De kracht van kleding met een krijtstreep

Want to read in English? Click here.

Pakken met een krijtstreep, ik heb er altijd al een zwak voor gehad. Ik kan er niets aan doen. Het is klassiek, tijdloos en tegelijkertijd ook niet saai. Het hoeft trouwens niet eens een pak te zijn, alleen een colbert of pantalon met krijtstreep kan ik ook enorm waarderen. Nu ben ik niet de enige die er dol op is. Wat is dat toch? Wat is de kracht van kleding met een krijtstreep?

De kracht van kleding met een krijtstreep
Foto: Pixabay

1. Krijtstreep maakt slanker

In tegenstelling tot talloze andere strepen zie je de krijtstreep niet zo snel in de horizontale variant. Gelukkig maar. Want de verticale strepen maken jou optisch meteen iets langer én slanker.

Maar de ene streep is de andere niet. Let goed op wat voor streep je kiest. Als de strepen dun zijn en dicht op elkaar zitten, dan zal de streep minder opvallen. Van een paar meter afstand is de kans groot dat het zelfs lijkt alsof het een effen stof is. Dat hoeft niet erg te zijn. Het is maar net wat jij belangrijk vindt.

Wil je graag dat de krijtstreep je langer en slanker maakt? Kies dan voor een iets dikkere streep en zorg ervoor dat de ruimte tussen de strepen wat groter is. Hoe groter de ruimte tussen de strepen, des te meer de streep zal opvallen. En dus hoe sneller jij wat slanker en langer zal lijken. Anderzijds zul je met een brede krijtstreep ook meer opvallen. De strepen zijn duidelijk zichtbaar en jij daardoor dus ook. De keuze is aan jou.

2. Leiderschap

Presentatietrainer Robert Willemsen deed onderzoek naar kleuren en prints en wat voor effect zij hebben op ons beeld van een leidinggevende. Hij kleedde een model in verschillende outfits en liet haar fotograferen, telkens in dezelfde houding. Deze foto legde hij voor aan de respondenten en vroeg welke dame het beste de functie van een leidinggevende op zich kon nemen. De mensen moesten een keuze maken op basis van hun intuïtie. Met 73% van de stemmen scoorde de foto met de krijtstreep outfit het beste. De kleuren lichtblauw en zalmroze scoorde met 1% en 9% het minst goed.

De boodschap van dit onderzoeksresultaat is duidelijk; de krijtstreep scoort hoog wanneer het gaat om de uitstraling van leiderschap. Wellicht handig om te onthouden wanneer je gaat solliciteren voor een managementfunctie?

3. Er is genoeg keuze

Het fijne van een krijtstreep is dat er zo ongelooflijk veel soorten bestaan. Je hebt dikke- en dunne strepen, in kleur of grijstinten en de afstand tussen de strepen kan ook nog eens verschillen.

Er is zelfs zoveel keuze dat mensen onderling kunnen verschillen over wat nu een gewone streep en wat een krijtstreep is. De klassieke krijtstreep is wit maar tegenwoordig bestaan er zoveel variaties, je kunt allerlei kanten op.

De kracht van kleding met een krijtstreep
Foto: Pixabay

Wil je liever een subtiele, onopvallende streep? Dan kun je kiezen voor de ‘pinstripe’. Dit is een krijtstreep dat bestaat uit allemaal stippels. Op de  afbeelding hierboven zie je een voorbeeld van deze soort streep. 

Kortom: er is genoeg keuze wanneer het gaat om dit motief. Daarnaast zie je er met een krijtstreep slanker, langer én als een leidinggevende uit. Dus als je een beetje ambitie hebt, raad ik je toch aan om hier eens naar te gaan kijken. Grote kans dat de krijtstreep binnen de kortste keren ook jouw favoriete print wordt.

Groetjes,

Aileen

Bron: verkopersonline

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge