De leukste zakelijke jurken voor tijdens de herfst

We hebben dit jaar lang van de zomer mogen genieten. Maar nu zit de herfst er dan toch echt aan te komen. Tijd om de zomerkleding op te bergen en plaats te maken voor warme items. Dat wil trouwens niet betekenen dat je definitief afscheid hoeft te nemen van leuke jurkjes. Ik heb een paar business-proof modellen voor je opgezocht. Dit zijn de leukste zakelijke jurken voor tijdens de herfst.

Met een kraagje

De leukste zakelijke jurken voor tijdens de herfst
Jurken met een kraagje | Allen van het merk Opus

Vind je het lastig om te bepalen wat een jurk geschikt maakt voor op het werk? Kijk dan naar de details die het zakelijk maken, zoals de kraag. Een jurk met een kraag doet je namelijk meteen denken aan een overhemd of blouse. Het voordeel is dat de kraag je hals op een nette manier bedekt, waardoor de kans op inkijk klein is. Wil je dit type jurk extra netjes maken? Combineer het dan met zwarte of donkerblauwe laarzen en bijpassende tailleriem. Deze kleuren geven de outfit meteen een zakelijke én vrouwelijke uitstraling. 

 

Overhemd jurken

De leukste zakelijke jurken voor tijdens de herfst
Overhemd jurken | Allen van het merk Geisha

Je kunt ook gaan voor een overhemd jurk. Dit is eigenlijk een overhemd, maar dan een lange variant. Het fijne aan dit type jurk is dat je er veel kanten mee op kunt. Door de vaak dunne stof is hij namelijk geschikt voor de zomer met een nette hak eronder. Tijdens de regenachtige herfst kun je hem dragen met een paar stevige laarzen en een (thermo)panty. Vind je hem alsnog te koud? Combineer hem dan met een vest en een mooie ketting.

Jurken met een col

De leukste zakelijke jurken voor tijdens de herfst
Jurken met een col | Beiden van het merk Geisha

Er zijn natuurlijk ook altijd dames die een jurk in de herfst te koud vinden. Heb je wel eens gedacht aan een jurk met een col? Tijdens casual friday kun je prima een lange variant dragen. Wil je er wat netter uitzien op het werk? Ga dan voor een model dat op de knieën valt. Draag een mooie riem in taille, een paar elegante laarzen en een blouse. Wat? Jawel, ik raad je aan om er een blouse in een contrasterende kleur onder te dragen. Rol de col een beetje naar beneden en trek de kraag omhoog. Hetzelfde geldt voor de mouwen: stroop ze iets op en laat die manchetten zien! Manchetten en kragen zijn dé manier om zelfs de meest casual kledingstukken netter te maken. Zonder het koud te krijgen. Hoe fijn is dat?

Wat zijn jouw ultieme herfstjurken voor op het werk?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Berden Fashion. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge