De anti-ladder panty: werkt het?

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker voorbij komen: de anti-ladder panty. Er zijn filmpjes waarbij je ziet hoe er scharen worden gezet in de dunne, nylon stof zonder dat er ook maar één gat ontstaat. Maar kan dit wel? En betekent dit dat wij voortaan geen extra panty meer mee hoeven te nemen naar het werk? Tijd voor een test én een gesprek met panty-expert.

Panty zonder ladders

Een panty zonder ladders klinkt ideaal, maar ook weer een beetje vreemd. Want hoe is dit mogelijk? Ik stelde deze vraag aan Tessa Sterk, eigenaresse van de online shop pantyspecialist.nl.

”De term ‘anti-ladder panty’ suggereert dat er geen ladders in dit type panty kunnen ontstaan. Maar dat is niet waar. De video’s waar er een schaar in een panty wordt gestoken, die weerspiegelen niet de werkelijkheid. Het kan gewoon niet. Met een scherp voorwerp kun je in iedere panty een gat maken.

Er zijn tegenwoordig wel modellen met een zogenaamde ‘ladder-stop’. Deze term is veel realistischer dan ‘anti-ladder’ die je vaak voorbij ziet komen. De stof van de ladder-stop panty is namelijk anders geweven dan bij de normale panty. Bij een normaal model zie je na een klein gaatje meteen een ladder ontstaan, bij deze speciale ladder-stop panty zal dit niet zo snel gebeuren. Maar ook nu kan er natuurlijk een ladder ontstaan wanneer je hard trekt aan de stof. De kans is alleen veel kleiner dan bij een normale panty.”

Kundert Chinchillan 20

De anti-ladder panty: werkt het?

Na dit gesprek kon ik uiteraard niet wachten om zo’n ladder-stop panty te testen. Ik koos voor de zwarte Chinchillan panty van het merk Kundert. Dit model heeft een dikte van 20 denier en een naadloze voet.

De anti-ladder panty: werkt het?Toen ik de panty aantrok merkte ik meteen dat hij anders was dan de panty’s die ik normaal droeg. De stof is namelijk veel zachter dan dat ik gewend ben. Het voelt dan ook erg prettig aan. Omdat ik een panty graag hoog in mijn taille draag, had ik gekozen voor de grootste maat. Dit was maat 48/50, maar het leek in de eerste instantie niet te passen. Toen ik hem uit de verpakking haalde was het deel van de benen ongeveer net zo breed als mijn pols. Maar wanneer ik hem aan deed en voorzichtig oprolde, bleek dit mee te vallen. De maat was gewoon goed.

De anti-ladder panty: werkt het?

Al snel merkte ik dat de zachte stof erg flexibel was qua pasvorm. Hij bleef wel goed in mijn taille zitten, maar rond mijn enkels zat hij na een paar uur niet echt strak meer. Er ontstond een beetje ruimte. Het was niet echt vervelend, maar wel opvallend.

Na de eerste dag op kantoor was de panty nog helemaal heel. Er waren geen gaten ontstaan, dus eigenlijk kon ik de ladder-stop niet echt goed testen. Om die reden besloot ik om de panty te wassen en twee dagen later opnieuw te dragen. Dit keer maakte ik aan de bovenkant van mijn panty, ongeveer op heuphoogte, een klein gaatje met een schaar. Het voelde heel onnatuurlijk om bewust een gat te knippen in je panty, maar ik wilde natuurlijk wel zien wat er daarna gebeurde.

De anti-ladder panty: werkt het?

Op bovenstaande foto’s zie je aan de linker kant hoe het gat er rond 9:00 uitzag. Aan de rechter kant zie je wat daarmee was gebeurd toen ik om 17:00 nog eens ging kijken. Tussendoor had ik ook gekeken naar het gat wanneer ik naar het toilet ging. Daarom weet ik dat het gat pas na ongeveer vijf uur groter is geworden. Toen is er ook een ladder naar de bovenkant van de panty ontstaan.

Daarbij wil ik wel benadrukken dat dit de minst voordelige plek is om een gat te maken. Wanneer je naar het toilet gaat, dan trek je immers aan de bovenkant van je panty wanneer je hem weer omhoog doet. Er komt dus best wat spanning op te staan. Aan de andere kant is door deze spanning dit ook de plaats waar eerder gaten zullen ontstaan.

Conclusie

Deze panty heeft een aantal kenmerken die zowel voor- als nadelen met zich meebrengen:

  • Hij voelt erg zacht aan. Dit is een voordeel voor diegene die bijvoorbeeld een gevoelige huid hebben of slecht tegen de normale stof van panty’s kunnen.
  • Deze panty loopt snel uit. Dit kun je zien als een voordeel wanneer je dus een gevoelige huid hebt. Maar aan de andere kant is het ook mogelijk dat je dit juist niet fijn vindt.
  • Het model valt qua hoogte normaal in de taille. Of je dit fijn vindt, dat is erg persoonlijk.
  • Wat betreft de ladder-stop ben ik redelijk positief. Ik heb gemerkt dat, wanneer er toch een ladder ontstaat, dit redelijk lang duurt. Ik kan mij voorstellen dat een klein gaatje op je enkels of benen zelfs helemaal niet uit groeit tot een ladder. Mits je er niet aan trekt of hem stoot uiteraard.

Als ik alle punten bij elkaar optel en de prijs van €12 in de algemene beoordeling meeneem, dan vind ik het een goede panty. Persoonlijk vind ik hem niet erg goedkoop, maar ook zeker niet heel duur. Wanneer ik mij bedenk dat ik de kans op een ladder aanzienlijk verklein met een panty, dan zou ik er ook wel iets meer geld voor over hebben. Je doet er daardoor langer mee én je hebt wat minder stress wanneer je toch een gaatje ziet ontstaan.

Ben jij benieuwd naar deze panty? Je kunt hem onder andere kopen bij de pantyspecialist. Een handig voordeel is dat alle panty’s via deze webshop gratis worden verzonden en je ze binnen 24 uur in huis hebt.

Heb jij wel eens een ladder-stop panty getest? Zo ja, hoe is het jou bevallen?

Groetjes,

Aileen

* De panty in dit artikel heb ik gekregen voor de review. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 reacties

  1. Ik heb ook dit soort panty’s en ze zitten prima. Het prettige is dat je niet heel bang hoeft te zijn dat als je ze aantrekt en je hebt bv. een haaltje aan je nagel dat er direct een ladder ontstaat. Laatst kocht ik een zogenaamde massage panty en ik merkte dat de textuur ongeveer hetzelfde is en deze is ook behoorlijk ladder proof. Fijne panty’s!
    Babs onlangs geplaatst…Beauty Kitchen Seahorse Plankton Skincare Treasures Kit- ReviewMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge