgt ze ervoor dat de ByOni collectie er uitziet zoals zij het in haar gedachten heeft. Dat hoor je niet vaak. Heel goed ook.

Leuk detail is dat de naaisters ook altijd een item uit de collectie mogen uitkiezen. Op die manier weten zij waar ze aan werken en zijn ze ook meer betrokken bij hun werk.

 

Douglas werkkleding

Couturier kleedt Douglas medewerkers

Ik vind dat Moniek mooie kleding heeft ontworpen voor Douglas. De outfits zijn basic maar niet saai. En zwart, dat kleedt ook mooi af.

 

 

Groetjes,
Aileen

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge