De werkkleding van een turn- en acrogym trainster

Tijd voor iets nieuws! Vanaf vandaag is er een nieuwe rubriek op Prettybusiness en hij heet ‘De werkkleding van..’. Om de week zal er op de vrijdag een artikel geplaatst worden waarin ik iemand interview over zijn of haar werkkleding. Het gaat hierbij niet alleen om mensen die zakelijke kleding moeten dragen op het werk. Nee, je zult een kijkje krijgen in de kledingkast van allerlei soorten mensen en beroepen. Vandaag is Froukje de eerste en trapt af met ‘De werkkleding van een turn- en acrogym trainster’.

 

Froukje de Graaf

Froukje is 24 jaar oud en is als beroep turn- en acrogym trainster. In haar vrije tijd deelt zij haar ervaringen als turnjuf op haar persoonlijke blog My360turn.

 

De werkkleding van een turn- en acrogym trainster

 

Wat is kenmerkend aan jouw werkkleding?

Kleding is iets heel specifieks binnen ons beroep. We willen graag lekker zittende en rekkende kleding. Toch vind je al vaak leuke kleding die of niet lekker zit of te weinig rekt. Het blijft een issue. Ik sta altijd heel idioot in pashokjes. Ik test dan uit of de kleding rekbaar is. Gelukkig hangen er geen camera’s in het pashokje haha. Verder koop ik het gewoon en check ik het in de zaal. Als het daar niet geschikt voor is dan komt het thuis vanzelf uit de la zodat ik het ‘s zondags kan dragen.

 

Ben jij tevreden over jouw werkkleding?

”Ik vind dat wij fijne werkkleding hebben. Sportkleding zit comfortabel en is lekker voor het bewegen.
Wel zou ik graag uniforme kleding willen hebben, samen met de andere trainers. Op wedstrijden hebben we dit wel. Bij andere evenementen dragen we geen clubpak. Het is voor sommige mensen dan lastig om uit te zoeken wie de trainers zijn en wie van het bestuur is. Ik heb het initiatief genomen om dit te veranderen. Iedereen was enthousiast, maar het is helaas nog niet tot uitwerking gekomen.”

 

Heb jij invloed op wat je moet dragen?

”In de sporthal tijdens trainingen kies ik zelf mijn kleding, maar tijdens een wedstrijd hebben we een vast trainingspak. We zijn nu bezig met een nieuw pak en hier hebben we qua materiaal wel invloed op. Wij moeten het per slot van rekening gaan dragen. Verder heb ik in principe de volledige vrijheid als het gaat om kleding. Maar we mogen geen sieraden dragen, de haren moeten vast en we moeten zaalschoenen dragen.”

Wat vind jij belangrijk?

”Ik zorg altijd dat ik kleding aan heb waarbij ik me zo comfortabel voel dat ik niet hoef na te denken of het nog wel goed zit. Als ik steeds iets naar beneden moet trekken dan komt het niet weer op de stapel werkkleding.

Verder vind ik dat werkkleding voldoende bedekt moet zijn. Ik heb altijd geleerd dat je geen mouwloze shirtjes mag dragen en dat je niet een bouwvakkers bilnaat mag tonen als je bukt. Hier kleed ik me in principe ook altijd naar. Toch mag het wel eens voorkomen dat het intens warm is en er een shirtje zonder mouwen aan te pas komt. Maar dat doe ik niet snel!”

 

Zijn er dingen die jij lastig vindt?

”Ik vind het lastig om met mijn figuur lekker zittende broeken te vinden waarbij ik kan vangen. Ik heb een zandloper figuur maar ben een inieminie! Ik ben namelijk maar 160 cm lang. De broeken zijn altijd te strak bij de heupen als ik eenmaal een model heb gevonden met een goede lengte. Meestal kom ik op broeken uit die veel te lang zijn en die moet ik dan laten vermaken.

Daarnaast zijn sokken een hel. Ik loop vaak op sokken omdat ik in sommige situaties beter kan vangen zonder schoenen. Er is geen sok die het langer dan twee lessen van twee uur vol houdt en heel blijft. Er zitten dan intens veel gaten in. Ze slijten enorm snel door de wrijving met de matten. Tenminste, dat denk ik. Het is mij bij mijn weten nog nooit gelukt om sokken langer heel te houden.”

 

Wil jij ook een meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje naar contact@prettybusiness.nl o.v.v. ‘ De werkkleding van..’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge