De stropdas komt in een andere vorm terug

De stropdas gaat nu toch echt terugkomen. Niet meer zoals in de vorige eeuw waarbij mannen verplicht werden om hem te dragen op kantoor. Of tijdens formele gelegenheden, als onderdeel van de dresscode. Nee, de stropdas komt in een andere vorm terug. En die vorm is vele malen leuker én speelser dan de suffe dassen van vroeger.

De stropdas komt in een andere vorm terug

Klaar met de huispakken

Ik sta er niet van te kijken. Na ruim twee jaar thuiswerken in een joggingpak zijn we er natuurlijk wel klaar mee. Klaar met alle wijde, weinig flatterende kleding en onverzorgde kapsels. Dat is ook precies wat modehistorici in 2020 voorspelde: na de pandemie willen we ons weer leuk aankleden. 

Dat zie je nu ook terug op de catwalk. Verzorgde en nette kleding wordt een trend. Daar ben ik blij mee. Anno 2023 sluiten we een nare periode af en gaan we vol positieve energie ons weer goed voelen in kleding. 

De stropdas komt in een andere vorm terug

Toch heeft de pandemie zijn stempel gedrukt op onze behoeftes. We weten nu hoe het is om te kunnen werken in comfortabele kleding. Daarom zullen bedrijven niet zo snel meer een formele dresscode invoeren. Dat is niet meer van deze tijd. 

Nette kleding zal daarom een ander imago krijgen. Het dragen ervan wordt een mode statement. Dat geldt ook voor de stropas. Wie een das draagt, doet dat omdat hij of zij het wil. En ja, het gaat dus over kleding voor mannen én vrouwen. Dit past ook helemaal in de huidige trend waarbij genderneutrale kleding een belangrijke rol speelt. 

De stropdas anno 2023

Vind je het leuk om een das te dragen als modieus statement? Dan kun je lekker los gaan. Want deze trend heeft weinig te maken met etiquette en vooral veel met creativiteit.

Je kunt de das dragen in combinatie met casual kleding. Denk aan een stoer jack of een functionele werkjas. De das is immers een zelfstandig item geworden en lang niet meer verbonden aan het traditionele pak. 

Qua kleuren kun je ook lekker je gang gaan. Combineer de das met een jasje in dezelfde kleur of draag verschillende bonte prints bij elkaar. 

Mocht je écht een statement willen maken, dan kun je de klassieke pakken herintroduceren. Kies als man voor een getailleerd heren colbert met effen stropdas en maak het geheel af met leren schoenen. Of ga juist voor de meer chique retro variant. Combineer bijvoorbeeld een geruite das met een tweet jasje en dito gilet. 

Wil je als vrouw graag een beetje glitter toevoegen aan je outfit? Kies dan voor een das met glimmende steentjes of combineer een basic das met een paillettenjurk. 

Heb je geen formele, retro of glitter kleding in de kast maar wil je toch een statement maken met je das? Knoop hem dan eens op een creatieve manier. Ik experimenteerde een aantal jaren geleden met bijzondere knopen en schreef er een artikel over. 

Wat vind jij van de nieuwe dassen trend? Zou je er eentje willen dragen of is het niet jouw ding?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Union River. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge