De 3 uniformen van de Amerikaanse drill sergeants

We kennen allemaal wel de Amerikaanse drill sergeants. Ze staan bekend om hun groene hoeden en je ziet ze vaak in films schreeuwen tegen soldaten. Hun functie is het klaarstomen van rekruten (mensen die worden opgeleid tot soldaat). Maar wat dragen deze drill sergeants eigenlijk en wat betekenen al die badges, hoeden en riemen?

De 3 uniformen van de Amerikaanse drill sergeants
Joseph Holliday, drill sergeant leader bij U.S. Army Drill Sergeant Academy | Foto: U.S. Army

Functie van de Amerikaanse drill sergeants

Voordat ik je meer vertel over de uniformen is het eerst tijd om te duiken in de geschiedenis van de drill sergeant. Deze functie werd ooit in het leven geroepen omdat er problemen waren binnen het Amerikaanse leger. Uit onderzoek van het Ministerie van Defensie bleek dat de werktijden te lang waren, het werk te complex was en er onvoldoende aandacht was voor privéproblemen. De problemen werden volgens het onderzoek grotendeels veroorzaakt door de trainers. Zij waren negatief ingesteld en hun opleidingsniveau was te laag ten opzichte van andere overheidsdiensten zoals de marine en luchtmacht.

Daarom werden er in 1963 speciale drill sergeant scholen opgericht. Op deze scholen leerden de trainers (drill sergeants) hoe ze het niveau van de rekruten omhoog konden brengen. In het begin kwamen alleen mannen in aanmerking voor deze baan. Sinds 1972 worden er ook vrouwelijke drill sergeants aangenomen. Zij krijgen een aparte hoed, speciaal voor vrouwen.

 

De 3 uniformen van de Amerikaanse drill sergeants

Een aantal dagen geleden stuitte ik op een video waarin een drill sergeant uitlegt hoe het precies zit met de hoeden en uniformen die zij dragen. Super interessant!

Het volledige kledingpakket bestaat uit een fitnessuniform, army combat uniform en een army green service uniform.

Zoals je in de video ziet, is de hoed een belangrijk onderdeel van het uniform. Men gaat er ook zorgvuldig mee om. Op de website van het Amerikaanse leger staat dat het dragen van deze hoed een teken is van getoonde professionaliteit, toewijding aan de missie en bewezen leiderschap. Want je wordt niet zomaar drill sergeant. Daar gaat een jarenlange carrière binnen het leger aan vooraf. Dus dat ze trots zijn op die hoed, dat snap ik wel.

P.s: wil je weten wat rekruten zoal leren van hun drill sergeants? Check dan het boek Awesome Sh*t My Drill Sergeant Said. Hierin vertelt schrijver Dan Caddy op humoristische wijze de verhalen van soldaten over wat zij hebben meegemaakt met hun drill sergeants. 

Groetjes,

Aileen

*Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via deze link, dan help jij mee met het voortbestaan van Prettybusiness. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge